سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

نظارت خواب بود، سود بالای مؤسسات مالی مردم را فریب داد/ رکود بزرگترین مشکل بانکهاست

تکرار تجربه مؤسسات غیر مجاز تنها یادآور خاطره تلخ سپرده گذاران می شود ، انتظار می‌رود با برنامه‌ریزی‌های منظم شاهد بروز مشکلات این‌چنینی نباشیم.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح مسائلی از جمله ادغام بانک‌ها و موسسات مالی طی چند روز اخیر و حرف و حدیث‌هایی در این خصوص به تدریج سبب شده است تا جوی ناآرام بر اقتصاد کشور حاکم شود. نگرانی سپرده گذاران از به یغما رفتن سرمایه‌های خود بر وضعیت نامناسب این روز‌ها دامن می‌زند.

موضوعی که دلهره‌های فراوانی را برای سپرده گذاران ایجاد کرد و باعث شد تا شاهد تجمع‌های مردمی در مقابل شعب برخی از بانک‌ها و موسسات مالی باشیم. این مسئله به مرور زمان شایعاتی را میان مردم به وجود آورد و اخبار و شنیده‌ها، حاکی از سرنوشت بدِ این مؤسسات، همانند کاسپین به گوش می‌خورد.

در این میان،  نظرات مختلفی از ادغام بانک‌ها به گوش می‌رسد و عده‌ای از کارشناسان بر این باورند که این اتفاق در شرایط فعلی ارتباطی به ورشکستگی آنها ندارد در حالی که تجربه ثابت کرده است که این امر بیشتر ناشی از مشکلات بانکی و افلاس آنها دارد.

این در حالی است که روز گذشته ولی الله سیف در کانال خود با اشاره به نگرانی مردم نسبت به عملکرد موسسات اعتباری غیرمجاز، تصریح کرد: بانک مرکزی با معاضدت مسئولین محترم قضایی و همکاری نیروی انتظامی و حمایت نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی برای استیفا و بازستاندن حقوق آنها از هیچ کوشش و تلاش مضایقه نخواهد کرد.

وی افزود: تا به حال با همراهی سپرده‌گذاران محترم دو مرحله از تعیین تکلیف وجوه سپرده گذاران از طریق مؤسسه اعتباری کاسپین انجام شده و مرحله سوم آن نیز از چهارم تیرماه شروع و سپرده های تا 500 میلیون ریال از طریق ٨ شعبه مؤسسه اعتباری کاسپین تعیین تکلیف می‌شوند و بعد از مراجعه و تعیین تکلیف این گروه به تدریج تعیین تکلیف سایر سپرده گذاران نیز در اولویت قرار گرفته و اعلام خواهد شد.

با توجه به مطالب فوق، این سؤال مطرح می‌شود که آیا  ادغام بانک‌ها در حال حاضر امری درست بوده و منجر به بهینه سازی سیستم مالی می‌شود و اینکه چه اقداماتی باید انجام پذیرد تا آینده این مؤسسات به سرنوشت مؤسسات غیر مجاز ورشکسته دچار نشوند؟

کوروش پرویزیان رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه   ادغام یک موضوعی است که مربوط به سهامداران و دستگاه‌های نظارتی و قانون حاکم بوده، لذا  باید براساس منافع صورت گیرد، یعنی اگر یک شرکتی با یک شرکت دیگری متصل شود یا شرکت‌ها تجمیع شوند، در واقع ادغام صورت گرفته، اما همه این‌ها به نظر سهامداران بستگی دارد که این موضوع را قبول کنند.

وی با اشاره به اینکه دربازار مالی دنیا این عمل مرسوم است، گفت: تجمیع شرکت‌ها و خرید و فروش آنها در حال انجام است و در حوزه بانکی این ادغام برعهده دستگاه‌های نظارتی و طبق قانونی که در ارتباط با اصل ۴۴ قانون اساسی مصوب شده است، صورت می‌گیرد.

پرویزیان ضمن بیان اینکه یکی از موضوعات مهم در ادغام بانک‌ها میزان سهام، سهامداران حقیقی وحقوقی است، اظهار داشت: سهامدار حقوقی نمی‌تواند به صورت عام بیش از ۱۰ و سهامدار حقیقی هم ۵ درصد از یک وام را داشته باشد، اما برای سهامداران خارجی این امکان وجود دارد که برای حفظ بیش از این سهام را در بانک داشته باشد که مشکلاتی را ایجاد کرده و در این خصوص برخی بانک‌ها طرحی را مبنی بر ریشه سهامداری واحد ارائه دادند که در شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی در حال بررسی است.

رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران در پایان تأکید کرد: ادغام بانک‌ها با موافقت سهامداران و تبدیل شدن به یک بانک متمرکز باید با تضمین حفظ سپرده سپرده گذاران صورت گیرد و بانک مرکزی باید این اطمینان را به مردم بدهد که از سپرده‌ها صیانت می‌شود.

اخبار مربوط به ورشکستگی بانک‌ها شایعه است

این در حالی است که علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی چندی پیش  در پاسخ به سوالی درباره شایعات اخیر مربوط به ورشکستگی بانک‌ها و ارتباط ادغام بانک‌ها با این موضوع گفت: براساس تقسیم کار صورت گرفته در بانک مرکزی،  قرار شده است که صرفاً خود بانک مرکزی و معاونت نظارت این بانک در این زمینه صحبت کنند، اما به طور کلی می‌توانم بگویم که این شایعات ریشه در واقعیت ندارد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در مورد ادغام بانک‌ها توضیح داد که ادغام بانک‌ها یک استراتژی و انتخاب در جهت بهینه‌سازی و کم کردن از هزینه‌ها در تمامی صنایع از جمله صنعت بانکداری است، ولی در ماه‌های اخیر مقداری با مباحث دیگر خلط مبحث شده است.

دیواندری ادامه داد: ادغام به معنای مشکل در بانک‌ها نیست و آن را باید از موضوع مربوط به رسیدگی در بازار غیرمتشکل پولی تفکیک کرد. مشکلی در زمینه مؤسسات مجاز و بانک‌ها وجود ندارد و بانک مرکزی نظارت‌ها و کنترل‌های خود را دارد.

مردم فریب سود بالا موسسات مالی و اعتباری را نخورند

در همین راستا مهدی معصومی اصفهانی عضو اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  عنوان کرد: واقعیت امر این است که یک سری از مؤسسات مالی فاقد مجوز از سوی دولت و فارغ از هرگونه نظارت بانک مرکزی اقدام به جذب سپرده با سود‌های بالا کرده بودند که همین موضوع سبب می‌شود تا آنها بیشتر از مابقی بانک‌ها در معرض خطر قرار گیرند.

وی ادامه داد: مردم نباید فریب ظاهر سازی این موسسات با سود‌های بالا را بخورند و همواره در موسسات مجاز سپرده گذاری کنند، چراکه نماینده بانک مرکزی اخیراً اعلام کرده به علت بازرسی‌های مرتب این بانک‌ها توسط بانک مرکزی، هیچ گونه مشکلی برای آن‌ها وجو ندارد.

معصومی اصفهانی با اشاره به اهداف اصلی موسسات مالی عنوان کرد: ادغام موسسات مالی به منظور توانمندی بالا، ارتقاء بهره وری، اقتدار بیشتر و افزایش تعهدات مؤسسات صورت می‌گیرد و این هیچ ارتباطی به ورشکستگی آنها ندارد.

وی رکود اقتصادی حاکم بر کشور را یکی از مشکلات پیش روی بانک‌ها برشمرد و افزود: این موضوع نباید نادیده گرفته شود، چراکه در حال حاضر اکثر بنگاه‌های تولیدی اقدام به اخذ وام کرده اند و سبب شده تا مردم گمان کنند که بانک فاقد دارایی لازم است.

این عضو اتاق بازرگانی تهران در پایان بیان کرد: دولت در خصوص بانک های مجاز این تضمین را به مردم می دهد که سپرده های آنان به صورت سرمایه در گردش ضمن فعالیت های تولیدی و عمرانی به کار گرفته می شود، اما این مسئله در بانک های دیگر صحت ندارد.

گزارش از زهرا ابهری

 انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۲۹ ۰۴ تير ۱۳۹۶
در راستای سیاست های شورای پول و اعتبار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران جهت ساماندهی به بازار غیر متشکل پولی و تأسیس و راه اندازی مؤسسات اعتباری و تبدیل تعاونی های اعتبار به این گونه مؤسسات ، مؤسسه اعتباری از تجمیع تعاونی های اعتبار شکل گرفت ، سرمایه گزاران و داوطلبین مشارکت در تأسیس مؤسسه اعتباری که اکثرأ توسط این تعاونی ها معرفی شده اند از ابتدای سال 92 با تشکیل ستاد راه اندازی و تأسیس مؤسسه اعتباری و پیگیری های مستمر و رعایت الزامات بانک مرکزی و طی نمودن شرایط قانونی موفق شدند ضمن اخذ موافقت اصولی بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز پذیره نویسی را در آبان 93 دریافت نمایند
فریب خورده بانک مرکزی
۱۴:۰۴ ۰۴ تير ۱۳۹۶
مستنداتی محکم خدمت شما ارایه می دهم نسبت به این موضوع که موسسه دارای مجوز از بانک مرکزی از سال 92 بوده وسپس
از اسفند 94 کافی است به پورتال سایت موسسه
قست تاریخچه مراجعه فرمایید
علی جون
۱۲:۵۷ ۰۴ تير ۱۳۹۶
اقا بانک شهر هم الان داره 22درصد سود میده
چرا کسی جلوش نمیگیره؟؟
فردا نوبت بانک شهره