سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خنثی‌سازی بمب غول‌پیکر در لهستان ۱۰ هزار نفر را آواره کرد

پلیس لهستان برای خنثی کردن یک بمب مربوط به جنگ جهانی دوم از ۱۰ هزار نفر خواست خانه‌هایشان را ترک کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نیوز ویک، یک بمب مربوط به جنگ جهانی دوم در یکی از شهرهای لهستان پیدا شد که 10 هزار نفر را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرد. این بمب اوایل هفته جاری طی مراحل بسیار دشواری خنثی شد و مردم به خانه‌هایشان بازگشتند. این بمب غول‌پیکر از نوع «ST-500» است و در شهر «بیاویستوک» پیدا شد. فرآیند خنثی سازی آن به دلیل اندازه‌ غیرمعمولش بسیار سخت و حساس بود.

این بمب روز پنجشنبه زمانیکه کارگران مشغول ساخت و ساز در جاده بودند پیدا شد. نیروهای تیم خنثی سازی آن را با جرثقیل جابجا کردند و با استفاده از یک خودروی خاص به محلی برای انجام چندین آزمایش منتقل کردند. پلیس از مردم این منطقه خواسته بود برای احتیاط خانه های خود را ترک کنند. آنها روز یکشنبه پس از رفع خطر به شهر 300 هزار نفری خود بازگشتند.

در زمان وقوع جنگ جهانی دوم میلیون‌ها تن بمب در سراسر قاره اروپا پراکنده شد که تعداد زیادی از آنها منفجر نشدند. بمب‌هایی که عمل نکرده‌اند تبدیل به معضل بزرگی برای اروپای مدرن شده‌اند. در دهه های اخیر تعدادی از این بمب‌ها در لهستان، آلمان و دیگر کشورهای جهان پیدا شده است. گفته می‌شود حدود ده‌ها هزار بمب منفجر نشده در آلمان مدفون است. برای مثال در ماه مه سه بمب انگلیسی مربوط به جنگ جهانی دوم در «هانوفر» آلمان پیدا شد و 50 هزار نفر برای در امان ماندن از خطرات احتمالی تا زمان خنثی شدن آن‌ها خانه‌های خود را ترک کردند.

فرآیند خنثی سازی این بمب ها همیشه به خوبی و راحتی پیش نمی رود به طوریکه در سال 2010 سه مهندس که در حال خنثی کردن یک بمب 1000 پوندی بودند جان خود را از دست دادند. از سال 2000 تاکنون 7 نفر دیگر نیز قربانی این بمب ها شده‌اند. یک مهندس خنثی ساز بمب در این خصوص می‌گوید: «از حالا تا 200 سال دیگر همچنان بمب‌های عمل‌نکرده وجود دارد و خنثی کردن آنها هر روز سخت تر می‌شود».

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.