معاون اول رییس جمهور در این جلسه با تاکید بر اینکه توسعه علمی جزو برنامههای اصلی دولت است، گفت: با وجود همه محدودیتها سقف اعتبارات پژوهشی کشور کاهش نخواهد یافت.
جهانگیری با بیان اینکه تامین اعتبار و منابع مورد نیاز طرحهای کلان اولویت دار در دستور کار دولت قرار دارد، تصریح کرد: همه طرحهای کلان اولویت دار نیمه تمام باید با همکاری دبیرخانه شورا و دستگاههای اجرایی به ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور بر اساس اولویت تکمیل شود.
وی همچنین با اشاره به ضرورت تدوین برنامه توسعه هدفمند آموزش عالی متناسب با نیازهای جامعه، اظهار داشت: تربیت نیروی انسانی باید متناسب با نیازهای واقعی کشور انجام شود و ایجاد رشتههای جدید در دانشگاههای کشور باید بر اساس نیازمندیهای اقلیمی، جغرافیایی و طرحهای توسعهای در استانها شکل بگیرد.
در این جلسه که وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، آموزش و پرورش، نفت و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رییس کل بانک مرکزی و معاون علمی و فناوری رییس جمهور حضور داشتند، احمدی دبیر شورای عالی عتف در گزارشی ضمن اشاره به عملکرد شورا و موضوعات مطرح در کمیسیونها برای پیشبرد طرحهای راهبردی، پژوهشی و دانش بنیان در دولت یازدهم، گفت: خوشبختانه بیش از ۷۵ درصد مجموع مصوبات شورا اجرایی و عملیاتی شده است و دبیرخانه توانست علاوه بر ارزیابی طرحهای کلان ملی مصوب، حمایت مالی از سوی دستگاههای سفارش دهنده را جلب کند.
وی با بیان اینکه به دبیرخانه شورای عالی عتف در بودجه سال جاری ردیف مستقلی اختصاص یافته، گفت: در حال حاضر طرحهای کلان ملی بر اساس میزان تاثیر بر تحقق شاخصهای اقتصاد مقاومتی بررسی و ستاد آینده نگاری و تجاری سازی و شرکتهای دانش بنیان ایجاد شده است.
در این جلسه، مصوب شد؛ سازمان برنامه و بودجه با تهیه و پیش بینی ساز و کاری منابع مورد نیاز برای اجرای طرحهای کلان اولویت دار را تامین نماید. همچنین مقرر شد پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی عتف در راستای اجرای اساسنامه دبیرخانه برای بررسی بیشتر به معاونت حقوقی رییس جمهور ارسال شود.
اعضای شورای عالی عتف پس از بحث و تبادل نظر درباره «تدوین برنامه توسعه هدفمند آموزش عالی متناسب با نیازهای جامعه» وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را مکلف کردند با همکاری دستگاههای اجرایی برنامههای کلان ساماندهی هدفمند آموزش عالی با توجه به نیازهای جامعه را در مدت یکسال تهیه و جهت تصویب به شورای عالی عتف ارایه کنند.
همچنین مقرر شد که «قانون ساماندهی مناطق ویژه علم و فناوری» برای بررسی و تصمیم گیری در هیات دولت ارسال شود. سپس دستور «نظام نامه ملی نشر علمی کشور» بررسی و قرار شد این موضوع برای بررسی مجدد و جامع به دبیرخانه شورا برگشت داده شود.
همچنین شورای عالی عتف به اساسنامه پیشنهادی سازمان عامل و استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان رای مثبت داد. بر این اساس ماهیت سازمان منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان غیردولتی و غیر انتفاعی و نحوه اداره آن هیات امنایی خواهد بود.
بررسی تدوین سیاستهای توسعه روابط بین الملل حوزه علوم، تحقیقات و فناوری آخرین دستور جلسه امروز بود که توانست رای مثبت اعضا را به خود اختصاص دهد.
انتهای پیام/