وی ادامه داد: بر اساس روابط اقتصادی و سیاسی دیرینه میان ایران و کشورهای اروپایی که با فراز و فرودهای متعددی مواجه بوده است، روابط فرهنگی بین 2طرف در قالب شبکهای از موسسات و فعالیتهایی مانند تاسیس نهادهای اجتماعی و فرهنگی رفت و آمد مردم به ویژه دانشجویان و تقویت ارتباط میان کشورهای اروپایی و ایران افزایش یافته است به طوری که بستری قوی برای گفت و گو میان 2طرف در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و علمی فراهم کرده است.
رئیس دانشگاه خوارزمی افزود: با به سرانجام رسیدن مذاکرات هستهای زمینه برای گسترش ارتباط علمی و دانشگاه با کشورهای اروپایی بیش از پیش فراهم شده است به طوری که هیاتهای متعدد علمی و آموزشی از کشورهای اروپایی به ایران آمدهاند و هیاتهای متعددی از دانشگاههای ایران به دانشگاههای اروپایی رفتهاند، در واقع این واقعیت است که مبادلات علمی و دانشگاه میان طرفین اولویت ویژه ای دارد.
سبحانالهی افزود: با توجه به علاقه ایرانیان به اروپا همواره یکی از حوزههای مهم مطالعاتی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی و علوم اجتماعی،مطالعات اروپا از ابعاد مختلف سیاسی اجتماعی حقوقی و روابط خارجی بوده است.
وی بیان کرد: جهت تقویت دیپلماسی علمی و فناوری در پرتو گسترش روابط با اتحادیه اروپا و ظرفیتسازی علمی و ارتقاء مطالعات اروپا در کشور مراکز مطالعات اروپا در دانشگاههای تهران و خوارزمی ایجاد شده است و به زودی در دانشگاه اصفهان نیز آغاز به فعالیت میکند.
رئیس دانشگاه خوارزمی تصریح کرد: مهم ترین هدف مرکز مطالعات اروپا در این دانشگاه تسهیلگری مبادلات علمی میان نهادهای علمی ایران و اروپا و همچنین کمک به بهبود تصویر علمی و فرهنگی ایران نزد اتحادیه اروپا و برعکس است.
سبحانالهی تصریح کرد: وظیفه این مرکز انجام طرحهای پژوهشی در زمینههای مختلف علمی در روابط با اتحادیه اروپا و برقراری روابط فعال و سازنده میان دانشگاهها در زمینههای مطالعات اروپا و مشارکت فعال در برگزاری نمایشگاه است.
وی یادآور شد: امید است در سایه گسترش فعالیتهای علمی و پژوهشی این مرکز و اجرای بحث و برنامههای مشترک با اروپا زمینه شناسایی و معرفی اتحادیه اروپا در دانشگاه و مدارس ایران افزایش یافنه و بستر مناسب برای افزایش ارتباطات و تعاملات علمی و تکنولوژیک بین دانشگاههای ایران و کشورهای اروپایی بیش از پیش فعال و تقویت شود.
انتهای پیام/