وی ادامه داد: ما بر خلاف کشورهای دیگر منطقه که به سوریه و عراق نیرو اعزام میکنند، به دعوت خود این دو کشور حضور مستشاری در این کشورها داریم که این امر قانونی بوده و به عنوان یک سیاست ادامه خواهد داشت.
بروجردی تاکید کرد: طرح مقابله با اقدامات سنای آمریکا طرح مهمی است و لازم است تمامی نمایندگان در این موضوع همسو و هم نظر باشند لذا این طرح طی روزهای آتی بررسی و در صحن علنی مطرح میشود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اذعان داشت: این طرح محورهای متعددی دارد اما دو محور اساسی و راهبردی آن تخصیص هزار میلیارد تومان برای تقویت سامانه موشکی و هزار میلیارد تومان برای سپاه قدس سپاه پاسداران است.
وی علت اصلی این اقدام جدید آمریکا شکستهای متعدد دانست و افزود: آمریکا و همپیمانش از نیروهای مقاومت در سوریه و عراق با حمایتهای جمهوری اسلامی ایران متحمل شدند.
بروجردی تصریح کرد: تحول بسیار مهم و راهبردی موصل که از طراحی آمریکا در تجزیه عراق جلوگیری کرد در کنار اقدامات چند ماه گذشته در سوریه برای آزادسازی حلب همه با هم باعث شد که آمریکا احساس نوعی انفعال در برابر جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و بخواهد که با اقداماتی از گسترش نفوذ ایران در منطقه جلوگیری کند. حال اینکه سیاست ما کاملاً روشن است، ما به صورت جدی بر اساس سیاست راهبردیمان با تروریستها مقابله میکنیم و در این سیاست با هیچ کسی تعامل نخواهیم داشت و از مواضعمان کوتاه نمیآییم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: در طول چند سال گذشته آمریکا و همپیمانان منطقهایاش پشتوانه تروریستهایی همچون داعش و جبهه النصره بوده که حضور صدها مجروح از نیروهای تروریستی در بیمارستانهای رژیم صهیونیستی نشان دهنده این حمایتهای همه جانبه است. آنها علیرغم چنین واقعیتهایی دنبال فشار جدید علیه ایران هستند، ولی ما به عنوان نمایندگان ملت بزرگ ایران و مدافعین حقوق ملی دست بسته نخواهیم بود.
وی با اشاره به طرح مقابله با اقدامات خصمانه سنای آمریکا گفت: با وجودی که مجلس در طول ۱، ۰ روز گذشته تعطیل بود جلسات متعددی با همکاری مرکز پژوهشها و کارشناسان مربوطه برگزار شد که خروجی آن تهیه طرحی متقابل با طراحی آمریکاییها است. یکی از مهمترین محورهای این طرح حمایت جدی مجلس از برنامههای موشکی است، چون برای بازدارندگی در برابر تهاجمات احتمالی دشمن و تهدیدات مستمر آنان سلاح دیگری جز توانمندی موشکی نداریم.
بروجردی تأکید کرد: ما پذیرفتهایم و معتقدیم که نباید سلاح هستهای داشته باشیم. درباره سلاحهای میکروبی، شیمیایی و کشتار جمعی به عنوان یک تصمیم راهبردی جدای از بحث NPT تصمیم گرفتیم و به دلیل فتوای جهانی مقام معظم رهبری درباره استفاده نکردن از این تسلیحات این موضوع از برنامه دفاعی جمهوری اسلامی ایران حذف شده است.
وی افزود: از طرف دیگر با توجه به تجربه هشت سال جنگ طبیعی است که توانمندی موشکی خود را به عنوان سیاستهای بازدارندگی در مقابل تهدیدات دشمن مورد حمایت قرار دهیم. از همین رو در پیشنهاد اولیه ۱، ۰، ۰، ۰ میلیارد تومان به این موضوع اختصاص داده شده است. همچنین با توجه به نقش بسیار مهم و راهبردی نیروهای قدس در منطقه و اقدامات آنان ۱، ۰، ۰، ۰ میلیارد برای حمایت از نیروهای قدس در این طرح اختصاص یافته است، چون اگر اقدامات نیروهای قدس در منطقه نبود ما امروز شاهد وضعیت دیگری در دمشق و بغداد و سایر نقاط در منطقه بودیم که میتوانست در اختیار تروریستها قرار گیرد.
بروجردی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان به نیروهای قدس در برنامه موشکی موضوعی جدا از برنامه ششم است، گفت: این موضوعی جدا است و در قالب طرح مقابله با اقدامات اخیر سنای آمریکا مطرح میشود چیزی جدای از برنامه ششم است. البته نباید فراموش کنیم که سیاست ابتدایی ما ایجاد تنش در منطقه و تعرض به بخشهای مختلف و حساس منطقه نیست که اگر حضوری هم داریم با هماهنگی کشورهای منطقه آن هم به دعوت دولت عراق و سوریه و در قالب حضور مستشاری است. در همین راستا نیز اتاق مشترک عملیاتی ما و روسیه در عراق و سوریه در طول دو سال گذشته نقش مهمی در تحولات منطقه داشته است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ارتباط این طرح با طرح اقدام متناسب و متقابل در اجرای برجام، گفت: این دو موضوع ارتباطی با هم ندارند و ما این طرح را منفک از برجام میدانیم. قانون اقدام متقابل و متناسب بر اساس مسیر قانونیاش روال خود را طی میکند. کمیسیون امنیت ملی نیز در قالب همین قانون گزارشات خود را به صحن خواهد داد.
وی درباره FATF نیز گفت: آمریکا و عربستان به دنبال این بودند که تعلیق تحریمهای ایران تمدید نشود، یعنی ما مجدداً با کل سیستم بانکی دنیا دچار مشکل شویم. در این مصاف یک طرف آمریکا و عربستان و طرف دیگر اروپا بود که در نهایت اروپاییها موفق شدند که تعلیق تحریمهای ایران را تمدید کنند و مجدداً یک سال تحریمهای ایران تعلیق شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد موضوع بحران آب و ورود این کمیسیون به این موضوع گفت: با توجه به اینکه عملاً مقوله آب در کشور ما به خصوص نقاط کمآب دچار بحران شده است و منجر به درگیری، کشته شدن افراد و زخمی شدن نیروهای پلیس شده این موضوع نیاز به تدابیر ویژهای دارد. بر همین اساس کمیته امنیت آب با هدف جلوگیری از اینگونه وقایع به ریاست آقای برومندی از چند ماه گذشته در کمیسیون تشکیل شده، جلسات متعددی با وزارت نیرو و سایر مسئولان مربوطه نیز برگزار شده تا از بروز حوادث مشابه در آینده جلوگیری شود.
انتهای پیام/