به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پلیس «فتا»ی تهران درپی گسترش روزافزون کلاهبرداریها وجرایم مختلف اینترنتی، از مردم خواست تا با رعایت 10 توصیه، خود را از تیررس کلاهبرداران درامان نگه دارند.
1- در خصوص داد و ستدهای فضای مجازی بخصوص آگهیهایی که مشکوک هستند از پرداخت هرگونه پول به صورت کارت به کارت ممانعت شود.
2- از باز کردن هرگونه لینکهای مشکوک که به طور معمول تلفیقی از اعداد و حروف هستند، خودداری گردد.
3- در هنگام خرید از فروشگاههای آنلاین بهطورحتم از احراز هویت افراد فروشنده اطمینان حاصل شود.
4- برای واریز پول به حساب اشخاص نیازی به ارائه اطلاعات بیش از شماره کارت یا حساب نیست.
5- برای جلوگیری ازحمله باج افزارها، همیشه آنتی ویروس خود را بهروز کرده و از نسخههای پشتیبان اصلی حافظههای ابری (cloud storage) استفاده کنید.
6- صحت و سقم پیامکهای دریافتی در خصوص برنده شدن در قرعه کشی شرکتها و مؤسسات از طریق سایت معتبر آنها یا شماره تماس مؤسسات بررسی شود. ضمن اینکه برای واریزپول نیازی به رمز اینترنتی حساب نیست.
7- افراد سودجو با ارسال پیامک مبنی بر برنده شدن شما در قرعه کشی، اقدام به دریافت پول بهمنظور ارسال جایزه میکنند که پس از دریافت پول، هیچ جنس و کالایی برای قربانی ارسال نمیشود یا در صورت ارسال، کالایی که ارزشی کمتر از مبلغ واریزی دارد تحویل داده میشود.
8- برای ارتباط با شرکتهای داخلی و خارجی و مبادلات مالی از طریق ایمیل بهطورحتم ایمیل توسط کاربر وارد شود و از reply جهت ارسال فاکتور و دریافت شماره حساب از طریق ایمیل خودداری شود. همچنین صحت شماره حساب اعلامی از طریق تماس تلفنی ونمابر-فاکس- نیز بررسی شود.
9- درصورت دریافت پیامک مبنی بر برنده شدن در قرعه کشی، هیچگونه مشخصات حساب بانکی مانند رمز اینترنتی، تاریخ انقضا، CVV2 و... ارسال نشود.
10- در تالارهای گفتوگو بهدلیل مشخص نبودن هویت اصلی کاربران تا حدامکان اقدام به معامله نکنید.
در موارد بسیاری افراد پس از واریزپول، کالایی دریافت نمیکنند و تنها به شماره کارتی که مبلغ مورد نظر را به آن واریز کردهاند جهت پیگیری و شکایت دلخوش هستند، در صورتی که سودجویان اغلب از کارتهایی که به نام فرد دیگریست(کارتهای سرقتی، حسابهای جعلی و...) استفاده میکنند.
منبع:روزنامه ایران
انتهای پیام/