وی افزود: خشکسالی و گرمای شدید تابستان مراتع استان را آسیبپذیرتر کرده است و ضمن هشدارهایی که نسبت به پیشرفت بیابانی شدن اراضی وجود دارد، کاهش سطح بیابانهای استان و احیای آنها به طرق مختلف همواره یکی از برنامههای مهم این معاونت بوده است.
کریمی ادامه داد: در سال گذشته ۹۰ هکتار از اراضی بیابانی استان را نهالکاری کردیم و همکاران ما در تابستان گرم و کم آبی جاری با تلاش مضاعف و تکنیکهای خاصی که نیاز هست از نهالهای جوان کاشته شده مراقبت میکنند تا به پاییز برسند.
وی عملیات بیابانزدایی در استان بوشهر را بسیار سخت و پرهزینه دانست و اظهار داشت: تنها در چند سال گذشته به دلیل کمبود آب، با روشهای مالچپاشی، بوتهکاری، احداث بادشکن زنده و غیرزنده مانع از پیشروی بیش از ۳۰ هکتار از بیابانهای استان شدیم.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر تصریح کرد: عملیات کنترل هرز آب نیز در راستای بیابان زدایی در سطح ۴۰ هکتار از اراضی استان بوشهر در سال گذشته انجام شده است.
کریمی ادامه داد: با همه تلاش هایی که در راستای بیابان زدایی استان صورت گرفته است اکنون نزدیک به ۲ هزارهکتار تپههای ماسهای در بیابانهای استان بوشهر وجود دارد که ۱۶ کانون بحران فرسایش بادی را به خود اختصاص داده است.
وی از همه مسئولین و مقامات استان ودستگاههای مرتبط خواست تا تخصیص اعتبارات در بخش های مختلف منابع طبیعی و آبخیزداری استان را جدی تر دنبال کنند و در این بخش بعنوان همیار و بازویی توانمند ، به زنده ماندن وپویایی اراضی و مراتع موجود در استان کمک کنند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان بوشهر در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به پدیده گردوغبار و توسعه بیابان در کشورنیز گفت: اکنون این مسئله بعنوان یک دغدغه ملی در سطح کشور مطرح است و نمی توان غافل از ۳۲ میلیون هکتار اراضی بیابانی درکشور شد.
وی ابراز امیدواری کرد: کنفرانس بینالمللی مقابله با گرد و غبار که با حضور ۳۱ کشور جهان در تهران در حال برگزاری است نقطه عطفی در حل بحران های موجود در این حوزه باشد.
انتهای پیام /پ