وی درباره اقدامات انجام شده برای احیا دریاچه ارومیه بیان داشت: اقدامات متعددی از جمله پلمب چاههای غیرمجاز اطراف دریاچه، تأمین حق آبه و انتقال آب رودخانههای حوزه آب خیز، تغییر نظام کشت و الگوی کشت، بیابان زدایی انجام شده که چشم انداز امیدوار کننده ای را برای دریاچه ارومیه رقم زده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی شورای اسلامی، تصریح کرد: روند احیای دریاچه زمانی شتاب خواهد گرفت که انتقال آب زاب به بستر آن عملیاتی شود و پیش بینی من این است که تا سال آینده این هدف محقق خواهد شد و بعد از آن امیدواری برای احیا بیشتر خواهد شد.
شاعری افزود: همچنین سرمایه گذاری های خوبی در خصوص پروژه انتقال آب از رودخانههای استان به سمت ارومیه صورت گرفته ، این موضوع در حال انجام بوده و به شدت در حال پیگیری آن هستیم.
شاعری تصریح کرد: با این اقداماتی که تاکنون برای احیا صورت گرفته امیدواریم طی یک دوره ده ساله حدود 50 درصد از دریاچه احیا شود و تراز آبی آن به حدی برسد که حداقل حدود 14 تا 15 میلیارد متر مکعب آب در بستر آن جاری باشد.
وی بیان داشت : از کشاورزان استان آذربایجان غربی ، مسئولان و دولت میخواهم که عزمشان را جمع کنند تا نجات دریاچه ارومیه زودتر از موعد مقرر به نتیجه برسد، چراکه با این روند فعلی حداقل 10 سال این عملیات، به طول خواهد انجامید.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی شورای اسلامی، ادامه داد: باید اقدامات خود را در قالب یک برنامه جامع و زمانبندی شده کوتاه مدت منسجم کرده و از تصمیمات ستاد احیا پشتیبانی کنیم، تحت این شرایط مطمئناً مصوبات به مرحله اجرا درآمده و روند احیای دریاچه ارومیه سرعت خواهد گرفت.
شاعری افزود: طرحهای به تصویب رسیده ستاد احیا، علمی و تجربه شده است و اگر به مرحله اجرا در بیاد منجر به احیا خواهد شد.
شاعری تأکید کرد: مشکل اصلی کُند بودن روند احیای دریاچه ارومیه، کمبود منابع مالی و عدم تخصیص اعتبارات مصوب برای احیای دریاچه است.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی شورای اسلامی، گفت: با اینکه 4 سال از شروع فعالیتها و تصمیم گیریهای ستاد احیای دریاچه ارومیه میگذرد، اما باید اذعان داشت که اجرا شدن درست عملیات منوط به تأمین منابع مالی و اعتبار لازم است که تاکنون به میزانی که لازم بوده این مهم تأمین نشده است.
وی در خصوص خطرات خشک شدن دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه یک اکوسیستم طبیعی است که نقش تعادل بخشی را در محیط زیست شمال غربی ایران ایفا میکند، استانهای آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، گیلان، زنجان، قزوین و حتی استانهای دور دست بعد از رو به خشکی گراییدن این دریاچه تعادل طبیعیشان بر هم خورده و اثرات سوء این موضوع را با پیدایش پدیده بیابان زایی ،انتشار ریزگردهای نمکی، مهاجرت پرندگان و...دیده اند.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی شورای اسلامی، با بیان اینکه قبل از خشک شدن دریاچه ارومیه حوزه آن مملو از آب بوده ،نقش فیلتر را در شمال غرب ایران بازی میکرد و یک اکوسیستم پایداری را برای زندگی جوامع محلی و سایر موجودات ایجاد کرده بود ، افزود: بعد از خشک شدن ، همین منطقه به مرکز انباشت نمک و ریزگردهای نمکی تبدیل شده و اگر احیای آن صورت نگیرد با کوچکترین طوفان و کمترین وزش باد، سلامت و بهداشت جامعه و آسایش و امنیت شهروندان ، با خطرات جبران ناپذیر ریزگردهای نمکی مواجه خواهند شد.
شاعری تاکید کرد: بر همه ما تکلیف است که نگذاریم در شمال غرب ایران سلامت، اقتصاد و معیشت مردم در اثر بروز ریزگردها همچون غرب کشور به مخاطره بیافتد . نباید مشکل غرب کشور در شمال غرب ، تکرار شود.
وی تصریح کرد: توسعه پایدار در شمال غرب ، بیش از هر چیزی بستگی به پایداری محیط زیست دارد و آن عاملی که در گذشتههای دور باعث شده تا حیات طبیعی در استانهای شمال غربی ایران تداوم داشته و مثل یک تکیه گاه نگه دارنده حیات مردم و سایر موجودات باشد ، یعنی دریاچه ارومیه اگر خشک شود ، ریشههای زندگی هم در بخشهای زیادی از کشور ما خشک خواهد شد.
شاعری افزود: اگر مردم، دولت، تشکلهای بخش خصوصی و دوست داران محیط زیست همه در یک اقدام مشترک پای کار بیایند ، این دریاچه که نماد محیط زیست ایران است از خطر خشک شدن، رهایی خواهد یافت.
وی در پایان گفت: امیدواریم با پیگیری جدیتر وزارت نیرو ، سازمان برنامه و بودجه و مشارکت جدیتر جهاد کشاورزی و کشاورزان عزیز شاهد احیای هر چه سریعتر دریاچه ارومیه باشیم.
انتهای پیام/