وی از جامعه بینالمللی خواست که موضعی قاطع بر ضد نظامی شدن منطقه اتخاذ کنند و جلوی اقدامات کشورهایی را که سبب بحران کنونی در منطقه شدهاند و به سیاست کنونی خود ادامه میدهند، بگیرند. وی بر روی این موضوع تاکید کرد که آنچه که هم اکنون در قطر روی میدهد میتواند در هرکدام از کشورهای منطقه خلیج (فارس) روی دهد.
سفیر قطر در اسپانیا در بخشی از سخنان خود گفت: ما به خاطر بد شدن روابط دیپلماتیک با کشورمان و وضع محاصره یکجانبه با بحرانی غیرمنتظره روبرو هستیم. آنها برخلاف قوانین بینالمللی این اقدامات را انجام دادهاند.
الکواری افزود: موضوع قابل توجه این است که کشورهایی که بحران کنونی و محاصره کنونی را ایجاد کردهاند هرگز این موضوع را در شورای همکاری خلیج (فارس) بررسی نکردهاند و درباره آن با کشورهای دیگر هیچ گفتگویی انجام ندادهاند.
وی در ادامه اظهاراتش اعلام کرد: اقدامات خشن و وحشیانهای بر ضد قطر اعمال شده است و این کشورها به حداقل موازین حقوق بشر احترام نمیگذارند. این کشورها به قطریهایی که در آنجا زندگی میکنند مهلت دادهاند که حداکثر ظرف مدت چهارده روز به قطر بازگردند. این موضوع همچنین برای شهروندان خود آن کشورها هم وجود دارد و آنها به اتباع خود که در قطر هستند هم گفتهاند که به کشورهای خود بازگردند.
سفیر قطر در اسپانیا رفتار کشورهایی را که علیه دوحه تحریم اعمال کردهاند، غیرقابل پذیرش خواند و گفت: آنها با قطر همانند یک شکار آسان رفتار میکنند و از نظر آنها قطر یک کشور اشغال شده است که باید به درخواستهای آنها تن در دهد. این کشورها با رد هرگونه مذاکره از خود رفتاری مغرورانه و غیرمتمدنانه نشان میدهند.
الکواری بر روی این موضوع تاکید کرد و گفت: توجیهات این کشورها متناقض است و بر اساس شواهد عملی نیست و آنها بدون هیچ تفکری عمل میکنند.
وی گفت: ما با صدای بلند میگوییم که قطر از تروریسم حمایت نمیکند. تروریسم و موضوع تروریسم به عنوان نوعی سلاح بر ضد دیگر کشورها و به منظور دامن زدن به اختلافات استفاده میشود. قطر از اخوانالمسلمین حمایت نمیکند و آنها از هیچ امتیازی برخوردار نیستند. باید یادآوری کنم که بسیاری از کشورها و از جمله عربستان سعودی با این گروه در تماس هستند.
سفیر قطر در اسپانیا درباره روابط این کشور با ایران گفت: روابط با تهران متمایز و راهبردی نیست.
وی درباره روابط دوحه با جنبش حماس نیز گفت: قطر روابط ویژهای با این گروه ندارد. قطر نگران اوضاع مردم فلسطین و موضوع صلح خاورمیانه است.
الکواری درباره دلایل واقعی بحران گفت: موضع قطر این است که یک سیاست خارجی مستقل داشته باشد و دوحه در سالهای اخیر به مرکزی برای گفتگو بدل شده است و نقش مهمی در میانجیگریهای بین المللی ایفا کرده است.
او با اشاره به ناکامی عربستان سعودی و امارات در بحران یمن و گفت: برخی از کشورها میخواهند که از قطر به خاطر حمایت از بهار عربی انتقام بگیرند و طرحی برای تقابل مستقیم با ایران وجود دارد. ما با چرخشی خطرناک روبرو هستیم. برخی از کشورها تمایل زیادی به نظامی کردن منطقه دارند که این موضوع تبعاتی جدی و خطرناک برای تمامی کشورهای منطقه خلیج (فارس) و جهان به همراه خواهد داشت.
این دیپلمات قطری افزود: این کشورها بخش زیادی از اعتبار خود را در سطح بین المللی برای ایجاد ائتلافی ضد قطر از دست دادهاند و آنها شورای همکاری خلیج (فارس) را به خطر انداختهاند. کشورهای اروپایی و آمریکایی به خاطر اوضاع کنونی دچار خسارتهای اقتصادی و سیاسی خواهد شد.
محمد بن جهام الکواری گفت: قطر بر روی این موضوع تاکید دارد که گفتگو و تفاهم تنها راه حل سریع برای پایان این بحران است و لازم است که با صدای بلند به همگان بگوییم که از طولانی کردن بحران پرهیز کنید؛ زیرا این موضوع تبعات زیادی برای همگان به همراه دارد و قطر تمایل دارد و خوشبین است که این بحران را هر چه سریعتر حل و فصل کند.
انتهای پیام/
تنها شانسی که دارن اعراب, ما رهبر صبوری داریم