سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انارکی محمدی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

دولت قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را به درستی اجرا نکرده/به دنبال شناسایی مبادی قاچاق هستیم

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا گفت: دولت به دلیل عدم ابلاغ برخی از آیین‌نامه‌های مبارزه با قاچاق کالا، دستورالعمل‌های لازم این قانون را به درستی اجرا نکرده است.

"احمد انارکی محمدی" رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه در سال 92 قانون کاملی برای مبارزه با قاچاق کالا تصویب و ابلاغ شد، گفت: بعد از آن اصلاحیه‌ای از سوی دولت فرستاده شد، موارد و ابزار لازم به آن افزوده شد.

کوتاهی دولت در امر نگارش آیین‌های قانون مبارزه با قاچاق کالا 

وی با بیان اینکه دولت باید برای این مصوبه، آیین نامه‌های لازم را می‌نوشت که بعضا در این امر کوتاهی کرد، تصریح کرد: به دلیل عدم ابلاغ برخی از این آیین‌نامه‌ها یا نوشته نشدن آن‌ها قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به درستی اجرا نشد و با پیگیری مجلس طی دو سال گذشته برخی از دستورالعمل‌ها به دستگاه‌های مربوط ابلاغ شد که تا حدودی حجم قاچاق را کاهش داد.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس افزود: روزی آمار قاچاق 25 میلیارد دلار بود و اکنون تا 12 میلیارد هم کاهش داشته است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به انتقاد برخی به دولت درباره عدم اجرای قانون در مبادی ورودی، نصب برچسب و در جاده‌ها برای مبارزه با قاچاق کالا گفت: در حقیقت این‌ موارد به همان ‌آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی بازمی‌گردد که به درستی ابلاغ یا نوشته نشد، در ماده 13 این قانون وزارت صنعت و معدن موظف شده برای کالاهای وارداتی کد شناسه تعریف کند تا خریدار بتواند قاچاق بودن یا نبودن ‌آن را تشخیص دهد.

برگزاری جلسه هیئت تحقیق از سازمان مبارزه با قاچاق کالا طی هفته آینده

انارکی‌محمدی بیان داشت: با توجه به درخواست نمایندگان طی سال گذشته برای تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا هیئتی در این زمینه تشکیل شد و امروز هم جلسه‌ای در این مورد با نمایندگانی از دستگاه‌های مربوطه داشتیم.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: هفته آینده هم جلسه‌ای با نمایندگان دستگاه‌های مربوطه خواهیم داشت تا پاسخ 9 سوال نمایندگان را که منجر به این تحقیقات شد را پاسخگو باشند، پیش از این سوالات با توجه حوزه تخصصی میان آن‌ها تقسیم شده بود. 

وی در ادامه تاکید کرد: هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا قرار است، طی اطلاعیه‌ای اعلام کند تا افراد حقیقتی و حقوقی که در روند مبارزه با قاچاق اطلاعات و گزارش‌هایی دارند که می‌تواند به ما کمک کنند را به دبیرخانه این هیئت واقع در ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صورت محرمانه ارائه و ارسال کرده تا پیگیری و بررسی شود.

ایجاد سایتی برای دریافت اطلاعات عمومی از روند مبارزه با قاچاق

نماینده مردم رفسنجان و انار تصریح کرد: به زودی سایت و شماره تلفن‌های مشخصی را برای ارتباط با دبیرخانه هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا اعلام خواهیم کرد تا کلیه بحث‌ها در دستگاه‌های مختلف دنبال شود.

انارکی‌محمدی با اشاره به انتقاد برخی نمایندگان نسبت به آمار اعلام شده از سوی دولت درباره کاهش بحث قاچاق کالا در کشور گفت: آمار اعلام شده با توجه به نحوه برآورد بوده است، میزان واردات، صادرات و مصرف در کشور از مبادی قانونی مشخص بوده لذا بر اساس آن می‌توان میزان اجناس قاچاق در کشور را برآورد کرد.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین در واکنش به برخی آمارها در مورد میزان واردات قاچاق کالا از مبادی رسمی هم گفت: آمار 80 درصدی واردات قاچاق از مبادی قانونی را قبول ندارم اما به دلیل نبود تجهیزات لازم در بسیاری از مبادی ورودی قاچاق انجام می‌شود، از سوی دیگر تعرفه‌ها را با وجود مجوزهای لازم باید تکلیفشان را مشخص و از این موضوع جدا کرد.

وی با تاکید براینکه حجم بالایی از قاچاق از تهران به دیگر نقاط پخش می‌شود، بیان داشت: ما به دنبال شناسایی و معرفی مبادی قاچاق هستیم تا این گلوگاه‌ها بسته شود، البته دولت باید با ساماندهی بحث اشتغال و تولید موجب رونق فضای کسب و کار شود و از سوی دیگر فرهنگ سازی لازم انجام شود دیگر مردم به سوی کالای داخلی روی آ‌ورده و عملا فضایی برای اجناس قاچاق در بازار باقی نمی‌ماند.

انتهای پیام/

برگزاری جلسه هیئت تحقیق از سازمان مبارزه با قاچاق کالا طی هفته آینده

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.