وی بیان کرد: از میان 320 فارغالتحصیل رشته پرستاری تنها امکان جذب 15 نفر از آنها وجود دارد و اجرای طرح تربیت پرستار بیمارستانی با بهانه کمبود کادر پرستار قرار است، انجام شود.
شریفیمقدم با بیان اینکه برای کمبود موضعی نباید یک آییننامه کشوری اصلاح شود، افزود: اضافه شدن پرستار در دفترچه کنکور و اجرای طرح تربیت پرستار بیمارستانی تعادل عرضه و تقاضا را بر هم زده و به نظر من برای رفع این مشکل باید از ظرفیت مقطع ارشد رشته پرستاری کم کنیم و میزان جذب دانشجوی کارشناسی را افزایش دهیم و یا با در اختیار قرار گذاشتن خوابگاهها کمبود پرستار در سراسر کشور جبران شود.
وی با بیان اینکه طرح تربیت پرستاران بیمارستانی غیرکارشناسی است ادامه داد: سال 94 در شهر اصفهان آییننامهای مصوب شده است که در آن پرستاران در دانشکدهها باید تربیت شوند اما در تاریخ 23 اردیبهشت ماه 96 وزیر بهداشت یک ابلاغیهای به همه دانشگاههای علوم پزشکی و 10 منطقه آمایش آموزش عالی کشور ابلاغ کرده که در آن محوریت آموزش پرستاران از دانشکدهها به بیمارستان منتقل شده است.
شریفیمقدم ادامه داد: روز شنبه که کنکور برگزار میشود معاون آموزشی وزیر بهداشت تلاشهای زیادی را جهت اجرای ابلاغیه اردیبهشت ماه انجام میدهد و نکته قابل توجه این است که این ابلاغیه استناد به آییننامه اصفهان کرده در صورتی که این کار با آن آییننامه مغایرت کامل دارد.
وی عنوان کرد: پرستار فارغالتحصیل به تعداد کافی وجود دارد و نیازی به افزایش ظرفیت نیست و 185دانشکده دولتی و غیردولتی پرستاری سالانه 12 هزار پرستار را فارغالتحصیل میکند و در حال حاضر 60 هزار فارغالتحصیل پرستاری در کشور داریم که اصرار وزارت بهداشت مبنی بر آموزش این نیرو به وسیله بیمارستانها اقدامی غیرکارشناسی است که باید مصوبه شورای عالی برنامهریزی و شورای عالی انقلاب فرهنگی را در این زمینه داشته باشد.
شریفیمقدم با بیان اینکه این اقدام بدون سؤال از صاحبنظران سازمان نظام پرستاری انجام شده است، تصریح کرد: جامعه 300 هزار نفری پرستاری کشور در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی نقش عمدهای را ایفا میکند اما متأسفانه ما شاهد التهاب در این نیروها بوده و امروزه دستهایی از وزارت بهداشت فعال شده که پرستاران را به خیابانها بکشاند.
وی با بیان اینکه هیچ دلیل منطقی برای اجرای طرح تربیت پرستار بیمارستانی وجود ندارد، افزود: موافقان این طرح به تعداد انگشتان دست بوده که همگی آنها دولتی و زیر نظر وزارت بهداشت هستند اما تشکلهای مختلف مردم نهاد و سازمان پرستاری با درخواست از اعضای شورای عالی خواستار لغو ابلاغیه 23 اردیبهشت ماه بوده و پیگیر تشکیل یک جلسه با وزیر بهداشت هستند که تاکنون جوابیه ای منطقی به ما ارسال نشده است.
وی اظهار کرد: در طرح جدید قرار است آموزش پرستاران به مجتمعهای آموزشی سپرده شود که این کار بدتر از طرح پرستار بیمارستانی است و بر اساس نظر سازمان جهانی بهداشت تنها راه پذیرش پرستاری باید از طریق دانشگاه انجام شود و WHO نظری مثبت بر تخصصی شدن پرستاری دارد و دنیا سال ها در این مسیر قرار گرفته اما متأسفانه کشورمان با این ابلاغیه جدید سعی دارد این نیرو را از آکادمیک به سمت بیمارستان منتقل کند.
وی با بیان اینکه آکادمیک بودن آموزش پرستاری به نفع نظام سلامت کشور است، ادامه داد: هم اکنون 9 هزار و 371 پرستار بیکار داریم که در سه سال گذشته 37 هزار پرستار فارغالتحصیل و متأسفانه تنها 16 هزار نفر جذب شدهاند؛ من باید بگویم که برخی پرستاران در زمان انتقال بیماران به دلیل نداشتن تخصص لازم و یا فشار کاری بیش از حد تحت عنوان سندروم کاری دچار آسیب می شوند که بر این اساس سال گذشته 16 پرستار بین سنین 25 تا 45 سال فوت کردند.
انتهای پیام/
مثل اینه که پزشک یا معلم تجربی تربیت کنن
مثل اینه که پزشک یا معلم تجربی تربیت کنن
اینکار یعنی پایین اوردن سطح مراقبت مردم در حد عقب افتاده ترین کشور های دنیا. پرستاری که به جای درسخوندن فقط نگاه کرده و چهارتا کار یادگرفته قراره جون مردمو بسپرن بهش!!!
پزشکا و این هم درآمد....
بیمارستان ها و شلوغی راهروهاش که جا نمیشه بعضی وقتها نشست......
و بالاخره این همه جوون بیکار...........................
این همه درآمد کجا میره آقای وزیر؟!!!
کاش به جای اینکه روز به روز جیب پزشکا پر تر بشه یه چنتا جوون رو به کار میگرفتید
واقعا برايتان متاسفم که خودتان رابه خواب زده ايد ولي چه بخواهيد چه نخواهيد بايد روزي جوابگوي تک تک پرستاران باشيد
اگه جون خودتون رو دوست دارید جلوی طرح رو بگیرید
هر دم ازین باغ بری میرسد
بدنه دولت فقط با عدم استخدام پرستاران کوچیک میشه؟
این سوالم از جناب میرزابیگیه؟
آره آ.میرزابیگی.
پرستارانه شرکتی رو باب کردید ک پول دولت بره به جیب پزشکانتون؟
پرستارانی ک پا ب پای پرستارانه دیگ کار میکنن و نصف اونها میگیرن.
چ جوری ادعاتون میشه ک آوا سلامت واقعا سلامته.اتفاقا اصلا سلامت نیس.
پولی ک به تبعه پرستارانه شرکتی به جیبه روسای آوا میره،حراااااامه.
واااای بر امتی ک از امت دیگر میخورد
به کجا داریم میریم؟
میشه بگین پزشکها چقدر پولدارتر شدن؟
این چه طرحیه
بیشترین سختی کار باحداقل امکانات،حقوق و طرح
پرستار بیشترین ساعات مراقبتی را با بیمار می گذراند و بیشترین زحمت را می کشد آنوقت پزشک پنجاه،صد وحتی دویست برابر طرح متعلق می شود. چنین نظام پرداختی کجای دنیا وجود دارد؟
چه کسی پاسخگو است؟
الان هم طرح پرستار بیمارستانی. چه کسی مسئول چنین طرح غیر علمی و کارشناسیست؟
چه کسی پاسخگوی عواقب ان خواهد بود؟
مگر سلامت انسان ها بازیچه است که افراد نالایق و بی سواد چنین طرح هایی را می نویسند؟
چرا باوجود پرستاربیکار،استخدام پرستاران کم است وازپرستاران شاغل بیش ازحدتوانشان کار کشیده می شود باحداقل مزایا و طرح بدون هیچ امکانات رفاهی
درحال حاصر ان چیزی که کمبودشدید دارد پزشک عمومی است چرا وزارت بهداشت پزشک عمومی بیمارستانی تربیت نمی کند.
فقط به پول بیشتر و سودجویی فکر نکنند.
پیشنهاد میکنم نهوه ورود به دانشگاه این افراد و سابقه انها یی که جنین طرحی دارند موشکافی و مورد بررسی قرار گیرد. امکان ندارد کسی که به حق صندلی دانشگاه را مر کرده باشد چنین نظر غیر منطقیی بدهد.
چرا دنبال ادم کش پروری و بیسدواد پروری هستین؟
چرا و هزاران چرا
تصمیم اشتباه عواقب وحشتناکی روی وضع سلامت و بهبود بیماران خواهد داشت.
هیچ کجای دنیا چنین چیزی وجود نداره.
همه جا دارن روی علم و رشته های اکادمیک سرمایه گذاری میکنن تا نتیجه بهتری بده.
تصمیم اشتباه عواقب وحشتناکی روی وضع سلامت و بهبود بیماران خواهد داشت.
هیچ کجای دنیا چنین چیزی وجود نداره.
همه جا دارن روی علم و رشته های اکادمیک سرمایه گذاری میکنن تا نتیجه بهتری بده.
این طرح تربیت پرستار بیمارستانی بازی با جوون بیماران هست
ما پرستار بیکار داریم و در عین حال داریم پرستار یک ساله تربیت میکنیم واقعا وزیر باید جوابگو باشد