براساس اصل سی ام قانون، دولت موظف است وسایل آموزش وپرورش رايگان را برای همه ملت تا پايان دوره متوسطه فراهم کرده و وسایل تحصيلات عالی را تا سرحد خودكفائی كشور به طور رايگان گسترش دهد و با توجه به این مساله حجم وسیعی ازدانش آموزان در مدارس دولتی تحصیل میکنند و تقاضا براین نوع ازمدارس بیشتر است اما هرساله در فصل ثبت نام این مساله با اما و اگرهای بسیاری مواجه بوده است.
با توجه به اینکه بخش اعظم مدارس کشور را مدارس دولتی تشکیل می دهند و جمعیت کثیری از دانش آموزان خواستار تحصیل در این مدارس هستند اما محدودیت هایی در این گروه از مدارس موجب شده نگاه به دیگر انواع مدارس به ویژه غیردولتی ها سوق داده شود.
یکی از مشکلاتی که مدارس دولتی دارند وجود تنوع بالا در آن است و انواع و اقسامی از آن را برای خانواده ها ارائه می دهند که موجب سردرگمی های زیادی شده علاوه بر این مساله و با توجه به قانون اساسی مشکل دیگر اخذ وجه در مدارس دولتی است که بی شک نمونه های این مساله برای همگان قابل مشاهده بوده است و خود یا اطرافیان از نزدیک آن را لمس کردیم.
ابراهیم سحر خیز معاون سابق آموزش متوسطه در خصوص روند استقبال از مدارس دولتی عنوان کرد: طی سال های اخیر یکی از مشکلات تضعیف مدارس دولتی است وشاهد ناامنی در این مدارس هستیم چراکه به این مدارس بی مهری شده است و خانواده ها این گروه از مدارس را مامن خوبی برای تربیت نمیدانند و به نوعی مدرسه گریزشده اند.
وی ادامه داد: در سند تحول بنیادین باید به مدارس دولتی بیشتر توجه شود و حرکت شتاب زده برای این مساله صورت گرفته است.
سریال بی پایان اخذ وجه نقد از خانواده ها در مدارس دولتی مساله تکراری است که هر سال با شروع فصل ثبت نام مطرح شده و همواره آموزش و پرورشی ها آن را تخلف میدانند و با این وجود باز هم شاهد اجرای آن هستیم و گاه این اخذ وجه نقد با عناوین مختلفی مانند کمک به بهبود مدرسه ، شرط لازم برای ثبت نام و مواردی از این قبیل خود را نشان می دهد.
طی چند سال اخیر مشکل پرداخت نشدن سرانه فعالیت را برای مدارس با مشکل مواجه کرده است و گاه مدارس دولتی در نقاط مختلف کشور برای گذران امور جاری در مدرسه با مشکل مواجه می شوند و چاره ای جز مددجویی از خانواده ها ندارند تا ادامه تحصیل فرزندان به مخاطره نیفتد.
فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیرآموزش و پرورش در خصوص وضعیت سرانه مدارس در سال تحصیلی آینده، اسفندماه 95 اظهار کرد: نمیتوانم عدد آن را عنوان کنم اما نسبت به سال۹۵، مبلغ بیشتر است چرا که به واقع عدد مربوط به سال امسال، صفر بوده و مدیران مدارس با مشارکت مردم قسمتی از هزینه مدارس را تأمین کردهاند.
کاظمی عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد بودجه آموزش و پرورش و مشکل پرداخت سرانه ها گفت: طی دو سه سال اخیر به ویژه سال 96 بحث بودجه آموزش وپرورش مورد توجه بوده است.
وی افزود: باید در دولت آینده توجه ویژه ای به مساله آموزش و پرورش از نظر ساختاری و اقتصادی داشته باشیم چراکه با وجود تخصیص بودجه همچنان مشکلات مالی در این نهاد به چشم می خورد و وضعیت پرداخت سرانه در حال حاضر ضعیف بوده و در بعضی مراکز شبانه روزی این مشکل بیشتر نمود پیدا کرده است.
یکی دیگر از مشکلات دانش آموزان برای ثبت نام در مدارس دولتی مرزبندی های جغرافیایی است که از سوی آموزش و پرورش ارائه می شود و خانواده ها به شدت با این قضیه درگیر هستند و اگر واقعا طالب ثبت نام در مدرسه ای خاص باشند از ترفندهای بسیار متداول کمک گرفته تا در نهایت به هدف برسند و این ماجرا سابقه ای طولانی دارد اما با این وجود همچنان آموزش و پرورش به اجرای چنین قانونی اصرار دارد البته آموزشی و پرورشی ها به این مساله توجه داشتند که این مرزبندی و ناحیه بندی جغرافیایی به هنگام ثبت نام در مدارس نباید برای مردم به دغدغه تبدیل شود.
ماجرای ثبت نام دانش آموزان هرساله تکرار می شوند و تاکنون نسخه ای شفابخش برای آن تجویز نشده است و همواره ادعاهای بسیاری مبنی بر نظارت بر روند ثبت نام به گوش می رسد اما بازهم تخلفاتی را شاهد هستیم و باید منتظر ماند و دید کی تدبیری مناسب برای این مشکل اندیشیده می شود؟
انتهای پیام/
الان بودجه مدارس دولتی بیشتر از پولیکه از ثبت نام بچه های غیر دولتی میگیرن تامین میشخ
بدون پول اصن میتونی زنده بمونی که بخوای علم کسب کنی