به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت تولید کیف و کفش در ایران از نمونه فعالیت هایی محسوب می شود که از سابقه ای نسبتاً طولانی برخوردار است.
هنوز هم کم نیستند گردشگرانی که سوغات و تحفه خود از ایران را از میان کیف و کفش های تولیدیِ ایران بر میگزینند.
بسیاری از فعالانِ حرفهایِ تولید کفش در جهان با نام تبریز و کیفیت منحصر به فرد تولیدات این شهر در حوزه مذبور آشنا هستند، اما در طول سالیان خیر، واردات بی رویه کیف و کفش چینی و ترکیه ای، عرصه را برای این صنعت درآمدزا، محدود و تنگ ساخته است.
در گذشته،کیف و کفش تولیدی نه تنها تأمین کننده نیاز داخلی بازار بود، بلکه نمونه این اقلام و تولیدات،در بسیاری از بازارهای اقصی نقاط جهان نیز عرضه و به فروش می رسید.
اما این روند در طول سالیان اخیر آنچنان که شایسته و مطلوب است، استمرار پیدا نکرد و در حال حاضر شاهد ظهور و بروز نارسایی هایی جدی در این صنعت هستیم.
عرضه و خودنمایی تولیدات چینی و ترکیه ای آنچنان صنعت و کارگاههای تولیدی کیف و کفش را دچار مشکل نموده که بسیاری از واحدهای مذکور، به سمت تعطیلی و خاتمه فعالیت های خود سوق پیدا کرده اند، زیرا اساساً ادامه فعالیت ها در این حوزه برای بخش قابل توجهی از تولیدکنندگان کیف و کفش زیان ده و خسارت زا است.
بابک یزدان بین، یکی از فعالان حوزه تولید کیف و کفش در غرب استان تهران، در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ، با اشاره به لزوم حرکت در مسیر تجهیز کارگاه ها و واحدهای تولید کیف و کفش و بهرهگیری از دستگاه های پیشرفته و نوین، اظهار داشت: در شرایط کنونی، رقابت به میزانی سنگین و نفسگیر شده که در صورت استفاده از تجهیزات و دستگاه های مستهلک، امکان ربودن گوی سبقت از رقبا، سخت و دشوار خواهد بود.
وی افزود: البته در بخش تولید کیف و کفش دستی که به نوعی تکیه گاه اصلی آن به هنر دست ایرانی و کفش ها و کیف های دست ساز معطوف می شود، نقش دستگاه ها و تجهیزات نوین و پیشرفته، چندان برجسته و قابل توجه نیست.
یزدان بین، عنوان کرد: اما این تمامی واقعیت بازار نیست و به هر حال کم نیستند افراد و گروه هایی که کیف و کفش مورد علاقه خود را از مراکز و فروشگاه هایی تهیه می کنند که به نوعی اکثریت قریب به اتفاق این محصولات صنعتی دوز هستند.
این تولید کننده کیف و کفش گفت: در چنین بستری، دستگاه ها و تجهیزات نوین، حرف نخست را می زند و به تبع در صورت استفاده از ادوات قدیمی و مستهلک، نقش آفرینی مثبت در بازار اشاره شده،بسیار سخت و بعضاً ناممکن خواهد بود.
وی افزود: یکی از معضلات و مشکلات اساسیِ پیش روی فعالان تولید کیف و کفش به گرانی تجهیزات و دستگاه های تولید چرم و کیف و کفش باز می گردد که در شرایطی که سایه رکود بر ابعاد گوناگون بازار سنگینی میکند و کمبود نقدینگی به معضل جدیِ بسیاری از واحدها و مراکز تولیدی و کارگاهی کیف و کفش مُبَدَل شده، امکان چنین هزینه کَردهایی برای فعالان عرضه مذکور به سادگی مُیَسَر نمی شود.
محمد حسین تفرشی، یکی از فعالان اَسبق تولید کیف و کفش در استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به واردات بی رویه کیف و کفشِ خارجی و تحمیل آسیب های جدی به صنعت مذکور در پی وفورِ عرضه کفش های ارزان قیمت چینی گفت: بنده شخصاً دو دهه پیش، بخشی از تولیدات خود را به کشورهای اروپایی صادر میکردم، اما در طول سالیان گذشته،کاهش قدرت خرید مردم در سالیان گذشته ، آنچنان بنیه مالی کارگاه های تولیدی را تضعیف نمود که بسیاری از فعالان تولید کیف و کفش همچون بنده، اساساً امکان ادامه فعالیت را نداشتند تا چه رسد به اینکه تولیدات خود را روانه بازارهای اروپایی نمایند.
وی افزود: مشکلات مالی و اقتصادی مردم باعث شده تا ذائقه و گرایش عمومی به سمت انتخاب،گزینش و خرید کیف و کفش های ارزان قیمت چینی سوق پیدا کند که به تبع پیامد این عارضه در فلج شدن و تعطیلی و کاهش شدید ظرفیت های تولیدی در بسیاری از کارگاه های تولید کیف و کفش مشهود است.
تفرشی گفت: بسیاری از معضلات اقتصادی، صنعتی و تولیدی کشور، ریشه در تصمیمات غلط مسئولان و دستگاه های ذیربط و متولی دارد و نه آمریکا، نه انگلستان و نه هیچکدام از دشمنان قسم خورده این مرز و بوم در آن نقش ندارند، بلکه این وضعیت، حاصل بی تدبیری و تصمیمات نا صحیح و غیر منطقی است که اقتصاد، تولید و بازار را با چالش هایی اساسی مواجه ساخته است.
این تولید کننده اسبق کیف و کفش ایرانی عنوان کرد: از مصادیق این تصمیمات و رویه های غلط و نامیمون ، به واردات بی رویه معطوف می شود که کشنده تر از دسیسه های و تحرکات شومِ اقتصادیِ بسیاری از دشمنان این مرزوبوم است.
بیژن کولیوند،کارشناس بازار و عضو سابق اتحادیه کیف و کفش در یکی از شهرستان های استان تهران، در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به ضرورت پشتیبانی هر چه بیشتر دستگاهها و نهادهای ذیربط از فعالان این حوزه، عنوان کرد: ارائه تسهیلات کم سود، اعمال تخفیف های مالی هر چه بیشتر، برخورد قاطعانه با قاچاق کیف و کفش و واردات بی رویه این محصولات از کشورهای چین، ترکیه و تایلند و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی هر چه بیشتر به مردم در ارتباط با تأثیرگذاری نافذ و تعیین کنندهِ توجه و خرید محصولات ایرانی از نمونه اقدامات و تدابیر سازنده ای است که با تحقق و حصول آن می توان مجدداً صنعت مذکور را به نحو مطلوبی احیاء کرد.
وی افزود: در بسیاری از کشورهای توانمند و صاحب نام در تولید کیف و کفش، دولت تمام قد از فعالان این عرصه حمایت کرده و به واقع این توفیقات نه بصورت تصادفی و نه معجزه وار به دست آمده ، بلکه حاصل برنامه ریزی هوشمندانه،حمایت هدفمند و تلاش و همت مضاعف است و امید آن می رود با لحاظ کردن حمایت و پشتیبانی هر چه بیشتر و تأمین الزامات و پیش نیازهای مؤثر،دوران اوج این صنعت در ایران مجدداً باز گردد.
کولیوند در خاتمه یادآور شد: در صورت اتخاذ تمهیدان مؤثر و ویژه غلبه بر معضل بیکاری با اتکای به صنایع و تولیدات داخلی به سهولت میسر خواهد شد که یکی از مصادیق این عرصه های اشتغالزا به صنعت کیف و کفش معطوف می شود.
انتهای پیام/