این روزنامه در گزارشی نوشت: منال شریف که به علت نقض ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان، 9 روز زندانی شده بود، گفت تا امروز با زنان در این کشور مثل «برده» رفتار میشود. با اینکه زنان میتوانند گواهینامه رانندگی بگیرند، اما به این علت که از نظر قانونی تحت قیمومت هستند، اجازه رانندگی ندارند.
منال شریف در دهه ۲۰ ساله زندگیاش، مهندس امنیت رایانه بود. وی نخستین زن سعودی است که به عنوان مشاور امنیت آی تی مشغول به کار شد. وی یک دهه در شرکت نفتی آرامکو عربستان فعالیت میکرد.
منال شریف در گفتگو با دیلی میل استرالیا گفت: «... برای دختران و زنان در عربستان بسیار دشوار است که بدون اجازه قیمشان کاری انجام دهند.»
این زن ۳۸ ساله، سال ۲۰۱۱ تصویری ویدئویی از رانندگی خود در خیابانهای شهر خبَر در یوتیوب قرار داد که فقط در یک روز، بیش از ۷۰۰ هزار بار مشاهده شد.
او به مرگ تهدید و متهم شد که سلامت روانی ندارد. وی پس از زندانی شدن، حضانت فرزندش، شغلش و خانهاش را از دست داد. وی با همسر دوم و پسر کوچک ترش برای اقامت دائم به سیدنی مهاجرت کرد.
شریف که فعال مدافع حقوق زنان است، در مجله تایم به عنوان یکی از «۱۰۰ فرد تاثیرگذار در جهان» معرفی شد. وی جنبش موسوم به "Women2Drive" را راهاندازی کرد؛ جنبشی که از زنان میخواهد برای دریافت گواهینامه رانندگی تقاضا کنند، و در صورت رد تقاضا، شکایت کنند.
عربستان تنها کشور جهان است که در آن، زنان، اعم از سعودی و خارجی، حق رانندگی ندارند. با اینکه حکم قانونی برای ممنوعیت رانندگی زنان وجود ندارد، پلیس، احکام مذهبی را در کشور اجرا میکند.
انتهای پیام/