سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زنگ خطر افزایش ناباوری در مردان

فرصت برای بچه‌دار شدن همیشگی نیست و هر سالی که می‌گذرد قدرت باروری زوجین کمتر می‌شود بنا بر این در نظر داشتن آن جز نکات مهم به حساب می‌آید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ناباروری و نازایی این روز‌ها به یکی از دغدغه‌های زوجین جوان تبدیل شده و با وجود اینکه متخصصان از وجود بالاترین و بهترین کیفیت درمان ناباروی در کشور خبر می‌دهند، اما همچنان شاهد آن هستیم که پای بسیاری از زوجین به خاطر نازایى و نداشتن هزینه‌های درمان به دادگاه و حتی طلاق کشیده ویک زندگى که با عشق و امید آغاز شده از هم مى پاشد.

 تحقیقاتی توسط تیم‌های پزشکی و محقق انجام شد که طی این بررسی‌ها مردان و زنان به چهار گروه سنی زیر ۳۰، ۳۰-۳۵ ساله، ۳۵-۴۰ و ۴۰-۴۲ تقسیم شدند، براساس این مطالعات کمترین میزان باروری در میان زنان و مردانی بود که در بازه‌ی سنی ۴۰ تا ۴۲ سال سن داشتند.

مطالعات نشان می دهد زنانی که  ۴۰ سال سن دارند، سن و سال شریک زندگی شان در این نوع باروری تاثیری بر روی بارداری آنها ندارد.

زنانی که سن شان بین ۳۵ تا ۴۰ بود و همسر شان کمتر از ۳۰ سال سن داشت، شانس زنده ماندن نوزاد در رحم مادر۷۰ درصد بیشتر از افرادی بود که شریک زندگی شان (جنس مذکر) بین ۳۰ تا ۳۵ سال داشتند.

سالیان طولانی است که تصور می‌شود باروری مردان همچنان از زمان بلوغ تا مرگ ادامه دارد، اما باید توجه داشت که بدن مردان هم مانند زنان  ساعت بیولوژیک دارد، اگر چه آنان در سنین ۷۰ یا حتی ۸۰ سالگی هم می‌توانند بچه‌دار شوند، اما این مساله چندان هم بی‌خطر و بی‌ضرر نخواهد بود.

وقتی سن یک مرد افزایش می یابد، توانایی بدن فرد برای تولید هورمون کاهش پیدا می کند توانایی حرکت اسپرم‌ها نیز کاهش می‌یابد. براساس تحقیقات دانشمندان، شانس باردارشدن زنانی که همسرشان حداقل پنج سال بزرگ‌تر از آنها است کمتر از زنانی است که همسرشان همسن یا حداقل یک سال بزرگ‌تر است. در واقع به ازای هر یک سال افزایش سن یک مرد از ۲۴ سالگی، میزان بارورشدن او ۲ درصد کاهش می‌یابد، این میزان به اندازه یائسگی قابل‌توجه نیست، اما در طول زمان قابل‌تامل است، زیرا کیفیت اسپرم با گذشت زمان کم می‌شود.

تحقیقات که نشان می‌دهد پدرانی که در سنین بالا تر صاحب فرزند می‌شوند، نوزاد شان بیشتر از هر زمانی به  ناهنجاری‌های ژنتیکی مبتلا می شوند. در سنین بالاتر، احتمال ایجاد موتاسیون در DNA اسپرم بیشتر است، البته اسپرم‌ها هم در مردان جوان و هم در مردان سالمند دچار آسیب می‌شوند، اما فرآیندی به نام «آپوپتوزیس» اسپرم‌های ناقص را حذف و از بین می‌برد، اما این فرآیند با افزایش سن دچار خلل می‌شود.

منبع:sciencealert.com

انتهای پیام/

 خداحافظی با نعمت پدر شدن، بلایی که تلگرام سرتان می آورد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۰۷ ۱۴ تير ۱۳۹۶
مثلا بچه دار بشن چی کار کنند. تو روزگاری که همه چی پوله.
بعدشم این مردای بدبخت با این همه فشار اقتصادی و روانی که روشون است همین که نفس می کشند خیلیه