سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولین دور از مذاکرات استراتژیک افغانستان و ایران در تهران

اولین دور از مذاکرات استراتژیک افغانستان در ۵ کمیته مشخص، به میزبانی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در تهران و برای رسیدن به یک سند همکاری های جامع استراتژیک آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، از محل برگزاری این مذاکرات، ۱۵ معاون وزیر از دو کشور در ۵ کمیته امنیتی، آب، اقتصادی، فرهنگی و مهاجرین، گفتگوها و مذاکرات را پیش می برند.

از طرف ایران آقایان ابراهیم رحیم پور معاون وزارت امورخارجه، عباس عراقچی معاون بین المللی و حقوقی وزارت امورخارجه، دین پرست معاون وزارت امورداخله، سالار آملی و ذوالفقاری معاون امنیت وزارت داخله ایران در رأس کمیته های ۵ گانه و از طرف افغانستان، آقایان یما کرزی معاون شورای امنیت ملی، فهیم الله ضیایی معاون وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، خانم دکتر عالمه معاون پناهندگان وزارت امورمهاجرین و عودت کنندگان، آقای محمدرسول یاوری معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ و آقای احمدشفیق قاری زاده، معاون وزارت مالیه، ریاست کمیته ها را به عهده دارند.

قابل یادآوری است که افغانستان در یک گروه ۳۵ نفری در این دور از مذاکرات شرکت دارد.

ابراهیم رحیم پور، معاون وزیر امورخارجه ایران در مراسم آغاز این مذاکرات خاطرنشان کرد که تلاش ایران این است که دو کشور بتوانند مذاکرات را در مسیر خوبی قرار داده و به نتایج و تفاهمات اولیه برسند.

وی افزود که دور بعدی این مذاکرات بر اساس تفاهم صورت گرفته، در پایتخت افغانستان برگزار خواهد شد.

آقای رحیم پور ادامه که با توجه به پدیده تروریزم در سطح منطقه، ضروری است که گفتگوهای میان ایران و افغانستان هرچه زودتر به نتیجه برسد و سمبول و نمونه ای برای بقیه کشورهای منطقه باشد.

وی خاطرنشان کرد که متأسفانه در بعضی از کشورهای منطقه آن گونه که شایسته برادری و خواهری است، همکاری مناسب به خصوص در مبارزه با تروریزم انجام نمی شود.

معاون وزارت امورخارجه ایران با اشاره به چگونگی محورهای کاری کمیته های مذاکره کننده، برای رسیدن به نتایج و تفاهمات ابتدایی، خاطرنشان کرد که در انتهای مذاکرات، نتایج به دست آمده در هر کمیته به صورت بندهای مشخص، سند جامع همکاری های دو کشور را خواهد ساخت و این سند به امضای رؤسای جمهور و تأیید پارلمان های دو کشور خواهد رسید.

در ادامه مراسم آغاز مذاکرات، یما کرزی، معاون شورای امنیت ملی افغانستان و مسئول تیم مذاکره کننده افغانستان، گفت که بسیار خوشحال است بعد از چند سال مباحثه و مذاکرات متداوم، امروز موفق شدیم اولین نشست کمیته های ۵ گانه که خواست رهبری دو کشور بود را برگزار کنیم.

به گفته آقای کرزی، هدف اصلی از آغاز مذاکرات، تهیه مسوده سندی است که به موافقتنامه همکاری های استراتژیک و در نهایت به ارتقای روابط دو کشور به سطح استراتژیک منجر خواهد شد.

او تصریح کرد که داشتن روابط استراتژیک با ایران، از اولویت های سیاست خارجی افغانستان است.

مشاور شورای امنیت ملی با بیان این که افغانستان و ایران با فرصت ها و چالش های زیادی مواجه اند، افزود: فرصت های زیادی در زمینه های همکاری های امنیتی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، ترانزیتی و سایر مسائل مورد علاقه میان دو کشور وجود دارد.

به گفته وی، همچنین افغانستان و ایران با تهدیدات مشترک و فراوانی نیز مواجه اند؛ تهدیداتی چون تروریزم، ناامنی و استفاده های ابزاری از تروریزم، افراطیت و بنیادگرایی خشونت طلب، قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان یافته که منطقه را به سوی ناامنی و بی ثباتی برده است.

یما کرزی تأکید کرد که این فرصت ها و چالش ها، نیاز و اهمیت همکاری های دو کشور را چند برابر می سازد و حوادث تروریستی اخیر تهران نشان داد که ما با تهدیدات مشترک که ریشه مشترک دارند، مواجه هستیم.

او با نکوهش حملات تروریستی تهران، با دولت و ملت ایران ابراز همدردی و غم شریکی نمود.

مسئول تیم مذاکره کننده افغانستان در تهران ادامه داد، "امروز ما باید تلاش نهایی خود را نماییم تا با عبور از مسائل کوچک، به سوی آغاز یک گفتمان بزرگ که روابط مان را بیش از پیش توسعه و گسترش دهد، برویم".

او تأکید کرد که با هدایات صریح رییس جمهور و رییس اجراییه حکومت افغانستان و با نیت خیر، فکر باز، اراده راسخ و به امید همکاری ها به تهران آمده اند تا آغازگر روندی باشند که روابط دو کشور را وارد مرحله جدیدی نموده و این همکاری ها را نهادینه سازد.

یما کرزی در پایان تصریح کرد: "توقع ما از دوستان و برادران ایرانی هم در این مقطع حساس از تاریخ افغانستان این است که با درک شرایط و وضعیت امنیتی افغانستان و منطقه، با یکدیگر همکاری شایسته داشته باشیم".

اولین دور از مذاکرات استراتژیک افغانستان در کمیته های امنیتی، آب، اقتصادی، فرهنگی و مهاجرین  آغاز شد و بخشی از این مذاکرات نیز به خصوص در بخش امنیتی و مهاجرین، ادامه خواهد یافت.

 

انتهای پیام/ 

 

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.