وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با رهبری یک عالم بزرگ اسلامی و بر اساس اسلام برپا شد و هدف ملت ایران در همراهی و بیعت با حضرت امام خمینی (ره) این بود که اسلام در ایران، زنده شود.
دبیر شورای نگهبان ضمن مقایسه اجمالی دادگاه قانون اساسی تایلند و شورای نگهبان گفت: در تایلند دادگاه قانون اساسی همانند شورای نگهبان مستقل است و البته نسبت به شورای نگهبان این امتیاز را دارد که می تواند به تخلفات مقامات نیز رسیدگی کند. شورای نگهبان، همانند دادگاه قانون اساسی تایلند بر روند تصویب قوانین نظارت دارد، اما با این تفاوت که غیر از انطباق مصوبات مجلس با قانون اساسی، وظیفه دارد از شرع مقدس نیز پاسداری کند و از تبدیل مصوبه مغایر با اسلام به قانون، جلوگیری میکند.
وی ابراز امیدواری کرد که هیات تایلندی در طول سفر خود، ایران، اسلام و نظام جمهوری اسلامی را بشناسد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری یکی دیگر از امتیازهای شورای نگهبان را بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس و ریاست جمهوری و نیز نظارت بر انتخابات عنوان کرد.
در این دیدار همچنین آقای «نوراک» رئیس دادگاه قانون اساسی تایلند، ضمن ابراز خشنودی از سفر خود، از سوابق آشنایی 400 ساله مردم تایلند با ایران سخن گفت و تصریح کرد: مردم تایلند علاقه بسیاری به ایران دارند و می دانند که جمهوری اسلامی، توانسته است طی چهار دهه، ایران را به کشوری توسعه یافته و با صلح و ثبات پایدار تبدیل کند.
وی افزود: هدف ما از این سفر آشنایی با حکمرانی خوب در ایران است و می خواهیم بدانیم چه عناصری موجب شده است این کشور در منطقه پرآشوب خاورمیانه توانسته است به صلح و امنیت دست یابد.
رئیس هیات تایلندی تصریح کرد: صمیمانه اعتقاد دارم که «اسلام» باعث شده است ایران به قدرتی دست یابد که دشمنان نتوانند جمهوری اسلامی را مهار کنند.
وی ابراز امیدواری کرد این هیأت بتواند در آینده از تجریبات و سازوکارهای شورای نگهبان در اصلاح قانون اساسی تایلند بهره ببرد.
انتهای پیام/