دكتر دارابي در ابتداي نشست با اشاره به مقدمات برگزاري جشنواره بيستم گفت: با دریافت نظرات راهگشا و با همفكري هنرمندان، كارشناسان و مديران بدون هیچ مشکلی شاهد برگزاری موفقیتآمیز جشنواره بیستم خواهيم بود.
معاون امور استانهای صدا و سیما افزود: سال گذشته استاندار خوزستان عنوان کرد جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا و سیما چهره اهواز را تغییر داده و شادی و نشاط را به این استان آورده است.
دارابی با اشاره به برگزاری هفته فرهنگ و هنر استانی به بهانه برگزاری جشنواره تولیدات مراکز در استانهای میزبان گفت: این مسئله موجب شادابی در مراکز میزبان میشود.
معاون امور استانهای رسانه ملی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت پویانمایی و انیمیشن، این بخش از جشنواره تولیدات مراکز استانها جدا شده و به جشنواره مستقلی بدل گشته است و احتمال اینکه به سمت جشنواره هاي ديگر هم برویم زیاد است كه البته این مسئله نیازمند تمهیدات بیشتری است.
وی با اشاره به درخشش مراکز استانی صدا و سیما در حوزه آثار مختلف طی سال گذشته و امسال گفت: این مسئله به دلیل حمایتهایی بوده که ازتولید اینگونه آثار داشتیم.
دارابی به شعار جشنواره بیستم پرداخت و افزود: این شعار صرفاً یک جمله کلیشهای نیست بلکه بار معنایی خاصی دارد به ویژه که امسال شاهد حضور دو حادثه تروریستی در کشورمان بودیم و لازم است در بحث اتحاد ملی و وحدت میان اقوام تلاش بیشتری داشته باشیم.
معاون امور استانهای صدا و سیما با تأکید بر شناسایی نقاط ضعف و قوت جشنواره نوزدهم و استفاده از تجربیات قبلی برای برگزاری جشنواره بیستم عنوان کرد: سیاست اصلی این است که اعضای شورای عالی جشنواره در تیمهای داوری حضور داشته باشند.
در ادامه عباس فاطمي رييس مركز سيماي استان هاعنوان کرد: جشنواره نوزدهم خونی تازه به بدنه رسانه ملی تزریق کرد و نشاط و پویایی دوبارهای را در روح صدا و سیمای استان ها دمید.
فاطمی با بیان اینکه 1500 اثر رادیویی، تلویزیونی، خبری، موسیقایی و پژوهشی به جشنواره نوزدهم ارسال شده بود گفت: امسال در نخستین دوره یک سالانه جشنواره قرار داریم و طی 15 ماه گذشته، آثاری که توانستهاند با امتیاز 72 به بالا به جشنواره راه یابند، رشد چشمگیری را در همه بخشها نشان میدهند.
وی تصریح کرد: با این وجود شاهد رشد 47 درصدی آثار قابل قبول در زمینه داوری در همه بخشها در جشنواره بیستم هستیم.
رئیس مرکز سیمای استانها افزود: با وجود کمبودهای مالی شاهد افزایش فیلم و سریال و تلهفیلم در جشنواره بیستم نسبت به دوره قبل هستیم و آثار فاخر و درخوری به دبیرخانه ارسال شده است.
وی شناسایی استعدادهای جدید در مراکز مختلف را یکی از اهداف جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانها دانست و تصریح کرد: همچنین رقابتی سازنده بین صدا و سیماهای استانها شکل میگیرد و امیدواریم جشنواره بیستم اوج این موضوع باشد.
رئیس مرکز سیمای استانها با بیان اینکه شاهد درخشش آثار تولیدی استانها در جشنوارههای بینالمللی هستیم گفت: امیدواریم با حضور هنرمندان در بخشهای داوری و سیاستگذاری شاهد حرکتهای تازهای باشیم ضمن اینکه مقرر شده کار داوری تا پایان مردادماه به اتمام برسد و به همین دلیل کمیسیونهای مربوطه از همین حالا فعالیت خود را شروع میکنند.
حضور بیش از 30 داور جدید در بیستمین جشنواره تولیدات مراکز استانی
در ادامه سید ابوالحسن موسویزاده طي سخنانی با اشاره به میزبانی کردستان برای برگزاری جشنواره بیستم اظهار کرد: چند استان خواهان میزبانی بودند که بعد از جمعبندی نهایی، کردستان را برای این منظور آمادهتر از سایر استانها دیدیم.
مدير جشنواره هاي استان ها با بیان اینکه سالنهای افتتاحیه و اختتامیه، مکان برگزاری کمیسیونهای پنجگانه و اسکان مهمانان مورد ارزیابی قرار گرفتهاند گفت: تشکیل ستاد اجرایی جشنواره با پنج کمیسیون و هفت کمیته از دیگر اقدامات انجام شده به شمار میرود که شرح وظایف هر یک نیز به دقت تعیین شده است.
وی ادامه داد: تدوین آییننامه جشنواره با عنوان «شیوه بیست» به استان ها ابلاغ شده است؛ در این شیوهنامه همه ضوابط و معیارهای داوری به مراکز ارسال شده است.
وي با بیان اینکه در جشنواره قبلی شاهد رقابت 1500 اثر در بخشهای مختلف بودیم گفت: امسال شاهد رشد چشمگیری در این زمینه هستیم و با وجود اینکه معیارهای سابق حاکم هستند، اما تاکنون 1800 اثر به دبیرخانه جشنواره بیستم ارسال شده است که نشاندهنده رشد کمی و کیفی مراکز استانی است.
بررسی 15 مکان برای برگزاری افتتاحیه و اختتامیه جشنواره بیستم
مهدی فرجی نيز در این نشست اظهار کرد: دو ماه به برگزاری افتتاحیه این جشنواره باقی مانده و محلهای برگزاری افتتاحیه و اختتامیه قطعی شدهاند و آمادهسازی آنها هم به زودی برگزار میشود.
وی افزود: دو جلسه کاری با استاندار کردستان برگزار شده است و وی دستورات لازم برای آمادهسازی استان برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا و سیما را صادر کرده است.
دبیر بیستمین جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا و سیما با بیان اینکه هفته آینده هم سفری همراه با تیم اجرایی به کردستان خواهیم داشت گفت: 10 روز مانده به مراسم افتتاحیه، همه تستهای فنی و اجرایی به پایان میرسند.
وی ادامه داد: از همه دست اندرکاران و اعضای ستاد جشنواره و شورای عالی تشکر میکنیم که هماهنگی لازم را با ما داشتند.
فرجی تصریح کرد: بیش از 15 مکان برای برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه در کردستان مورد بررسی قرار گرفتند تا در نهایت به جمعبندی نهایی دست یابیم و مراسمی آبرومند را شاهد باشیم.
پس از آن رؤسای کمیسیونهای پنجگانه جشنواره بیستم به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
موسوی رئیس کمیسیون خبر با اشاره به رشد 10 درصدی آثار جشنواره بیستم نسبت به دوره قبل اظهار کرد: تغییراتی در حوزه داوری آثار خبری صورت گرفته که از جمله آنها میتوان به در نظر گرفتن فضاهای مجازی اشاره کرد.
وی افزود: امسال همچنین با نظر معاونت امور استانهای صدا و سیما، از دوستان مرکز نظارت و ارزیابی و حوزه سیاسی هم در داوریها استفاده شده است.
سید حمیدرضا حسینی رئیس کمیسیون موسیقی هم با بیان اینکه امسال در خدمت استاد ساعد باقری و دکتر بهمنی و دیگر اساتید موسیقی برای داوری آثار هستیم گفت: شاید بتوان گفت بحث موسیقی مراکز صدا و سیما، فراتر از یک جشنواره باشد.
وی افزود: جشنواره موسیقی مراکز استانی رسانه ملی دارای مزایای متعددی است که از آن جمله میتوان به بازگشت هنرمندان ملی به زادگاههای خود و کمک به موسیقیدانان جوان و بومی مراکز اشاره کرد چرا که آثار آنها از تولیدات ملی ضعیفتر نیست.
وحيد كمالي رئیس کمیسیون صدای جشنواره بیستم هم در سخنانی با اشاره به 257 اثر ارسالی به بخش اصلی و رقابت 30 اثر در بخش ویژه حوزه صدا عنوان کرد: شاهد رشد 70 درصدی در این بخش نسبت به سال گذشته هستیم.
در ادامه رئیس کمیسیون پژوهش بیستمین جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا و سیما گفت: 190 اثر پژوهشی به این کمیسیون ارجاع شده که نسبت به سال گذشته شاهد رشد صد در صدی هستیم.
دكتر علي طلوعي افزود: امسال برای نخستین بار هم به لحاظ شاخصها و هم از نظر ضرایب، همه فرمهای داوری را به روزآوری کردهایم تا به واقعیتها نزدیک شویم.
رئیس کمیسیون سیما نیز خاطرنشان کرد: در بخش نمایشی شاهد حضور داورانی همچون خانم درخشنده، دکتر محمود عزیزی، بهروز شعیبی، جعفری جلوه و بوالی هستیم.
وی با اشاره به دیگر داوران کمیسیون سیما در بخشهای مختلف گفت: بیش از 500 اثر به این کمیسیون ارجاع شده که باید طی یک ماه مورد ارزیابی و داوری قرار بگیرند.
در بخش دیگر این جلسه، رضوینژاد با اشاره به اهداف جشنوارهها تصریح کرد: کیفیسازی آثار و تعاملات بیشتر، مهمترین هدفها هستند البته در این بین به مسئله آموزش هم توجه میشود.
وی با تاکید بر مستندسازی فعالیتها توسط کمیسیونهای مختلف جشنواره تولیدات مراکز صدا و سیما گفت: این مسئله علاوه بر آرشیو دقیق مطالب، به غنیسازی منابع هم کمک میکند.
رضوینژاد با بیان اینکه در بحث آموزش و ارزیابی استاندارد و معیارهای مناسب و مشخصی نداریم خاطرنشان کرد: شیوههای داوری هم نیازمند بازنگری به منظور افزایش دقت و سرعت لازم هستند.
سید مهدی جعفری یکی از داوران خبری هم در این جلسه به مسئله برنامهمحوری اشاره کرد و گفت: فرآیندمحوری در این بین جایگاهی ندارد زیرا برنامهها به صورت مجزا مورد بررسی قرار میگیرند و مجموعه فعالیتهای خبری یک مرکز ارزیابی نمیشوند.
دیگر حاضران و اعضای شورای عالی بیستمین جشنواره تولیدات مراکز صدا و سیما هم در این جلسه به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
دکتر گیلآبادی هم در این نشست با بیان اینکه اگر جشنواره تولیدات مراکز استانی به بازاریابی رسانهای توجه جدی نداشته باشد با مشکلاتی مواجه میشویم گفت: لازم است در دوره بیستم، این رویداد مهم به جشن رسانهای ایران تبدیل شود.
وی افزود: برای این منظور نیازمند طراحی متفاوت ساختار جشنواره نسبت به دورههای گذشته هستیم.
مدیرکل روابط عمومی شهرداری تهران عنوان کرد: باید جشنواره تولیدات مراکز استانی را پیشرو در توسعه قدرت و نفوذ استانها بدانیم و استراتژیهای متفاوت را برای آن برگزینیم.
ساعد باقری: نیازمند بهینهسازی شیوههای داوری در جشنوارهها هستیم
ساعد باقری شاعر و مجری رادیو و تلویزیون هم با اشاره به تجارب قبلی داوری در جشنوارههای رادیویی و تلویزیونی عنوان کرد: کار جشنوارهپسند در اینگونه موارد رواج مییابد که البته به خودی خود نه منفی است نه مثبت اما سبب میشود بعضی افراد در جشنوارهها بدرخشند ولی در فاصله میان دو جشنواره، کسی به سراغ آنها نمیرود و آنها هم رگ خواب جشنوارهها را در دست دارند و حتی بر اساس نوع سلیقه و پسند داوران، کاری را تولید میکنند..
این شاعر معاصر خاطرنشان کرد: در داوریها باید به این نکته توجه داشته باشیم که نتیجه کار، چه تاثیری بر روی برنامهسازان و مراکز استانی صدا و سیما میگذارد.
تعاملی بودن ملاک خوبی برای ارزیابی آثار جشنواره است
مریم جلالی دیگر عضو شورای عالی جشنواره بیستم هم در بخشی دیگر از این جلسه با بیان اینکه امروز شاهد قدرت جریان به جای جریان قدرت هستیم گفت: باید به تعاملی بودن برنامهها و نقش مخاطبان در ارسال پیام توجه بیشتری داشته باشیم زیرا امروز فضاهای مجازی و تعاملی، نقش مهمی در سطح جامعه دارند.
بهمنی: برای تولید آثار فاخر موسیقایی در استانها هزینه لازم صورت نمیگیرد
محمد علی بهمنی شاعر معاصر و از اعضای این شورا هم با بیان اینکه وقتی بخواهیم شعر یک استان را مورد داوری قرار دهیم نیازمند شناخت وسیعی از آن منطقه هستیم اظهار کرد:هزینهای که به یک شاعر در استانها میدهند بسیار پایین است در حالی که در تهران، چندین برابر همان مبلغ اختصاص مییابد در حالیکه تفاوتی بین آنها نیست.
محمود عزیزی بازیگر و داور کمیسیون سیمای بیستمین جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا و سیما هم با اشاره به مشکلات تولید آثار نمایشی و داوری آنها گفت: آثار تولید شده در تهران و مراکز استانی با امکانات بسیار متفاوتی تولید شدهاند.
جعفری جلوه: جشنواره تولیدات استانی فرصتی برای پرهیز از مرکزگرایی است
محمد رضا جعفری جلوه دیگر عضو شورای عالی بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانهای صدا و سیما نیز در این نشست خاطرنشان کرد: این جشنواره فرصتی برای پرهیز از تهرانزدگی و مرکزگرایی است.
وی افزود: باید بپذیریم به میزان زیادی برخی تولیدات محلی هم دچار مرکزگرایی شدهاند و درونمایهای مشابه با تولیدات در تهران پیدا کردهاند بنابراین در جشنواره مراکز باید مانع از این مسئله و ظهور کارهای تکراری شویم.
جعفری جلوه گفت: در نظر گرفتن ضریب ویژهای برای آثار نمایشی، بر تاثیرگذاری جشنواره میافزاید.
ایوب آقاخانی دیگر عضو این شورا بود که طی سخنانی اظهار کرد: توجه به یک نکته اساسی در این بین ضروری است و آن هم اینکه ناگزیرم در معیارهای داوری حتی در بحث برنامهسازی، به شاخصههای بومی توجه کنیم.
آقاخانی تصریح کرد: برای جشنواره تولیدات مراکز استانی، نیازمند تشکیل اتاق فکری با حضور سیاستگذارانی هستیم که فقط بخشی از آنها از مجموعه صدا و سیما باشند زیرا تزریق خون جدید به این مجموعه میتواند راهگشا باشد.
وی خاطرنشان کرد: باید مخاطبان بی اعتنا را دوباره جذب و اعتمادشان را جلب کنیم و این کار نیاز به آدمهایی دارد که تجاربی نزدیک به معیارهای فارغ از ایدئولوژی رسانهای باشد.
دکتر زابلیزاده با اشاره به لزوم کیفیسازی جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا و سیما تصریح کرد: نیازمند این هستیم که بدانیم برای یک جشنواره با کیفیت از چه معیارهایی باید استفاده کنیم.
زابلیزاده گفت: تجربه حضور در 12 جشنواره را دارم و باید بگویم معیارهای بسیار قدیمی برای داوری آثار مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه جشنواره چهره هاي هنرمند بومي را به رسانه ها معرفي كرده است خاطرنشان کرد: تشکیل اتاق فکر برای انتخاب معیارهای کاربردیتر انتخاب آثار ضروری است.
انتهای پیام/