وی بیان کرد: شبکه علمی کشور سبب اتصال به شبکه جهانی و به خصوص مراکز تحقیقاتی در اروپا شده و این شبکه تبادلات علمی را در سطح کشور گسترده میکند.
وزیر علوم با بیان اینکه شبکه علمی شاهراه ارتباطی دانشگاهها با مشترکان خود است، گفت: در تلاش هستیم تا پایان سال 98 شبکه علمی کشور در مراکز علمی کل کشور بهرهبرداری شود.
فرهادی مطرح کرد: در فاز اول دانشگاههای تهران و در فاز دوم دانشگاه های شهرهایی چون کرج، تبریز، مشهد، شیراز، قم به شبکه علمی متصل میشود و همچنین در فاز سوم سعی میشود تا پایان سال 98 تمامی مراکز استانها به این شبکه علمی تجهیز شوند.
وی تأکید کرد: اطلاعات مربوط به پروژههای تحقیقاتی، کتابخانهها، بانکهای اطلاعاتی در اختیار کاربران قرار میگیرد و بیشتر در اختیار افرادی است که در حوزههای مختلف علمی تولید محتوا میکنند و این پروژه ملی باعث توسعه علمی کشور میشود.
وزیر علوم با بیان اینکه راهاندازی شبکه علمی یکی از پروژههای بزرگ پس از انقلاب محسوب میشود، افزود: این شبکه نیازهای تولیدکنندگان محتوا را برطرف میکند و دانشگاه به عنوان یک تولیدکننده مهم میتواند اطلاعات و تجربیات خود را در اختیار کاربران و استادان قرار دهد؛ در بستر اینترنت محققان و پژوهشگران توانسته با هزینه پایینی به اطلاعات و بانکهای علمی دانشگاههای سراسر کشور دست یابند.
فرهادی ادامه داد: نسل سوم این شبکه علمی در سال 94 با پیگیریهای مکرر و فراهم شدن زیرساختها این پروژه انجام شده است، راهاندازی آن در راهبردهای 1، 2، 3، 9، 10، 11، 12 و 13 پیاده میشود و تمامی مشتریان کوچک و متوسط را تحت پوشش قرار میدهد.
وی ادامه داد: مشترکینی که از این شبکه علمی استفاده میکنند باید خود تولیدکننده محتوا باشند، این شبکه هویت و شخصیت مستقل دارد.
وزیر علوم ادامه داد: برای راهاندازی این شبکه شورای راهبردی تشکیل و وزارتخانههای علوم و ارتباطات سیاستگذاریهای لازم را انجام و کارها را پیش میبرند.
فرهادی ادامه داد: رشد کمی تولید علم ایران 19 درصد بوده که در میان 25 کشور مطرح رتبه اول را داریم و سهم ما در تولید علم در دنیا1.1 دهم درصد است، برخی از دانشگاههای کشور و حتی دانشگاه آزاد از تولید علم خوبی در این میان برخوردار هستند.
وی ادامه داد: در شاخص نوآوری ایران در رتبه سوم قرار دارد و نسبت به سال 2013 ، 23 پله رشد داشته و همچنین شاخص دانش ایران نسبت به سال 2013، 40 پله ارتقاء و در رتبه بیست و چهارم قرار گرفته است.
وزیر علوم اظهار کرد: رتبه ایران در شاخص اثربخشی نوآوری شانزدهم است و پس از کشورهای چین، بلغارستان، ترکیه در رتبه چهارم قرار گرفته که نسبت به سال 2013، 91 پله ارتقاء داشته است.
انتهای پیام/