به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه انسانها بیش از هر زمان دیگری میتوانند از انواع مختلف مواد غذایی بهرهمند شوند، اما غالباً به دلیل تغذیه نامناسب به عوارض ناشی از آن مبتلا میشوند و به ناچار برای درمان آن به داروهای شیمیایی روی میآورند؛ داروهایی که عوارض جانبی داروها از جنبههای مثبت آن بیشتر است؛ لذا در این مواقع گیاهان دارویی به کمک ما میآیند و هرچند اثری درمانی آرام و کندتری دارند، اما بیش از داروهای ترکیبی مصنوعی قابل اعتماد هستند و بیماری را از درون تحت تأثیر قرار میدهند.
البته باید در نظر داشت که برای درمان برخی بیماریها باید درد را درمان کرد که در این گونه مواقع باید داروهای شیمیایی به صورت قرص یا تزریق با نظر پزشک استفاده شود و سپس برای پیشگیری و حفظ تندرستی و درمان اساسی نارساییهای مزمن دستگاههای بدن میتوان از گیاهان دارویی مورد نظر استفاده کرد؛ لذا نظر به اینکه گیاهان دارویی در حالتهای مختلف (عرق گیری، عصاره گیری و جوشانده) دارای خواص یکسانی نیستند برای رسیدن به نتیجه مطلوب و مؤثر از آنها باید به نوع، میزان و نحوه تجویز آن توجه کرد تا بتوان بیشترین اثر را از کمترین میزان آن برد.
با ۱۵ عدد میوه گل نسترن یک دمنوش آرامبخش تهیه کنید. این چای با طبیعتی معتدل و تا حدّی خشک؛ سرشار از ویتامین ث. بوده، در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثراست. میوه گل نسترن، فشارخون را کم کرده؛ ورم و درد کلیه را التیام و آن را شستشو میدهد؛ معده را تقویت مینماید و اثرات ضدّ اسهالی دارد.
نعناع فلفلی باعث تسکین بدن و افزایش هوش میشود. این سبزی معطر به خوبی با چای (چای سبز و سفید) ترکیب شده و طعم خوب و دلچسبی به آن میدهد. نعناع فلفلی تقویت کننده و نیروبخش است، به هضم غذا کمک و عملکرد معده، کبد، صفرا و رودهها را کنترل میکند. از این گذشته این سبزی معطر ضد درد بوده و با حالت تهوع مقابله میکند.
زرشک، طبیعتی سرد و خشک دارد و ضدّ صفرا، تقویت کننده معده، کبد و قلب، خنثی کننده سموم، برطرف کننده عطش و رفع گرمازدگی (تهوّع و استفراغ ناشی از آن) و بی اشتهایی است. زرشک، ضمن تصفیه خون، درمان فـشـار خـون بـالا (در افراد گرم مزاج) میباشد.
زعفران، طبیعتی گرم و خشک دارد و مقوّی قلب، محرّک قوای مغزی، شادی بخش، خنده آور، ضدکرم خوردگی دندان، شست وشودهنده کلیه، مقوّی معده، ضدّسرفه، ضدّحسّاسیت و خلط آور است. در هنگام زایمان برای تسهیل و تسریع روند زایمان میتوان یک مثقال از زعفران آن را دم کرده و میل نمود، امّا در دوران بارداری بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری شود.
انتهای پیام/