سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل محیط زیست استان لرستان :

برداشت بی‌رویه آب منجر به تلف شدن ماهیان رودخانه تیره دورود شد

برداشت بی‌رویه آب از رودخانه تیره منجر به تلف شدن صدها قطعه ماهی شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،مهرداد فتحی بیرانوند مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان در رابطه با تلف شدن ماهیان رودخانه تیره شهرستان دورود اظهار داشت: رودخانه مد نظر یک رودخانه فصلی است که گاهاً در زمان‌های خاص به ویژه در فصل بهار آب در آن جمع می‌شود و بسیاری از کشاورزان اطراف به وسیله پمپاژ آب آن را برداشت می‌کنند.

وی افزود: گاهاً ماهیانی از رودخانه‌های دیگر به این رودخانه فصلی ارتباط پیدا می‌کنند و در آن تکثیر می‌یابند و، چون گاهی کشاورزان بدون ضابطه آب این رودخانه را برداشت می‌کنند تلفات ماهی گزارش می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان عنوان کرد: اکنون نیز تلفات ماهی در رودخانه تیره گزارش شده است و عوامل محیط زیست در حال بررسی هستند تا اگر احیاناً قصور یا جرمی متوجه دستگاه یا شخصی شده باشد حتماً برخورد قانونی انجام شود.

وی بیان کرد: تلف شدن هزاران ماهی را رودخانه تیره را تأیید نمی‌کنم، اما تعدادی بچه ماهی در این رودخانه تلف شده است.

فتحی بیرانوند گفت: رودخانه‌های دائم به طور یقین مورد پایش مداوم قرار می‌گیرند، اما رودخانه‌های فصلی متناسب با شرایط بارندگی سال شکل می‌گیرند پایش انجام نمی‌شود، رودخانه تیره نیز معمولا در مرداد، شهریور و مهر ماه آبی ندارد و هر سال خشک است.

وی تصریح کرد: در پی بارندگی‌های بهاره آبی در این رودخانه جاری می‌شود و نهایتاً، چون با سرچشمه‌های رودخانه‌های دائمی ارتباط پیدا می‌کند ماهیانی دراین رودخانه تخم ریزی می‌کنند و بچه ماهیانی رشد پیدا می‌کنند.

مدیرحفاظت کل محیط زیست استان لرستان اظهارداشت: فاجعه زیست محیطی زمانی اتفاق می‌افتد که محل زندگی دائم آبزیان به مخاطره بیفتد مانند رودخانه کشکان که طی سال‌های گذشته به خاطر برداشت بی‌رویه سرچشمه‌ها منطقه پلدختر واقعاً خشک شد و بسیاری از آبزیان تلف شدند.

وی افزود: با یک سیاست درست بحث حق آبه زیست محیطی رودخانه کشکان مورد توجه قرار گرفت و در دو تا سه سال اخیر مشکلی در این رودخانه نداریم.

فتحی بیرانوند عنوان کرد:، چون دبی آب رودخانه‌های فصلی مشخص نیست نمی‌توان برنامه‌ریزی برای آن انجام داد و، چون رودخانه تیره به صورت موقت است گاهی اصلاً رودخانه خشک است و هیچ آبزی در آن زندگی نمی‌کند.

وی بیان کرد: در سایر رودخانه‌های دائمی استان به طور حتم نظارت دائم داریم و بحث حق آبه زیست محیطی به عنوان یک حق قانونی مورد توجه و نظارت محیط زیست قرار دارد.

انتهای پیام/پ

معدوم سازی ۲۵ تن ماهی «ماکرل» منجمد در کوهدشت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.