* عوامل حوزه تروریستی در منطقه *
وی عوامل حوزه تروریستی در منطقه را دو علت کلی دانست و خاطرنشان کرد: اولین عامل، نقش منطقه ای جمهوری اسلامی و تبدیل به یک قدرت مقبول و مشروع در منطقهی غرب آسیا و اعمال نقش و همچنین حمایت از نهضتهای آزادی بخش و محور مقاومت دربرابر رژیم صهیونیستی و حمایت از مسلمانان و ایستادگی در برابر تهدیدات رژیم صهیونیستی و ایجاد محور مقاومت در منطقه به رهبری ایران علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین پیروزی های محور مقاومت درمنطقه، سوریه و عراق و لبنان و ناکارآمدی جبهه روبروی جبهه مقاومت به سرپرستی آمریکا و با محوریت عربستان سعودی عکس العمل هایی از جانب دشمنان به دنبال دارد.
وی دومین عامل را واقع شدن کشور ایران در منطقه پر تلاطم امنیتی دانست و گفت: کشورهای همسایه طیف عمده ای از مشکلات امنیتی دارند که باعث شده است تهدیدات و ناامنی ها به اروپا و بعضا آمریکا هم کشیده شود و امنیت و فضای آرام ایران دشمنان را تحریک کرده که به نوعی این آرامش به هم بزنند.
جنگ های نیابتی و حمایت مستشاری*
دکتر جلالی خاطر نشان کرد: تلاش عربستان در نزدیک شدن به اسرائیل و معرفی خود به عنوان قدرت منطقه و همچنین حمایت آمریکا از عربستان در جنگ های نیابتی و حمایت مستشاری، اطلاعاتی و پشتیبانی از متحدین خود در منطقه باعث به وجود آمدن قطب قدرتی با محوریت عربستان و در کنار او اسرائیل شده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: عربستان با برخورداری از منابع مالی بالا و دلارهای نفتی و وجود اماکن مقدسه مکه و مدینه در تلاش است خود را به عنوان رهبر جهان اسلام معرفی و با راه اندازی ناتو عربی خود را به قدرت منطقه ای تبدیل کند.
*معرفی ناتو عربی در منطقه *
دکتر جلالی با اشاره به سفر رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی و شرکت در اجلاس ریاض گفت: آنها با راه اندازی هوچی بازی سیاسی و تبلیغاتی سعی در معرفی ناتو عربی را داشتند و احتمالا بیشتر تبلیغاتی برای ارتقاء روحیه آنها برگزار شده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: اینکه برخی کشورهای عربی رهبری عربستان را در منطقه نپذیرفته اند باعث شکست ناتو عربی شده که محور و علت این شکست را متوجه قطر می دانند که ممکن است ما را با انواع تحولات امنیتی در منطقه مواجه کند.
*عمده تهدیدات شکل گرفته علیه جمهوری اسلامی*
وی با اشاره به سه جریان کلی شکل گرفته در حوزه تهدیدات امنیتی و تروریستی عنوان کرد: جابجایی سران منافقین از عراق به عربستان سعودی و از طرفی انتقال بدنه منافقین به اروپا و ساماندهی جریان تکفیری از طرف دیگر و تلاش برای استفاده از ظرفیت بعضی دولتها به دلیل فقر و نیاز مالی به عربستان به عنوان یک مولفه امنیتی در شرق کشور از عمده تهدیداتی می باشد که از ابتدای امسال علیه جمهوری اسلامی شروع شده است.
وی افزود: دشمن سعی دارد با استفاده از عناصر داخلی در منطقه سیستان و بلوچستان و همچنین استقرار یک قرارگاه عملیاتی که توسط عربستان در بخش شرق تشکیل شده است دست به انجام اقدامات ناامنی و تروریستی بزند و همین تلاش ها اقدامات را در منطقه غرب کشور دنبال میکند که خوشبختانه به نتیجه نرسیده اند.
* علت های شکل گیری تهدیدات تروریستی در کشور *
جلالی با اشاره به زمینه ها و ریشه های و علت های شکل گیری تهدیدات تروریستی در کشور عنوان کرد: تهدیدات تروریستی و ضد امنیتی به دلیل ارتباط با مسائل امنیتی و سیاسی و قومی و اقتصادی و مباحث اجتماعی، نسبتا پیچیده می باشد که گسل های قومی، امنیتی، سیاسی و مذهبی میتواند خود زمینه ساز به وجود آمدن یک اقدام ضد امنیتی شود.
جلالی تشکیل گروه های وهابی و تکفیری با محوریت داعش را مخلوق سیستم اطلاعاتی آمریکا دانست و تصریح کرد: گواه این ادعا را مناظره های انتخاباتی آمریکا است که کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا به صراحت این موضوع را اعتراف کردند.
وی افزود: آمریکا به جهت مقابله با قدرت منطقه ای جمهوری اسلامی و محور مقاومت سعی در تقویت داعش در منطقه و دیگر گروه های تکفیری دارد و ائتلاف های شکل گرفته علیه داعش به رهبری آمریکا کنترل شده و بیشترنمایشی و تبلیغاتی می باشد
* راه اندازی جنگ بین شیعه و سنی *
جلالی به هم افزایی اطلاعاتی- عملیاتی شکل گرفته بین گروه های تروریستی تحت حمایت قدرت های غربی اشاره کرد و گفت: همه پوشش های اطلاعاتی از سمت کشورهای غربی صورت می گیرد و نباید فریب ژست ضد تروریست این کشور ها را خورد و همین غربی ها در فتنه 88 به فتنه گران پوشش اطلاعاتی میدادند و سفارتخانه ها را مکلف به دادن انواع گذرنامه ها به جاسوسان برای خروج از کشور کرده بودند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه غربی ها تلاش در راه اندازی جنگ بین شیعه و سنی را دنبال می کنند و همواره سعی در همگرایی جریان اهل سنت با جریان تکفیری دارند تاکید کرد: هیچگاه نباید وهابیت را مساوی با اهل سنت بدانیم و ما اهل تسنن را بسیار وفادار به نظام جمهوری اسلامی میدانیم و همواره در مناطق غربی و مناطق دیگر شاهد فداکاری ها و تلاش هایشان بوده ایم و روحانیت اهل تسنن در این موضوع، موضعگیری شفاف و صریح دارد.
*رویکرد دوگانه غرب در مبارزه با تروریسم*
وی گفت: علی رغم همه شعارهایی که آمریکایی ها در رابطه مقابله با تروریست میدهند و همواره جمهوری اسلامی را متهم به حمایت مالی از تروریست میکنند شاهد این هستیم که پشتیبانی مالی از گروه های تروریستی کاملا آزاد است و صدور و برداشت و دزدی از نفت عراق و فروش در مرزهای سوریه و ترکیه تحت نظارت و زیر چشم آمریکا انجام میشود و این نشان دهنده دوگانه بودن رویکرد غرب در مبارزه با تروریسم است.
* تلاش دشمن در ایجاد تقابل اندیشه و ایدئولوژی بین شیعه و سنی *
جلالی به استفاده گسترده گروه های تکفیری از شبکه های اجتماعی و اینترنت اشاره کرد و گفت: اکثر ارتباطات، ساماندهی، جذب، تبلیغات، فعالیت های سیاسی و فرهنگی و امنیتی گروه های تروریستی از طریق فضای مجازی و سایبر انجام میشود و همواره تلاش میکنند که تقابل اندیشه و ایدئولوژی بین شیعه و سنی را مطرح و ترویج کنند که باید با هوشمندی مراقب بود که ما دچار بازی که توسط آنها طراحی شده است نشویم.
*بیکاری و مشکلات اقتصادی دلیل جذب گروههای تروریستی*
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور وجود بیکاری و مشکلات اقتصادی در کشورهای منطقه را زمینه ساز شکل گیری و جذب عناصر آزاد و مسئله دار به گروه های تروریستی دانست و اظهار داشت: تعداد زیادی از اعضای داعش این مدل افراد هستند که بعد از جذب، وارد فضاهای عقیدتی و ایدئولوژیک میشوند
*سطوح کلی تهدیدات*
دکتر جلالی در ادامه گفت: ایجاد کشورهای تروریستی، تشکیل ارتش آزاد و گروه های تروریستی سه سطح کلی تهدیدات است که محصول مبارزهی تروریستی آمریکا در منطقه ایجاد چند کشور تروریستی مانند لیبی و عراق و سوریه شد.
دسته دوم تشکیل ارتش های تروریستی مانند النصره و القاعده می باشد که استراتژی سطح گسترش یافته تروریست جمعی را دنبال میکنند و ما امروزه شاهد حضور ارتش های تروریستی در دنیا هستیم که تهدید جهانی و منطقه ای می باشند.
دسته سوم گروه های تروریستی می باشد که از گروه های کوچکتری تشکیل شده اند که در فعالیت های خود از روش های سایبری، هک و نفوذ، فناوری اطلاعات استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: ما در کشور با گروه تروریستی که نازل ترین سطح می باشد مواجه هستیم و البته مدافعین حرم و کسانی که جریان مقاومت را شکل می دهند با ارتش های تروریستی و کشورهای تروریستی در حال مقابله می باشند.
* ایدئولوژی های وهابی- تکفیری *
سردار جلالی در ادامه گفت: از ایدئولوژی های وهابی- تکفیری توجه بیشتر به اهل سنت و توجیه موضوعاتی مانند خلافت، بیعت و انجام عملیات های انتحاری می باشد و همچنین تمرکز بر عضویت جوانان دارای روحیه انقلابی با پتانسیل جسمانی بالا و استفاده از شهروندان کشورهای غربی اهل تسنن که دارای مهارت علمی بالایی می باشند که در حوزه ارتباطات و فناوری از آن ها استفاده کنند.
وی افزود: تکفیری ها از روش های مختلفی مانند انقماسی، انتحاری، بمبگذاری، ترور، هک و نفوذ و حمله مسلحانه در عملیات های خود استفاده میکنند که بعضا ماهیت امنیتی و نظامی دارند.
* اتحاد گروه های مسلح اپوزوسیون با جریان های تکفیری و داعش*
جلالی اتحاد گروه های مسلح اپوزوسیون با جریان های تکفیری و داعش با محوریت عربستان سعودی و با کمک منافقین دلایل و ریشه های اقدامات تروریستی در ایران دانست وگفت: گروه های تروریستی درتلاش اند با بهره گیری از چالش های اقتصادی و مشکلات اقتصادی و هر نوع پدیده ای که در این زمینه به آنها کمک میکند استفاده کنند و اقدام تروریستی انجام دهند.
*تمرکز سازمان پدافند غیر عامل براقدامات زیر ساختی*
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: در یک جمع بندی کلی از تهدیدات تروریستی در کشور، ما در مناطق مرزی با ترور، عملیات های انتحاری و خرابکاری و حملات مسلحانه، و در شهرهای بزرگ احتمالا با عملیاتی از جنس انفجار و تیراندازی مواجه هستیم.
سردار جلالی در پایان گفت: مقابله با تهدیدات تروریستی دو جنبه اطلاعاتی و اقدامات زیرساختی دارد که در بخش زیر ساخت می تواند به اندازه زیادی در کاهش امکان عملیات و کم کردن خسارات و تلفات نقش داشته باشد که سازمان پدافند غیرعامل بیشتر بر این بخش متمرکز می باشد.
منبع:پایداری ملی
انتهای پیام/