سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به مناسبت سالروز حمله شیمیایی سردشت؛

بمباران سردشت؛ سرآغاز سقوط صدام + تصاویر

عراق در 7 خرداد سال 1366 به یکی از شهرهای کردنشین مرزی ایران به نام «سردشت» حمله شیمیایی کرد.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ 7 خرداد 1366 سالروز یکی از غمبارترین جنایات رژیم بعث در «جنگ تحمیلی» علیه ایران است که هیچ‌گاه از یاد و ذهن مردم ایران نمی‌رود چرا که در این تاریخ عراق با سلاح ممنوعه‌ای که از سوی کشورهای غربی تحویل گرفته بود مردم بی‌گناه را به خاک و خون کشاند.

عراق در این تاریخ به یکی از شهرهای کردنشین مرزی ایران به نام «سردشت» حمله کرد اما نه یک حمله نظامی معمولی بلکه حمله شیمیایی با گاز خردل که باعث مصدومیت عده‌ زیادی از مردم این شهر شد.

اما موقعیت جغرافیایی «سردشت» کجاست

شهر «سردشت» یکی از شهرهای کردنشین استان آذربایجان غربی و مرکز شهرستانی به همین نام است که در جنوب‌غربی استان و در مرز ایران و عراق واقع شده است.

ماجرای از چه قرار بود

در تاریخ 7 خرداد 1366 و پس از آن که  نیروهای متجاوز عراقی با عملیات‌های ایران به عقب رانده شده بودند در تلافی شکست‌های خود شروع به حمله به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی کشرومان کردند که یکی از این حملات به شهر «سردشت» بود.

نیروی هوایی عراق در این روز 7 بمب شیمیایی حاوی گازخردل را بر روی شهر رها کرد که 2 بمب در بازار شهر و 2 بمب دیگر در مناطق مسکونی و 3 بمب نیز در مزارع اطراف شهر منفجر شدند که نتیجه آن مصدومیت شیمیایی اکثر مردم بود.

در این حمله از جمعیت 12 هزار نفری شهر در آن زمان 8 هزار و 25 نفر مصدوم شدند که از این میان 4 هزار و 500 نفر نیاز به درمان داشتند که 3 هزار نفر به صورت سرپایی و 1 هزار و 500 نفر دیگر نیز در بیمارستان‌ها بستری شدند  و بیش از 100 نفر نیز در این حمله به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. البته مصدومین این حادثه همچنان از عوارض آن رنج می‌برند.

اما اتفاق تلخ دیگر آلوده شدن مواد غذایی چون سبزیجات و آب بود که علاوه بر از بین رفتن سرمایه خانواره‌ها استفاده از آنها را غیرممکن می‌کرد.

«سردشت» نخستین شهر قربانی جنگ‌افزارهای شیمیایی در جهان

با وجود این که در «جنگ تحمیلی» عراق علیه ایران بارها از سلاح شیمیایی استفاده شد اما چون برخی شهرها در دست نیروهای عراقی بود هیچ حمله شیمیایی به شهرها صورت نگرفت تا این که در 7 خرداد ماه این اتفاق نیز رخ داد.

بمباران شیمیایی شهر مرزی «سردشت» فجیع‏‌ترین و وحشتناک‏‌ترین تهاجم شیمیایی‌ بود که آثار و پیامدهای منفی زیادی به بار آورد. جمهوری اسلامی ایران، این تهاجم را غیرانسانی اعلام کرد و شهر «سردشت» را نخستین شهر قربانی جنگ‌افزارهای شیمیایی در جهان بعد از بمباران هسته‏‌ای «هیروشیما» نامید.

نکته جالب در این میان خود سلاح‌های شیمیایی بودند چرا که کشورهایی که امروز ادعای ساخت سلاح اتمی توسط کشورهایی چون ایران را دارند به عراق برای این حملات سلاح دادند تا مردم بی‌گناه کشته شوند که این نشان از پایان‌ناپذیر بودن دشمنی کشورهای غربی با جمهوری اسلامی ایران دارد.

انتهای پیام/

 

حمله عراق به سردشت

حمله شیمیایی عراق به سردشت

حمله رژیم بعث به سردشت

خون‌آشامی که خودی و غیرخودی را با هم سوزاند

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محسن
۱۳:۲۰ ۰۳ تير ۱۳۹۹
بمباران شیمیایی سردشت 7 تیر 66 بود نه 7 خرداد