وی ادامه داد: به دلیل آنکه جشنواره کودک با آیینهای میدانی و برنامههایی شاد و مفرح همراه است و ما در آن زمان نمیتوانستیم آنطور که باید جشنواره را برگزار کنیم، زمان برگزاری آن را به تابستان تغییر دادیم. از طرفی همیشه دنبال این بودیم که بچهها به جای اینکه در یک چارچوب خاص در زمان مدرسه به دیدن فیلمها بنشینند، در کنار خانواده به سینما بروند.
دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان اظهار داشت: به دلیل حضور بچهها در مدارس، سانسهای صبح سینما بیرمق است و طبیعتاً هیچ کودکی نمیتواند به سینما برود. این توفیق اجباری و تغییر زمان برگزاری جشنواره، باعث شد تا فیلم کودک در تابستان جان دوبارهای بگیرد.
وی افزود: این دوره توانست به دلیل برگزاری در تیرماه و فارغ شدن بچهها از مدارس، نگرانی ما را برطرف و افق جدیدی را به روی ما باز کند. اگر بتوانیم برگزاری جشنواره را در همین زمان تثبیت کنیم، به خوبی میتواند در جهت رونق فیلمهای کودک و نوجوان گام بردارد.
رضاداد در خصوص مشکلات سینمای کودک و نوجوان تصریح کرد: در دورههای گذشته، همیشه با این اعتراض از سوی صاحبان اثر روبرو بودیم که نباید بخش کودک و نوجوان یکجا داوری شود؛ چون دنیا و نگاه کودک و نوجوان به شدت با هم متفاوت است. ما هم در این دوره تصمیم به تفکیک این دو گرفتیم که امیدوارم نتایج مطلوب را به دنبال داشته باشد.
دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان درباره داوری کودکان در جشنواره بیان کرد: 70 داور کودک از میان آحاد مردم در جشنواره داشتیم که آثار راه یافته به این بخش را داوری کردند.
در ادامه رضاداد درباره حاشیه استعفای جمعی از خبرنگاران حاضر در ستاد جشنواره و کنارهگیری از ادامه همکاری گفت: با نزدیک شدن به زمان برگزاری سیامین جشنواره فیلم کودک و نوجوان، تعدادی از خبرنگاران ستاد خبری علاقهمند به ادامه همکاری نبودند و از جشنواره کنارهگیری کردند؛ اما این نکته را بگویم دوستانی که از ستاد دستمزد میگیرند قاعدتاً باید تابع شرایط و امکانات ستاد باشند. ما برای نظر همه افراد احترام قائل هستیم و ظاهراً دو، سه نفر از همکاران ستاد علاقهمند به ادامه همکاری نبودند.
وی در ادامه به امکانات جشنواره اشاره کرد و گفت: ما با توجه به امکاناتی که در دست داشتیم، از مهمانان و خبرنگاران دعوت شده به جشنواره پذیرایی کردیم. اگر برخی از دوستان ملاحظاتی داشتند آن را بررسی کرده و با توجه به ملاحظات آنها هماهنگیهای موجود را ایجاد کردیم؛ اما باید بگویم تمام رویدادها به این شکل است و برگزارکنندگان با توجه به بودجه تعیین شده خدمات ارائه میدهند.
رضاداد در خصوص وسایل ایاب و ذهاب تعیینشده برای دعوتشدگان افزود: برخی از دعوتشدگان به جشنواره با هواپیما و برخی با اتوبوس به شهر اصفهان سفر کردند. باید بگویم تمام این تمهیدات با توجه به امکانات موجود در جشنواره تدارک دیده شده بود و بضاعت جشنواره در این حد بود.
وی همچنین با اشاره به تیم تشریفات جشنواره که عملکردشان نارضایتی تعداد قابل توجهی از مهمانان و اصحاب رسانه را در پی داشت، گفت: تیم تشریفاتی جشنواره خوب عمل کرد و توانست خود را با تغییرات موجود همسو کند.
دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان درباره کیفیت فیلم های نمایش داده شده در جشنواره، در این دوره تعدادی از آثار از کیفیت فیلمهای خاطره انگیز دهه 60 و 70 برخوردار بود، اما باید توجه داشته باشیم که امروز نمیتوانیم همچون سالهای پیشین انتظار تولید همان فیلمهای خاطرهانگیز را داشته باشیم؛ چون نگاه فیلمسازان به نسبت آن دوره تغییر کرده و طبیعی است که نگاههای جدیدی را ببینیم. این تغییرات همچون دیگر تغییرات در جریان فعالیتهای رسانهای و یا هر جریان فرهنگی است.
رضاداد افزود: فیلمهایی که ساخته میشوند، در معرض دید منتقدان و مخاطبان قرار میگیرند. منتقدان نظرات خود را به فیلمسازان منتقل میکنند و این نگاه و سلیقه مخاطب در روند فیلمسازی بسیار موثر است. بنابراین، کسی که متقاضی نمایش اثرش در جشنواره است، علاوه بر جنبه اقتصادی و تبلیغ بسیار خوب برای فیلمش، میتواند بازخوردها و نیاز مخاطبان را در فیلم بعدیاش لحاظ کند.
وی درباره نمایش فیلمهای خاطرهانگیز در میدان نقش جهان گفت: قرار بود در میدان نقش جهان، فیلمهای خاطره انگیز را به نمایش در آوریم که به دلیل استقبال مردم از فیلم های جشنواره و همچنین رسیدن فیلم ها به سانس فوق العاده، این برنامه کنسل شد.
رضاداد در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم این جشنواره فتح بابی برای رشد هرچه بهتر و بیشتر فیلمهای کودک و نوجوان در سینماهای کشور باشد.
انتهای پیام/