روزنامه واشنگتن پست در شماره روز گذشته خود نوشت آژانس اطلاعات مرکزی این کشور اوت (مرداد-شهریور) سال گذشته به باراک اوباما اعلام کرد رئیس جمهور روسیه به منظور کمک به ترامپ و ضربه زدن به هیلاری کلینتون دستور هک اطلاعات انتخاباتی آمریکا را صادر کرده است.
از ژوئیه (تیر-مرداد) سال گذشته که پیامهای الکترونیکی به سرقت رفته مسئولان حزب دموکرات، که از سوی پایگاه اطلاع رسانی ویکیلیکس در آستانه برگزاری کنوانسیون این حزب فاش شد، شک و تردیدهایی درباره دست داشتن روسیه در این ماجرا و تلاش این کشور برای حمایت از ترامپ در برابر رقیب دموکراتش کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا افزایش یافت.
اما واشنگتن پست در شماره روز گذشته خود هشداری را که سرویس اطلاعات آمریکا در این باره به کاخ سفید داده بود، با جزئیات تشریح کرد. هشدار سیا به کاخ سفید چندین ماه پیش از آن اتفاق افتاد که واشنگتن در تاریخ هفتم اکتبر (16 مهر 1395) سال ۲۰۱۶ به طور علنی مسئولان عالی رتبه دولت روسیه را به سازماندهی سرقتهای اینترنتی به منظور اعمال نفوذ بر روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا متهم کرد.
چند ماه پس از گذشت این هشدار و درست ژوئن (خرداد-تیر) سال ۲۰۱۷ بود که آمریکا مشخصا ولادیمیر پوتین را متهم کرد تلاش کرده است با حمایت از نامزد جمهوریخواهان و مخدوش کردن چهره نامزد دموکراتها، ثبات نظام انتخاباتی آمریکا را به هم بزند.
به نوشته واشنگتن پست، باراک اوباما از اوت (مرداد-شهریور) سال گذشته به محرمانهترین شکل ممکن، کاخ سفید را آماده مقابله با حملات اینترنتی احتمالی کرد و در این چارچوب به سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی خود دستور داد تا جایی که ممکن است درباره دخالت احتمالی روسها بر روند انتخابات اطلاعات جمعآوری کنند و فهرستی از اقدامات تلافیجویانه احتمالی نیز که طیفی از تحریمهای اقتصادی و حملات سایبری را شامل میشود، تهیه کنند.
دستگاههای اطلاعاتی آمریکا نیز در گزارشی اعلام کردند احتمال میدهند که روسها با دخالتهای خود تلاش کردهاند بر روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نفع جمهوریخواهان تاثیر بگذارند.
واشنگتن پست افزود علاوه بر هشداری که باراک اوباما در حاشیه نشست سپتامبر گذشته در چین مستقیما به ولادیمیر پوتین داد، جان برنان، رئیس وقت آژانس اطلاعات آمریکا، چهارم اوت (14 مرداد) در تماسی تلفنی با الکساندر بورتنیکوف، همتای روس خود در سرویسهای امنیتی روسیه، درباره هر گونه تلاش این کشور برای مختل کردن عملکرد عادی سیستم انتخاباتی آمریکا به وی هشدار داد. سی و یکم اکتبر (10 آبان) گذشته نیز دولت آمریکا از طریق یک کانال امنیتی پیامی برای مقامات مسکو ارسال کرد و به آنها خاطر نشان ساخت هر گونه دخالت در روند انتخابات ریاست جمهوری هشتم نوامبر (18 آبان) آمریکا غیرقابل قبول است.
اما همان گونه که پیشتر نیز اعلام شده بود، باراک اوباما پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای واکنش نشان دادن و پاسخ دادن به دخالت احتمالی روسها تردید داشت؛ زیرا بیم آن داشت که مبادا روسیه درست در روز انتخابات دست به حملات اینترنتی بزند. علاوه بر این باراک اوباما از این مسئله بیمناک بود که شاید جمهوریخواهان هر گونه واکنش وی را در این زمینه اقدامی با انگیزههای سیاسی تعبیر کنند.
در نهایت باراک اوباما بیست و نهم دسامبر (19 آذر) سال گذشته با اعمال تحریمها بر ضد روسیه موافقت کرد، 35 «جاسوس» روس را اخراج کرد، دو اقامتگاه دیپلماتیک روسیه در آمریکا را بست و تحریمهایی اقتصادی بر ضد سرویسهای مخفی روسیه وضع کرد.
رئیس جمهور دموکرات پیشین آمریکا همچنین دستور داد یک عملیات مافوق سری مشترک از سوی آژانس اطلاعات مرکزی، شورای امنیت ملی و فرماندهی سایبری آمریکا صورت گیرد و بدافزارهای مخرب خفتهای در زیرساختهای روسیه نفوذ داده شود تا در صورت تشدید تنشها فعال گردند.
واشنگتن پست تصریح کرد هیچ چیز وجود ندارد که نشان داد دستور باراک اوباما برای این حمله سایبری گسترده به زیرساختهای روسیه از سوی خلف وی دونالد ترامپ لغو شده باشد. با این حال رئیس جمهور جدید آمریکا روز جمعه از طریق کانال ارتباطی ترجیحی خود یعنی توئیتر نحوه مدیریت این پرونده را توسط سلف خود زیر سوال برد و نوشت: «باراک اوباما حتی پیش از هشتم نوامبر از دخالتهای روسیه در انتخابات مطلع بوده، اما هیچ کاری نکرده است. علت چیست؟»
این روزنامه آمریکایی نوشت: ماجرای بحثبرانگیز دخالت احتمالی روسها در انتخابات آمریکا موجب تحقیقات رسمی درباره تبانی احتمالی میان تشکیلات ترامپ و مسئولان دولت روسیه در جریان مبارزات انتخاباتی اخیر آمریکا شده است.
اوباما از پیش، از دخالت روسها در انتخابات آمریکا مطلع شده بود
انتهای پیام/