وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف روغن زیتون در ایران 16 هزارتن است، افزود: سالانه 5 هزارتن روغن زیتون به صورت رسمی وارد کشور می شود که با احتساب تولید داخل حدود 7 هزارتن روغن پومیس به صورت قاچاق از مرزهای جنوبی و غربی وارد کشور می شود .
جلالت با ضروت تشخیص روغن زیتون سالم و خالص از سوی مردم گفت: با این اقدام به سهولت مصرف کنندگان روغن زیتون و پومیس را از یکدیگر تشخیص می دهند.
عضو شورای ملی زیتون ادامه داد: همه روغن ها چرب هستند و در دهان به اصطلاح ماسیده می شوند، اما روغن زیتون چرب نبوده و این حس ماسیدگی در دهان را ایجاد نمیکند.
وی با اشاره به روش تشخیص روغن زیتون خالص از پومیس بیان کرد: یک قاشق غذا خوری روغن زیتون را در دهان ریخته و آن را در دهان می چرخانیم و با هوا قورتش می دهیم، اگر روغن سالم باشد چند لحظه احساس تلخی، تندی و تیزی گلو را می سوزاند و سپس این تلخی از بین رفته و طعم آن بسیار مطلوب می شود.
جلالت تصریح کرد: فرابکر بهترین روغن زیتون است، اما در ایران متأسفانه روغن پومیس به جای بکر و فرابکر با قیمت بالا به مصرف کنندگان عرضه می شود.
انتهای پیام/