سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

بازار مسکن حال خوشی ندارد/نفس‌های آخرِ پروانه‌های ساختمانی با رکود مسکن

برخی از کارشناسان معتقدند که عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان مسکن و انبوه سازان و پرداخت نکردن تسهیلات کافی به سازندگان، باعث کاهش میزان صدور پروانه‌های ساختمانی طی چند سال گذشته شده است.

 به گزارش خبرنگارمسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،گزارشات میدانی در بازار مسکن حاکی از رخنه کردن رکود در این بازار است، به طوریکه بسیاری از سازندگان مسکن در طی این ایام تغییر شغل داده  و به سمت بازار دیگری گرایش پیدا کرده اند.

 بسیاری از مسئولان بر خلاف این موضوع معتقدند که بازار مسکن به ویژه بخش ساخت وساز به سمت رونق در حال حرکت است، این در حالی است که آمار‌های بانک مرکزی حاکی از آن است که میزان صدور پروانه‌های ساختمانی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ تنها ۱۰ درصد رشد داشته است. اما این میزان رشد برای بازار پر تقاضایی مانند مسکن، کافی نیست. با توجه به افزایش میزان ازدواج و طلاق در کشور باید سالانه حداقل یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود تا بخشی از این نیاز‌ها در کشور پاسخ داده شود.

از سوی دیگر با توجه به حدود ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه در کشور، بسیاری از کارشناسان و مسئولان معتقدند که نیازی به ساخت مسکن جدید در کشور نیست، در حالیکه بسیاری از این واحد‌های خالی، لوکس هستند و اقشار متوسط جامعه قادر به خرید آنها نیستند، بنابراین ساخت واحد‌های با متراژ متوسط در مرکز شهر می‌تواند جوابگوی این نیاز‌ها باشد. همچنین  عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان مسکن و انبوه سازان و پرداخت نکردن تسهیلات کافی به سازندگان باعث کاهش میزان صدور پروانه‌های ساختمانی طی چند سال گذشته شده است.

 فرج الله رجبی رییس سازمان نظام مهندسی کشور در گفتگو با خبرنگار مسکن با اشاره به اینکه یکی از بحث‌های مهم دولت با وزیر کشور و شورای شهر ایجاد تسهیلات برای افزایش میزان صدور پروانه‌های ساختمانی است، گفت: افزایش همکاری با انبوه سازان می‌تواند، زمینه ساز ایجاد افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی باشد.

وی در ادامه افزود: با افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی رونق اولیه به بازار مسکن باز می‌گردد و با کمک به سازندگان مسکن می‌توانیم، زمینه ساز کاهش قیمت تمام شده مسکن شویم.

رجبی تصریح کرد: آمار دقیقی از میزان صدور پروانه‌های ساختمانی نداریم، ولی از گلایه‌های مهندسان این طور به نظر می‌رسد که بازار مسکن اوضاع احوال خوبی ندارد.

 اصلاح بازار عرضه و تقاضا با  افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی

 صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس نیز در گفتگو با خبرنگار مسکن ، با اشاره به اینکه پروانه‌های ساختمانی در کشور وضعیت مناسبی ندارد، گفت: متأسفانه یک سیاست جامع وکلی و نیز یک تحرک در طی ۴ ساله گذشته بازار مسکن تجربه نکرده است.

وی در ادامه افزود: با توجه به رسیدن فصل جابه جایی‌ها در تابستان طبیعی به نظر می‌رسد که قیمت‌ها در این ایام با افزایش روبرو شود. از سوی دیگر ایرادات به مجریان و سیاست گذاری‌های غلط وارد است که باید هرچه سریعتر این بخش اصلاح شود.

نوسازی بافت‌های فرسوده روی کاغذ

محمدرضا رضایی رییس کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با خبرنگار مسکن ، با اشاره به اینکه در بخش مسکن و نیز بافت‌های فرسوده موفق عمل نکرده ایم، گفت: در برنامه‌های چهار و پنجم توسعه بر روی نوسازی بافت‌های فرسوده تأکید شده، ولی متأسفانه آثار جدی از آنها تا به امروز مشاهده نمی‌شود.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: با افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی بازار عرضه و تقاضا نیز اصلاح می‌شود که این خود می‌تواند، زمینه ساز بهبود و رونق در این بازار شود.

وی در ادامه افزود: باید سعی کنیم با احیای وزارت مسکن و کنترل بافت‌های فرسوده وضعیت فعلی پروانه‌های ساختمانی و بازار مسکن را بهبود ببخشیم.

رییس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه مسکن پویایی و شادابی خود را از دست داده، گفت: در حوزه مسکن حرکت‌های جدی نمی‌کنیم و عقب ماندگی‌های بسیاری در این بخش داشته ایم، که ارتباط مستقیمی با افزایش قیمت مسکن واجاره دارد.

بر اساس این گزارش نمی‌توان انتظار داشت برای شهر 50 هزار نفری ساختمان ۱0 طبقه ساخته شود، همان‌طور هم نباید انتظار داشت برای شهر پنج میلیون‌نفری هم فقط ساختمان یک‌طبقه ساخته شود. باید علاوه بر نوع  و میزان ساخت و ساز، مکان‌یابی مناسب هم صورت گرفته، مشکلات دسترسی برطرف شده و ساخت و ساز‌ها بر اساس ضابطه شهرسازی و رعایت فاصله، میانِ هر برج  باشد. 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۴۰ ۳۱ تير ۱۳۹۶
اگر مالیات خانه های خالی رو زیاد کنن و مالکان آن رو مجبور کنن خانه های خود رو اجاره بدهن یا بفروشن اجاره بها و قیمت ملک پایین میاد.
ناشناس
۰۸:۲۱ ۳۱ تير ۱۳۹۶
میزان درآمد ما آنقدر کمه که فقط می تونیم خورد و خوراکمون رو تهیه و دیگه نمیتونیم ازپس هزینه سنگین مسکن بربیاییم
منصور
۲۱:۵۳ ۳۰ تير ۱۳۹۶
احتمالا پست بالاتری میگیره//اصلاح طلبها میونشان با خانم ها بد نیست
ناشناس
۲۱:۴۴ ۳۰ تير ۱۳۹۶
بابا بقالی داره رفته تو بساز و بفروشی //دکتره رفته تو بساز و بفروشی//از بس سود داره//یه خورده کمتر بخورید مسعله حله
منصور
۲۱:۴۱ ۳۰ تير ۱۳۹۶
بساز و بفروش ها یه کم کمتر بخورن تا از رکود در بیان//دولا و سه لانخورید
منصور
۲۱:۴۱ ۳۰ تير ۱۳۹۶
بساز و بفروش ها یه کم کمتر بخورن تا از رکود در بیان//دولا و سه لانخورید
ناشناس
۱۸:۲۳ ۳۰ تير ۱۳۹۶
کلا کمر همت به بدبخت کردن مردم بستید
ناشناس
۱۷:۰۵ ۳۰ تير ۱۳۹۶
ای خدا..خودت با دادمون برس
ناشناس
۱۶:۳۴ ۳۰ تير ۱۳۹۶
انشاالله که هیچوقت از رکود خارج نشه انشاالله رکود دامن مرفهین پولدارو هم بگیره
ناشناس
۱۶:۱۲ ۳۰ تير ۱۳۹۶
متاسفانه وضعیت بازار مسکن به گونه ای است که اکثر خریداران از قدرت مالی مناسبی برخوردار نیستند و از طرفی بعلت افزایش هزینه هایی سرسام آور ساخت برای سازندها،بازگشت سرمایه سخت شده است.
سرباز گمنان امام زمان ( عج)
۱۶:۰۸ ۳۰ تير ۱۳۹۶
با سلام . تنها راه حل بازار مسکن ترکاندن این قیمتهای حبابی و غیر واقعی است . والله مردم دیگر توان خرید و حتی اجاره را ندارند . لذا تا قیمتها نصف نشود هیچ امیدی به رونق بازار مسکن نیست . حتی اگر وام 300 میلیونی هم بدهند قاطبه مردم یعنی بیش از هشتاد درصد مردم توان پرداخت قسط را ندارند .
ناشناس
۱۵:۰۷ ۳۰ تير ۱۳۹۶
امیدوارم هرچه زودتررکود در بازار مسکن رفع بشه.
ناشناس
۱۴:۴۹ ۳۰ تير ۱۳۹۶
بسیاری از جوانان بدلیل گرانی مسکن نمیتونن ازدواج کنن
ناشناس
۱۴:۴۱ ۳۰ تير ۱۳۹۶
لوکس! متاسفانه این ساختمان ها حداقل استانداردهای جهانی را هم کمتر دارد!نه فضای سبز مناسب و نه فضای ورزشی فرهنگی جنبی مناسب و نه بازار تهیه اقلام نزدیک و... در عین حال فاقد استحکام استاندارد،ولی گران برای جوان!
منوچهر
۱۴:۳۸ ۳۰ تير ۱۳۹۶
سلام
فرصت.طلبان
قشرضعیف.راگرفتارکرده.اند
بهمن
۱۴:۳۷ ۳۰ تير ۱۳۹۶
من یه نفرات بیکار هستم هیچ گونه درآمدی هم نداری بعضی روزها میرم کارگری روزی پنجاه هزارتوی دختره وپسرم وهمسرم هم کارمیکنن تا بتوانیم اجاره خونه بدیم خرید خونه روتوخواب هم نمیبینم
ناشناس
۱۴:۱۸ ۳۰ تير ۱۳۹۶
متاسفانه فاصله طبقاتی در بازار مسکن زیاده
ناشناس
۱۴:۰۲ ۳۰ تير ۱۳۹۶
موج گرانی برای بچاره کردن جوانان راه انداختند با صادرات بی رویه آهن برای صادرات به قطر!عمال آل سعود در ایران هم مطالعات میدانی انجام دادند و برای ایزوله کردن جوانان ایران،نقشه ی زیرکانه ی تحریم قطر را کشیدند.
ناشناس
۱۳:۳۸ ۳۰ تير ۱۳۹۶
در این چند سال اخیر ساخت و ساز گسترده ای از طرف سازمانهای بزرگ و دولت انجام نشده
در دولت احمدی نژاد دو ملیون واحد مسکن به بازار تزریق شد و گرنه باید شاهد وضعیت بسیار بدتری و در حد فا جعه می بودیم که هم روی قیمت و هم شلوغی بیش از حد شهرها تاثیر گذار بود
ناشناس
۱۳:۳۸ ۳۰ تير ۱۳۹۶
در این چند سال اخیر ساخت و ساز گسترده ای از طرف سازمانهای بزرگ و دولت انجام نشده
در دولت احمدی نژاد دو ملیون واحد مسکن به بازار تزریق شد و گرنه باید شاهد وضعیت بسیار بدتری و در حد فا جعه می بودیم که هم روی قیمت و هم شلوغی بیش از حد شهرها تاثیر گذار بود
ناشناس
۱۳:۲۹ ۳۰ تير ۱۳۹۶
هیچگاه جلو ساخت مسکن را نباید گرفت هر کس که اینکار را انجام دهد به کشورش و فرزندانش خیانت کرده
اگر رکودی هم هست بخاطر گرانی بیش از حد است نه وفور مسکن
قیمت مسکن و زمین در ایران اصلا عاقلانه نیست
ناشناس
۱۳:۲۳ ۳۰ تير ۱۳۹۶
هر که مانع ساخت و ساز به بهانه های مختلف شود در فهم و درکش یقینا باید شک کرد
ساخت و ساز هیچگاه و در هر دوره ای نباید متوقف شود
ناشناس
۱۳:۲۳ ۳۰ تير ۱۳۹۶
هر که مانع ساخت و ساز به بهانه های مختلف شود در فهم و درکش یقینا باید شک کرد
ساخت و ساز هیچگاه و در هر دوره ای نباید متوقف شود
ناشناس
۱۳:۲۰ ۳۰ تير ۱۳۹۶
آخه چرا؟؟؟ ..... چه وقت این مشکلات تموم میشه
فاضل
۱۲:۰۵ ۳۰ تير ۱۳۹۶
وام 18 درصدی هم شد حمایت !!!!
خوبه حالا خودتون میگین تورم و نرخ رشد اقتصادی مون تک رقمیه
متاسفم
ناشناس
۱۲:۰۵ ۳۰ تير ۱۳۹۶
وقتی منزل باشه ولی کسی قدرت خرید نداشته باشه چه فایده ای داره ما با این حقوق حتی قدرت کرایه هم نداریم مردم تو بوشهر رو آوردن به پایگاه هوایی و دریایی درخانه خراب شده ۶۰سال پیش آنها زندگی میکنن چقدردرمنگنه باشی که اینطور زندگی کنی ای خدددددددددددددددددا
ناشناس
۱۱:۳۵ ۳۰ تير ۱۳۹۶
سلام بر گوش شنوا ...بارها گفتم باز هم میگویم

قیمت زمین باید در 30 مرکز استانها بین 50 تا 70 درصد پایین بیاد تا مسکن از رکود خارج بشه

قیمت دلار هم باید به حدود 2000 تومان پایین بیاد تا حرکت کلی اقتصادی شروع بشه

نرخ سود بانکی هم باید پایین بیاد بین 8 الی 10 درصد با تفاوت کارمزد بانک 2درصد اختلاف و نه بیشتر ...و برای دریافت سود سپرده گذار 8 درصد ... و برای سود وام گیرنده 10درصد... تا حرکت کلی اقتصادی شروع بشه..
ناشناس
۰۹:۵۹ ۳۰ تير ۱۳۹۶
شما رو بخدا این تحلیل های فانتزی و بی اساس رو رها کنید. قیمت مسکن چه برای اجاره چه برای خرید بسیار بالاتر از توان مالی مردم است.
وقتی حقوق یک جوان در چند سال اول کاری از دو میلیون تومان بالاتر نمیرود چطور منتتظر هستین این جوون بره خونه بخره یا حتی اجاره کنه؟
ببینید چقدر به مستاجران کشور علی‌الخصوص در تهران اضافه شده
این دلیلش عدم گذران زندگی روزمره با این مخارج هست. طرف خونشو فروخته پولشو گذاشته بانک اموراتش بگذره
بابا بس کنید تورو خدا
اونوقت که سازندگان خونه هاشونو یهو به چند برابر قیمت فروختن حالا باید پس بدن این سودهای عجیب رو
همون قشری که مستاجر شدن دوباره بتونن مالک بشن
این رکود هم هیچ جوری حل شدنی نیست مگر با کاهش حداقل ۳۰% تا ۵۰% قیمت مسکن