سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهنمای سفر به کردستان+اماکن دیدنی

سفر به طبیعت زیبای کردستان در فصل تابستان بسیار دیدنی است به همین مناسبت راهنمای جامعی از این استان آماده شده تا مسافران بتوانند با اطلاعات کامل به سفر خود بپردازند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛استان زیبای کردستان به لحاظ تاریخ و قدمت طولانی و جغرافیای خاص خود از مکان‌های تاریخی و طبیعی با ارزشی برخوردار است که در مناطق مختلف استان پراکنده شده‌اند.

جنگل‌های بلوط، آبشارها و رودخانه‌های خروشان، چشمه‌های طبیعی و کوه‌های سر به فلک کشیده؛ طبیعت زیبا و چشم نواز استان کردستان را رقم زده و یکی از زیباترین جلوه‌های گردشگری طبیعی ایران را در دامنه‌های زاگرس به وجود آورده است.
 
 این استان که در دامنه‌ها و دشت‌های پراکنده سلسله جبال زاگرس میانی قرار گرفته است، از شمال به استان‌های آذربایجان غربی و زنجان، از شرق به همدان و زنجان، از جنوب به استان کرمانشاه و از غرب به کشور عراق محدود است.
 
از اواسط اردیبهشت تا اواسط مهرماه به خصوص تعطیلات تابستانی زمان خوبی برای بازدید از آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی استان کردستان است.
 
 اگر برای اولین بار است که به کردستان سفر می‌کنید حتماً سری به کوه آبیدر و منطقه اورامان بزنید.
 
 در این گزارش سعی شده برای آسودگی سفر شما مکان های توریستی و اطلاعاتی از استان و هتل ها آماده شود تا برای انتخاب مسیر درست و استراحتگاه‌های مطمئن و مورد تایید سازمان گردشگری استان کردستان بتوانید مسیر انتخابی سفر خود را بر روی جداول زیر پیدا کرده و استراحتگاه مناسب را انتخاب کنید.
 
این جداول در سایت سازمان میراث فرهنگی و صنایع گردشگری تایید شده است.
 
 
 
*اماکن دیدنی کردستان
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*هتل های کردستان
 
 

 بازدید از کدام مناطق گردشگری کردستان در الویت سفر باشد

 
*مهم ترین نقاط گردشگری استان 
 
 
عمارت آصف (خانه کرد)
عمارت آصف در مرکز شهر سنندج در خیابان شاپور(خیابان امام) نزدیک مسجد دارالاحسان قرار دارد. مجموعه عمارت آصف که حدود چهار هزار متر مربع عرصه و اعیانی دارد توسط "آصف اعظم” (میرزا علی نقی خان لشکر نویس) در دوره صفویه احداث شد.
 
 
 
 
 
 
 
حمام شیشه
حمام شیشه در ضلع شمالی بلوار کردستان سنندج و مجاور پل و مسجد ملاویسی قرار دارد. بنا بر احتمال این حمام در دوره قاجار بنا شده‌ است. حمام شیشه دارای فضاهای ورودی، هشتی، بینه، سربینه و حمام گرم با ستون های سنگی، سکوها، آبنماهای گرم و سرد و خزینه است که در داخل با تزئینات آهک بری مزین گردیده است که شامل نقش‌های مختلف گیاهی و حیوانی است.
 
 
 
 
 
 
پارک کوهستانی آبیدر
آبیدَر نام کوهی است در شهر سنندج  که در انتهای خیابان آبیدر قرار گرفته است و از سوی باختر مشرف بر شهر سنندج است.
پارک کوهستانی آبیدراز از دو کوه به نام های آبیدر بزرگ و آبیدر کوچک تشکیل یافته‌ است. 
 
 
 
 
 
 
قرآن نگل
 
کمتر کسی پیدا می شود که وقتی از او درباره جاذبه های گردشگری استان کردستان سوال کنند، نام روستای نگل و قرآن تاریخیش را از قلم بیندازد.روستایی در 65 کیلومتری سنندج و در مسیر جاده سنندج ـ مریوان، که به واسطه قرآن گرانبهایش سالهاست که توجه گردشگران و مسافران زیادی را به خود جلب کرده است.
 
قدمت این قرآن تاریخی به قرن سوم هجری بازمی ­گردد و به اعتقاد مردم محلی یکی از 4 قرآنی است که در زمان خلافت عثمان نوشته شده و به نقاط مختلف ارسال شده است.
 
قران نگل به خط کوفی نوشته شده و با طرح ­های اسلیمی تزئین شده است. جلد آن از چرم قهوه ­ای است و برگ ­های آن به سبب ضخامت زیاد به عنوان پوست آهو شناخته شده است. 
 
 
 
 
 
 
 
بازار سنندج
این بازار در دو طرف خیابان انقلاب قرار گرفته و در سال 1046 هجری قمری همزمان با مرکزیت شهر سنندج به عنوان مرکز حکومت اردلان ها ساخته شده است. دراین تاریخ سلیمان خان از طرف شاهان صفوی به عنوان والی کردستان منسوب و سنندج به عنوان مرکز ایالت کردستان انتخاب شده بود. بازار سنندج و قلعه حکومتی (دژسنه) هم زمان ساخته شده اند.
 
 
 
 
 
 
کلیسای سنندج
این بنا در ضلع غربی خیابان نمکی و در محله قدیمی آقازمان که محله ای مسیحی نشین است واقع شده است. اواخر صفویه در زمان حکومت شاه عباس دوم  هنگامی که ارامنه توسط دولت عثمانی به ایران تبعید شدند گروهی از آنها در شهر سنندج ساکن و احتمالاً درهمان زمان به ساخت کلیسای سنندج اقدام کردند.
 
 
 
 
 
اورامان تخت
 
روستای اورامانات تخت در جنوب شرقى شهر مریوان در استان کردستان قرار دارد که بوسیله جاده‌اى به طول 75 کیلومتر به شهر مریوان متصل مى‌شود.معماری آن همانند روستای ماسوله پلکانی است البته با وسعتی بسیار بیشتر. 
 
مراسم خاص و آداب و رسوم و وجود مقبره پیر شالیار و به ویژه جمعیت و تعداد سکنه قابل توجه آن نشانگر اهمیت آن است. این محل علیرغم وجود باغات فراوان و شیوه زندگی روستایی، به واسطه جمعیت بالای آن، به شهر تبدیل شده است. مراسم پیر شالیار در این شهر بسیار معروف است.
 
 
 
 
 
دریاچه زیوار
 مریوان از جمله نقاط گردشگری استان کردستان است که چون نگینی در غرب کشور می درخشد. شهرستان مریوان در فاصله 125 کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.فاصله دریاچه زیوار(زریبار) تا مرکز استان کردستان 135 کیلومتر و از شهر مریوان کمتر از 3 کیلومتر راه است.
 
آب آن شیرین و مساحتي حدود 2000 هکتار دارد.منشاء آب دریاچه بارش ­های جوی و چشمه ­های کف دریاچه است. این دریاچه از زيباترين‌ ميراث‌های طبيعی استان‌ كردستان‌ است که بصورت تفرجگاهی برای اهالی شهر مریوان و علاقمندان دیگر شهرها درآمده است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
گزارش از لیلا علیاری
 
انتهای پیام/ع
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۲۰ ۰۲ تير ۱۳۹۶
امن است؟؟