سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دریافت تابعیت انگلیس، کانادا و آمریکا به چه بهایی؟

سوگند می‌خورم تمامی وفاداری خود به هر پادشاه یا دولتمرد و دولت و حکومت و مملکتی که تاکنون شهروند آن بوده‌ام را طرد کنم و در برابر کلیه دشمنان داخلی و خارجی به دفاع و حمایت از قانون اساسی بپردازم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نود و یکمین سالگرد تولد رسمی «الیزابت دوم» ملکه انگلیس با حضور خانواده سلطنتی و با رژه سواره نظام مخصوص و گارد تشریفات، هفته پیش در لندن برگزار شد.

تعصباتی بدتر از سعودی‌ها
در حالی که عربستان سعودی به عنوان مظهر یک نظام قبیله‌ای در جهان، از عقب افتاده‌ترین سیستم حاکمیتی برخوردار است در انگلیس به عنوان یک کشور به اصطلاح توسعه‌یافته، تمامی ابیات سرود ملی که مردم و شهروندان آن می‌خوانند، «دعا به جان ملکه» است و اینگونه به ذهن متبادر می‌شود که حفظ جان ملکه به مثابه حفظ حیات انگلیس است.

سوگندنامه شهروندی
از سوی دیگر در سوگندنامه شهروندی کانادا که هنوز هم به عنوان یکی از اقمار انگلیس شناخته می‌شود، باز هم سهم شخص «ملکه» انگلیس، پررنگ‌تر از سرزمین کاناداست؛ چنانکه در این سوگندنامه می‌خوانیم: «من قسم می‌خورم (یا تایید می‌کنم) که به ملکه الیزابت دوم، ملکه کانادا، و وارثان و جانشینانش با وفا باشم و در وفاداری باقی بمانم، و با وفاداری، قوانین کانادا را رعایت کنم و تمام وظایفم را به عنوان یک شهروند کانادایی اجرا کنم».

این سوگندنامه همان سوگندنامه‌ای است که هر فردی که قصد دارد تابعیت انگلیس و کانادا داشته باشد، باید آن را بخواند و به آن پایبند باشد؛ بدین ترتیب پذیرفتن تابعیت کانادا مترادف با سرخم کردن در برابر قوانین این کشور و البته دولا راست شدن مقابل الیزابت دوم (ملکه انگلیس) است.

دفاع از ایالات متحده
سوگندنامه‌های دریافت تابعیت تنها منحصر به کانادا و انگلیس نیست؛ مفاد این سوگندنامه در کشوری همچون آمریکا نیز با شدت و حدت بیشتری از متقاضیان تابعیت مطالبه‌گری می‌کند؛ اخذ تابعیت ثانویه به صورت سیتی‌زن، گرین کارت و اقامت در دیگر کشورها توسط هر فرد مستلزم طرد تابعیت اولیه است. چرا که هر شخص حقیقی برای اخذ چنین تابعیتی مکلف به اقرار و امضا سوگندنامه مربوطه است. سوگندنامه‌ای که برای شهروند آمریکایی شدن باید قرائت شود، به شرح زیر است: بدینوسیله سوگند می‌خورم کلا و تمامی وفاداری خود به هر پادشاه یا دولتمرد و دولت و حکومت و مملکتی که تاکنون شهروند آن بوده‌ام را طرد کرده و در برابر کلیه دشمنان داخلی و خارجی به دفاع و حمایت از قانون اساسی و قوانین ایالات متحده آمریکا پرداخته و به آن ایمان و وفاداری واقعی بورزم و هنگامی که قانوناً لازم باشد برای دفاع از ایالات متحده تفنگ به دست خواهم گرفت... من این تعهد را آزادانه و بدون هیچگونه تحفظ یا نیت طفره روی می‌پذیرم. خداوندا به من کمک کن.

کانادا همان انگلیس
منصور حقیقت‌پور مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، امروز کشور «کانادا» را در اردوی دشمنان خود می‌بیند، اظهار کرد: پیگیری صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران، قطع روابط دیپلماتیک و همچنین اعمال فشار بر مردم کشورمان، از جمله اقدامات خصمانه کانادایی‌ها در سالیان گذشته بوده است.

وی افزود: کانادا برای جمهوری اسلامی ایران، همان انگلیس است.

مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه تابعیت مضاعف در جمهوری اسلامی خلاف قانون است، عنوان کرد: در قانون ما آمده است فردی که می‌خواهد تابعیت ایران را داشته باشد، ابتدا باید تابعیت قبلی خود را ترک کند.

کمک‌های انگلیس به صدام در طول دفاع مقدس، اعمال تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و تحریک سایر کشور‌ها برای تحریم ایران، کمک مالی و رسانه‌ای به فتنه‌گران در سال ۸۸ و همچنین «تهدید» خواندن ایران در منطقه خلیج فارس توسط نخست وزیر فعلی این کشور، تنها گوشه‌ای از خباثت‌ها و دشمنی‌های انگلیس در قبال جمهوری اسلامی ایران است. حال قضاوت درباره مسئولان احتمالی که به هر بهایی برای دریافت تابعیت کشورهای مانند انگلیس، آمریکا و کانادا تلاش می کنند، با مردم است.

ناگفته نماند چند روز پیش وزیر اطلاعات در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، از برکناری ۵۰ مدیر دوتابعیتی در کشور خبر داد.

منبع: میزان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.