سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهمنی قاجار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

خروج افغانستان از فهرست خاکستری «گروه اقدامات مالی» دستاوردی نیک و مثبت است

کارشناس افغانستان گفت: فساد مالی زمینه‌ای برای تداوم جنگ داخلی در افغانستان است که به حلقه‌های قدرت کمک می‌کند اهداف سیاسی‌شان را از طریق لوله تفنگ پیش ببرند.

محمد علی بهمنی قاجار کارشناس افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه خارج شدن افغانستان از لیست خاکستری «گروه اقدامات مالی بین‌المللی» یک دستاورد نیک و مثبت برای دولت افغانستان است، اظهارداشت: این اقدام بیشتر به گزارش‌های شفافی که از طرف بانک مرکزی افغانستان ارائه شده و با پول‌شویی و تروریست مبارزه به عمل آمده است، مربوط می‌شود.

وی درباره سه نکته مهم که باعث شده سیستم مالی افغانستان از لیست خاکستری خارج شود، گفت: ما باید یکسری واقعیت را مدنظر داشته باشیم. فساد مالی در افغانستان ارتباط تنگاتنگی با حلقه‌های قدرت، باندهای مواد مخدر، پول‌شویی، طالبان و حتی نیروهای خارجی فعال در افغانستان دارد.

بهمنی قاجار با اشاره به اینکه اداراتی که نیروهای خارجی در طول 16 سال گذشته در افغانستان دایر کردند، به فساد مالی آلوده بوده عنوان کرد: گرچه بیرون آمدن افغانستان از لیست خاکستری را گامی مثبت تلقی می‌کنیم ولی نباید تصور کنیم که اکنون وضعیت به گونه‌ای شده که توانسته به غول فساد مالی غلبه کند.

کارشناس افغانستان متذکر شد: فساد مالی خود زمینه‌ای برای تداوم جنگ داخلی در افغانستان بوده  و این فساد به حلقه‌های قدرت کمک می‌کند اهداف سیاسی‌شان را از طریق لوله تفنگ پیش ببرند.

وی گفت: اکنون اعتماد مردم افغانستان به سیستم نظام بانکی کشور اعتماد مطلقی نیست بنابراین گرچه این موضوع  یک اقدام مثبت است و دولتی که اشرف غنی تشکیل داد هدفش از ابتدا مبارزه با فساد بوده است اما نمی‌توانیم در مورد دستاوردها دچار اغراق شویم.

بهمنی قاجار خاطرنشان کرد: افغانستان با مشکلات پیچیده‌ای دست و پنچه نرم می‌کند و فساد اقتصادی در این کشور ریشه دوانیده است و این موضوع هم به یک گروه و جریان خاص مختص نمی‌شود. بخشی از مشکلات به جریان‌های سنتی قدرت، بخشی طالبان، بخشی مواد مخدر و بخشی نیروهای خارجی و اداراتی که آنان دایر کردند مربوط می‌شود. به هر حال خارج شدن افغانستان از لیست خاکستری گروه اقدامات مالی بین‌المللی را یک اقدام مثبت تلقی می‌کنیم.

کارشناس افغانستان گفت: با خارج شدن افغانستان از این لیست می‌توانیم بگوییم گام‌های مثبتی برداشته شده ولی هنوز کفایت نمی‌کند و برای اینکه این کشور به صلح و ثبات برسد باید تلاش بیشتری در مبارزه با فساد مالی صورت بگیرد. 

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.