مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ادامه داد: در حال حاضر 250 تعاونی در این صنعت مشغول به فعالیت هستند که بنابر تصمیم اخیر سازمان حدود 120 تعاونی نیاز به بازبینی دارند تا عملکرد آنها افزایش یابد.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به نقش اتحادیه زنبورداران در شکل گیری صندوق حمایت از طیور اظهار داشت: این صندوق با سرمایه ای بالغ بر 22 میلیارد تومان تشکیل شده که در جهت تامین زیرساخت ها به کار گرفته می شود.
وی با بیان اینکه منابع محدود به صندوق نمی تواند جوابگوی سرمایه در گردش زنبورداران باشد، گفت: در صنعت زنبورعسل رقمی معادل 3 هزار و 400 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده که همه ساله نصف این مبلغ را زنبورداران برای سرمایه در گردش خود نیاز دارند.
این مقام مسئول سرانه مصرف عسل در ایران را 950 الی 960 گرم اعلام کردو افزود: البته به این رقم نباید اکتفا کنیم و همواره باید در صدد توسعه مصرف عسل باشیم.
صفایی با اشاره به اینکه تبدیل استاندارد تشویقی به اجباری تاثیر به سزایی در میزان صادرات دارد، اظهار داشت: از سازمان ملی استاندارد پیگیر اجباری شدن استاندارد عسل هستیم تا در کنار اتحادیه زنبور داران و تشکل ها بتوانیم شاهد روند روبه رشد صادرات محصول باشیم.
وی با اشاره به ضرورت برندسازی داخلی و خارجی عسل گفت: باوجود آنکه به دنبال نبود استانداردهای اجباری تولیدات ضعیف وارد بازار می شود، از این رو برند سازی محصول از سوی اتحادیه ها باید مورد توجه قرار گیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: در شرایط کنونی زنبوردارانی که عسل خود را مطابق با قوانین و مقررات تولید می نمایند می توانند محصول خود را از نشانه تجاری اکسیر عرضه کنند.
رضا نورانی رئیس انجمن ارگانیک در کارگاه عسل ارگانیک که در محل سازمان تعاون روستایی برگزار شد، اظهار داشت: طی 10 سال اخیر اقدامات متعددی در حیث تولید محصولات ارگانیک صورت گرفته به طوریکه هم اکنون انجمن ارگانیک ایران وارد فاز جدیدی شده است.
وی افزود: بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری در آبان ماه 94 و مصوبه مجلس در سال گذشته توسعه محصولات ارگانیک بایدیک حرکت ملی دانست.
به گفته نورانی طی 11 سال اخیر هیچ حمایت مالی برای تولید این محصولات از انجمن صورت نگرفته است.
رئیس انجمن ارگانیک با بیان اینکه سالانه حدود 1 میلیون و200 هزار تن عسل در دنیا تولید می شود گفت: بنابر آمار و ارقام سال 2017 چین رتبه نخست و ایران رتبه چهارم تولید عسل در دنیا را به خود اختصاص داده است.
وی سرانه مصرف عسل در دنیا را 500 گرم و ایران 330 گرم اعلام کرد.
این مقام مسئول با اشاره به برنامه ششم توسعه مبنی بر توسعه تولید محصولات ارگانیک اظهارداشت: با توجه به آنکه در دهه های گذشته سموم و کودهای شیمیایی با یارانه در اختیار کشاورزان قرار می گیرد لذا انتظار می رود که دولت دوازدهم در بخش کشاورزی و زنبورداری نیز یارانه هایی برای توسعه محصولات ارگانیک اختصاص دهند.
انتهای پیام/