در خبرنامه وزارت مالیه آمده است:" گروپ اقدامات مالی بین المللی (FATF) در جلسه ارزیابی مؤرخ ۲۳ جون ۲۰۱۷ خویش پیشرفت های افغانستان را در زمینه تطبیق سفارشات این نهاد و اتخاذ تدابیر در امر جلوگیری از پول شویی و تمویل تروریزم مثبت ارزیابی نموده و افغانستان را از لیست کشورهای دارای خطر مالی بیرون ساخت".
در خبرنامه آمده که براساس خواست گروه اقدام مالی، تمام کشورها مکلف اند تا در زمینه های جلوگیری از پول شویی و تمویل تروریزم راهکارهای مناسب را روی دست گرفته و علیه پدیده های فوق مبارزه نمایند.
وزارت مالیه تاکید کرده که خوشبختانه افغانستان توانست با تصویب قوانین در این عرصهها و ایجاد ساختارهای مؤثر در ارزیابی اخیر این گروه از ردیف خاکستری (میانه) به سفید (عالی)صعود نماید.
بانک مرکزی کشور نیز اعلام کرد که با خارج شدن افغانستان از فهرست خاکستری گروه اقدام مالی، جایگاه و اعتبار کشور در بخش مبادلات مالی و بازرگانی در عرصه های بین المللی افزایش خواهد یافت.
گفتنی است که گروه ویژه اقدام مالی در مبارزه با پولشویی، یک سازمان بین دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار جی ۷ با توجه به سیاستهای توسعه برای مبارزه با پولشویی تاسیس شده است.
این سازمان در سال ۲۰۰۱ به عمل در مبارزه با تامین مالی تروریسم گسترش یافت. دبیرخانه این سازمان در مقر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در پاریس است.
در مسیر زمان فعالیتهای این گروه گستردهتر شد و در نتیجه در سال ۲۰۱۲ مقابله با تأمین مالی فعالیتهای اشاعهای نیز به مأموریت این گروه اضافه شد و در همین سال آخرین ویرایش توصیههای خود را برای مقابله با جرایم مالی (تأمین مالی تروریسم، تأمین مالی فعالیتهای اشاعهای، پولشویی و …) منتشر کرد. عنوان این توصیهنامه "استانداردهای بینالمللی در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و اشاعهگری" است.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید