گزارش سازمان ملل پس از ارزیابی روستاهای ایالت غربی راخین منتشر شد. تقریباً 75 هزار مسلمان روهینگیا به دلیل سرکوب خونین ارتش از این روستاها فراری شدهاند و کسانی که باقی ماندهاند از بحران شدید غذایی رنج میبرند. حتی برخی از خانوادهها تا 24 ساعت گرسنگی میکشند.
به گزارش WFP به دلیل شرایط نظامی میانمار مردان یک چهارم خانوادههای این مناطق در خانهها حضور ندارند و زنها به تنهایی در کنار کودکان ماندهاند؛ این موضوع آنها را در خطر شدید گرسنگی قرار میدهد. کودکان زیر 2 سال حتی از کمترین رژیم غذایی کافی هم برخوردار نیستند و 225 هزار نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
سخنگوی WFP در میانمار میگوید شرایط کودکان زیر پنج سال به شکلی است که وزن آنها به سرعت کاهش مییابد و عملکرد سیستم ایمنی بدنشان مختل میشود. در گزارش برنامه جهانی غذای سازمان ملل آمده است: «فروشگاه ها در مناطقی که خشونت و درگیری در آنها افزایش یافته تعطیل هستند یا به طور نیمه وقت کار میکنند. بهای مواد غذایی به شدت متغییر است و ماهی که منبع اصلی پروتئین است بسیار کم است».
شبهنظامیان روهینگیا در ماه اکتبر سال گذشته به پلیس های مرزی حمله کردند و ارتش در عملیات تلافی جویانه با بالگردها به روستاییان حمله کرد. «آنگ سان سو چی» رهبر موقت میانمار که در سال 1991 جایزه صلح نوبل را به خود اختصاص داد به دلیل واکنش نظامی به حمله شبه نظامیان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. دیگر برندگان جایزه نوبل در یک نامهی سرگشاده به شورای امنیت ملی سازمان ملل درباره این تراژدی که پاکسازی قومی در میانمار خوانده شده است هشدار دادند.
میانمار ماه گذشته اعلام کرد اجازه ورود گروه تحقیقاتی سازمان ملل به این کشور را صادر نمیکند. این گروه برای انجام تحقیقات دربارهی اتهامات پلیس امنیتی میانمار علیه مسلمانان روهینگیا قصد ورود به این کشور را داشت.
انتهای پیام/