به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گیاهان دارویی سالهای متمادی در فرهنگ ایران و ایرانی نقش دارد و تقریبا بخشی از این گیاهان همواره در آشپزخانه یا گنجههای اکثر ایرانیها وجود داشته که مردم براساس آموزههای قدیمی از خواص مفید آنها استفاده می کنند.
اما حالا چند سالی میشود که برچسب دمنوش به دم کرده و عصاره این گیاهان زده شده و شکل مدرنی به خود گرفته است.
دمنوشها همان جوشاندههای مادربزرگها است که هرکدام برای یک درد یا بیماری خوب هستند، امروز در بستهبندیها و فرمهای کیسهای یا باز در فروشگاهها عرضه میشوند.
صرف نظر از شکل و نام آنها، باید گفت که دمنوشها لذت بی مانندی دارند و علاوه بر رفع مشکلات جسمی، روح آدم را تازه میکنند.
پس برای آشنایی با روش تهیه انواع مختلف آنها با ما همراه باشید.
سرطان جزو بيماری های پيچيده و پيشرونده ای است که در همه رده های سنی، با هر ميزان تحصيلات و درآمد ديده می شود و افزون بر پيامدهای ناگوار، بار مالی سنگيني را بر خانواده ها، دولت و نظام سلامت تحميل می کند به همين دليل، بررسی جامع و ارائه راهکارهای مناسب برای پيشگيری و درمان اين بيماری ضروری است، از طرفی به نظر می رسد که پيشگيری از بيماری سرطان به مراتب راحت تر و کم هزينه تر از درمان آن است به همین دلیل چند نوع از چای ها و دمنوش هایی که ضد سرطان هستند را در این قسمت برای شما ارائه می کنیم.
چای رویبوس و جینسینگ نیز نقش مهمی در مبارزه با سرطان ایفا می کنند، چای رویبوس حاوی مواد آنتی اکسیدانی است که از آسیب آکسیداتیوی به سلول ها جلوگیری می کند.
چای جینسینگ نیز احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و سرعت پیشرفت سرطان را پایین می آورد.
چای های گیاهی بسیاری وجود دارند که در درمان سرطان کاربرد دارند، برخی از آنها عبارت اند از شاه توت، بابا آدم، اسیاک، رازیانه، علف لیمو، ریشه انگور اورگان، گل تلفونی و گلرنگ که این چای ها دستگاه ایمنی بدن را نیز تقویت می کنند و احتمال ابتلا به سرطان را در افراد کاهش می دهند.
چای هایی که از گیاه کاملیا سینسیس گرفته شده اند و حاوی کافئین هستند، هوشیاری ذهنی را افزایش می دهند و زمانی که احساس خستگی می کنید، برای شما مفید خواهند بود.
چای های گیاهی دارای خواص مخصوص به خود هستند، به عنوان نمونه، چای بابا آدم برای کلیه ها، کبد و بیماری روماتیسم مفید است، چای رازیانه به برطرف شدن مشکلات گوارشی (نفخ، یبوست، سوء هاضمه، گاز معده) کمک می کند، چای علف لیمو سطح کلسترول خون را پایین می آورد و به کاهش علائم اضطراب و عصبانیت کمک می کند همچنین چای گلتلفونی به کاهش قند و فشار خون کمک می کند و جریان خون را نیز بهبود می بخشد.
برخی از این چای ها را می توان به صورت موضعی نیز مصرف کرد، می توان از آن ها برای توقف خونریزی، تمیز کردن و درمان جراحت ها استفاده کرد.
برگ درخت به ليمو، به علت داشتن مواد موثر جزو بهترين داروهای سم زدا، آرام بخش و تقويت کننده حافظه است، برای اينکه دمنوش خوش رنگ شود می توان کمی چای ترش هم به آن افزود و همراه کمی عسل روزی ۲بار مصرف کرد.
به ازای هر پنج گرم به ليمو به ۲ گرم چای ترش نياز است؛ چون چای ترش فشار خون را پايين می آورد، اين دمنوش مناسب سالمندان است و اگر کسی فشارخون پايين دارد می تواند عسل بيشتری مصرف کند.
انتهای پیام/