به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حسین اکبری گفت: از این پلنگ ها در روزها و ماه های مختلف، تصویر برداری شده است.
وی اظهار کرد: ثبت تصاویر متعدد بویژه در روز که مؤید احیای جمعیت پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش عباس آباد پس از سه دهه است، یک موفقیت علمی و حفاظتی بزرگ محسوب می شود.
وی افزود: بررسی دقیق خال بدن پلنگ های مشاهده شده نشان می دهد که در بازه زمانی 9 ماهه، حداقل سه قلاده از آنها از جلوی دوربین های نصب شده عبور کرده اند که نشانه ای بسیار مهم و امیدبخش دائر بر احیای جمعیت پلنگ ایرانی در این منطقه است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نایین، ثبت تصاویر در نقاط مختلف زیستگاهی و با فواصل چند ده کیلومتری را دو عامل اساسی در تأیید پویایی جمعیت پلنگ در منطقه عباس آباد توصیف کرد.
وی این موفقت را ناشی از مشارکت مردم، حمایت مسئولان، تعامل دستگاه های دولتی، تلاش شبانه روزی محیط بانان نایین، سرمحیط بانی چوپانان و محیط بانی بیاضه در حفاظت بی وقفه از حیات وحش، احیاء و فراوانی طعمه ها بویژه کل، بز، قوچ و میش وحشی، مبارزه با شکار غیرمجاز، جلوگیری از تخریب زیستگاه، مدیریت بحران خشکسالی شدید و تأمین بموقع منابع آبی منطقه بعنوان نیازهای حیاتی برشمرد.
به گفته اکبری، دوربین های تله ای نصب شده در زیستگاه های حساس و کریدورهای اصلی پناهگاه عباس آباد که بصورت دوره ای انجام می شود، تصاویر متعددی را از پلنگ ایرانی بعنوان یکی از نمادهای اصلی حیات وحش و بزرگترین گربه سان حال حاضر ایران، چندین بار در طول شبانه روز ثبت رسانده است.
گفتنی است پلنگ ایرانی یکی از بزرگترین زیرگونههای پلنگ است که بومی غرب آسیا محسوب می شود و در فهرست جانوران در معرض خطر انقراض «آییوسیان» قرار دارد.
انتهای پیام/م