سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد:

ماهی هایی که از آب گل آلود گرفته می شوند/بروز رقابت ناسالم در سایه مشکلات مؤسسات اعتباری

بعد از رسانه ای شدن موضوع ادغام برخی موسسات اعتباری،موجی از نگرانی در دل سپرده گذاران این موسسات ایجاد شده و در این شرایط برخی بانک ها با گل آلود دیدن آب،در صدد صید ماهی های مورد علاقه خود هستند.

 به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از رسانه ای شدن موضوع ادغام موسسات اعتباری،موجی از نگرانی و هراس در دل بخشی از سپرده گذاران موسساتی که نامزد این ادغام می باشند ایجاد شده و در این میان برخی بانک ها با گل آلود دیدن آب،در صدد صید ماهی های مورد علاقه خود از شرایط ملتهب موجود هستند.

بر این اساس التهاب میان سپرده گذاران و برخی از موسسات مالی،طی هفته های گذشته بصورت ملموس تری بروز پیدا کرده است؛ نگرانی سپرده گذاران زمانی بیشتر شد که موضوع ادغام برخی از موسسات مالی،رسانه ای شد و به تبع آن برخی از این افراد و گروه های سپرده گذار،در تلاطم و هراسِ از به خطر افتادن پول های خود،روانه موسسات مالی شدند و نتیجه آن به تجمع و تحصن مشتریان بانک های مذکور در مقابل شعب مربوطه منتهی شد.

در کشاکش این تنش ها و کش و قوس ها،برخی از ابتکارات روسای شعب نیز به نوبه خود قابل تامل به نظر می رسد.

نمایش پول در یکی از شعب با هدف جلب اطمینان خاطر سپرده گذاران از نمونه های این به اصطلاح تدابیر بود که با واکنش و اظهار نظرهای بسیاری در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی همراه شد.

مصطفی فروزش،دانش آموخته رشته اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه با اشاره به مد نظر قرار گرفتن برخی از روش ها برای مهار و مدیریت التهابات اخیر سپرده گذاران اظهار داشت: اتخاذ چنین تصمیماتی منطقی  نیست و در صورت نتیجه بخش بودن آن نیز با روش های مذکور امکان رفع مشکلات و معضلات موجود فراهم نخواهد شد.

وی افزود:ممکن است عده ای و در بازه های زمانی کوتاه مدت با رویت پول های نقد،آرام شوند اما سپرده گذاران خواهان اخذ پول و مبالغ خویش هستند و نمایش پول دردی را از آنها درمان نخواهد کرد.

فروزش عنوان کرد:اگر چه اظهار نظر مسئولان بانک مرکزی در خصوص آرامش خاطر سپرده گذاران و تضمین حراست و صیانت از اندوخته های آنها،بهترین و هوشمندانه ترین تصمیم در این شرایط به شمار می رود اما با این وجود می طلبد ساز وکاری تعریف و طراحی شود تا پس از عبور از این معضل چالش برانگیز،شاهد تکرار چنین مشکلاتی نباشیم.

دانش آموخته رشته اقتصاد گفت:متاسفانه طرح برخی از شایعات در فضای مجازی نیز مزید بر علت شده تا نگرانی های سپرده گذاران تشدید شود و می طلبد این امر مهم مورد توجه قرار گیرد که تنها منبع و مرجع رسمی اظهار نظر در خصوص وضعیت موجود،بانک مرکزی و در وهله بعد،مدیران ارشد موسسات می باشد و توجه به شایعات بی اساسی که صحت و سقم آن با تردیدهایی جدی همراه است در شرایط مذکور،موثر و سازنده نمی باشد.

وی افزود: انصاف حکم می کند تا شرایط روحی و روانی سپرده گذاران نیز مورد توجه قرار گیرد زیرا تعداد بسیاری از این افراد، گروه هایی هستند که تمامی اندوخته و دارایی آنها در این شعب،سرمایه گذاری شده و به تبع نمی توان انتظار داشت،مشتریان موسسات مذکور،در کمال خونسردی و آرامش نسبت به مشکل ایجاد شده،بی تفاوت باشند اما ذکر این نکته نیز ضروری می باشد که اتخاذ چنین روش ها و رویکردهایی نیز لزوما مُنتَج به  نتایج دلخواه نخواهد شد و باید در قالب و چارچوب های قانونی،پیگیر مطالبات بود و قطعا شرایط فعلی استمرار نخواهد داشت و برای برون رفت از آن چاره اندیشی خواهد شد.

فروزش عنوان کرد:با همه این اوصاف،آنچه که تلخ و تاسف آور است به رقابت ناسالمی باز می گردد که در این آب گل آلود برخی از بانک ها را وسوسه کرده و در این میان برخی گزارشات حاکی از طرح پیشنهاداتی برای انتقال سپرده ها به بانک هایی خاص می باشد آن هم در قِبال پیشنهاداتی مبنی بر ارائه و پرداخت سود بیشتر که این رویکرد از سوی تعداد معدودی از شعب بانکی،قابل هضم نمی باشد.

وی افزود:به واقع،برخی از شُعَبِ موسسات مالی با صدور چک بین بانکی در صدد حل و فصل این معضل هستند و در نقطه مقابل برخی از بانک هایِ مقصد ، با طرح پیشنهاد پرداخت سود بیشتر به جذب سپرده گذاران موسسات اعتباری مذکور می اندیشند.

دانش آموخته رشته اقتصاد عنوان کرد:به اصل و اساس پرداخت سود فراتر از میزان  مصوب شورای پول و اعتبار،ایراداتی جدی وارد است و نباید این رویکرد  استمرار یابد زیرا اگرچه جذب سپرده های عمومی مردم برای بسیاری از بانک ها و شعب جذاب و خوشایند است اما در میان مدت و بلند مدت ، رویه های مذکور به کلیت اقتصاد کشور و نظام بانکی آسیب خواهد زد.

جذب سپرده های مردم با طرح پیشنهادات اغوا کننده برای نظام بانکی هزینه ساز خواهد بود

محمد رضا صدری،محقق و پژوهشگر اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه با اشاره به لزوم همسویی و یکپارچگی هر چه بیشتر میان شعب بانکی اعم از دولتی و موسسات پولی و اعتباری،عنوان کرد:به واقع،در سایه همدلی و همگرایی است که می توان در راستای تحقق اهداف کلان از پیش تعیین شده از سوی بانک مرکزی،شورای پول و اعتبار و دیگر دستگاه های ذیربطِ مربوطه گام برداشت.

وی افزود:مجموعه شعب بانکی باید خود را به مثابه اعضای یک بدن و در قالب و کالبدی واحد تعریف کنند و طرح پیشنهادات اغوا کننده در شرایط موجود به ایجاد تغییراتی سازنده و رفع نواقص و کاستی های اشاره شده کمکی نخواهد کرد.

صدری عنوان کرد:در صورت صحت و تایید اخبار و گزارشات واصله در ارتباط با پیشنهادات اغوا کننده برخی از شعب به مشتریان خود ، مبنی بر عدم نقد نمودن چک های بین بانکی و سرمایه گذاری آن در بانک های مقصد باید به حال و روز و فضای حاکم بر نظام بانکی بیش از پیش تاسف خورد.

وی افزود:نباید این شائبه به اذهان متبادر شود که برخی از شعب از مشکل ایجاد شده،خوشحال و مسرور هستند و به نوعی در صدد افزایش جذب سپرده های عموم مردم می باشند.

محقق و پژوهشگر اقتصادی عنوان کرد:انتظار می رود سپرده گذاران با تحلیل صحیح و منطقی از شرایط موجود نسبت به پیگیری مطالبات خویش از طرق قانونی و توام با آرامش اقدام نمایند.

صدری گفت:آنچنان که در اخبار و گزارشات رسانه ها منعکس شده،ظاهرا در آینده ای نه چندان دور،رئیس کل بانک مرکزی طی جلسه ای با مسئولان بانک های ذیربط در خصوص راهکارهای موثر در برون رفت از این چالش،تصمیم گیری خواهد کرد.

وی افزود:خوشبختانه در طول روزهای اخیر،صف طویل سپرده گذاران در مقابل برخی از موسسات مالی،کوتاه تر شده که این امر به خودی خود نوید بخش به نظر می رسد و امید آن می رود با برنامه ریزی مدون و اصولی از بروز مجدد چالش های اینچنینی جلوگیری شود.

محقق و پژوهشگر اقتصادی در خاتمه یادآور شد:بطورقطع ،نظام بانکی کشور نیازمند اعمال اصلاحات و بازبینی هایی جدی می باشد و این امر ضرورتی است که باید با فوریت و اولویت گذاری ویژه ، از سوی دستگاه ها و نهادهای ذیربط مورد توجه قرار گیرد.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۵۰ ۰۶ تير ۱۳۹۶
ان شاالله سروسامان پیدا کنند وسپرده گذران به حقشون برسند
ناشناس
۱۱:۵۶ ۰۶ تير ۱۳۹۶
عامل اصلی گرانی خانه وزمین همین موسسات پولی هستند اگر دولت ورشکست کنه همیناکردن
ناشناس
۱۱:۵۶ ۰۶ تير ۱۳۹۶
عامل اصلی گرانی خانه وزمین همین موسسات پولی هستند اگر دولت ورشکست کنه همیناکردن