مرکز مطالعاتی «دموگرافیا» در گزارش اخیر خود شهرهایی را معرفی کرده است که خرید خانه در آنها از نظر اقتصادی سخت تر است. در برخی از این شهرها با توجه به متوسط درآمد خانوارها برای خرید یک خانه با قیمت متوسط باید بیش از 18 سال کار کرد و تمامی درآمد را پس انداز کرد. البته قانون ارائه وام خرید مسکن به خانوارها در این شهرها وجود دارد ولی این وام ها هم بر مبنای میزان درآمد و قدرت بازپرداخت وام ها به افراد داده می شود و خانوارهای با درآمد متوسط و پایین حتی شرایط لازم برای دریافت وام را هم ندارند.
بنابراین این دیدگاه که در کشورهای صنعتی اغلب خانوارها با استفاده از وام مسکن امکان خرید خانه را دارند کاملا مردود اعلام شده است و بر اهمیت درآمد خانوارها در خرید خانه و دریافت وام تاکید شده است.
این مرکز مطالعاتی، بازار مسکن و متوسط درآمد خانوارها در 406 شهر بزرگ دنیا را مورد مطالعه قرار داده است و در میان این شهرها 13 شهر را به عنوان شهرهایی که برای خرید خانه در آنها باید سال ها کار کرد معرفی کرده است.
این مرکز از سال 2004 تاکنون هر ساله به مطالعه بازار مسکن در شهرهای مختلف پرداخته است و در گزارش سال 2017 از هنگ کنگ و سیدنی به عنوان دو شهری که خرید خانه در آنها سخت تر است یاد کرده است. سومین شهر دنیا که تامین منابع مالی برای خرید خانه در آن با توجه به متوسط درآمد خانوارها بسیار دشوار است ونکوور کاناداست و این دومین سال است که ونکوور در جایگاه سوم دنیا قرار گرفته است.
در بخشی از گزارش آمده است: در شهر ونکوور نرخ رشد قیمت مسکن معادل نرخ رشد درآمد مردم در هر سال است و به همین دلیل هر سال خرید خانه در این شهر سخت تر می شود. آمارها نشان می دهد قیمت بالای مسکن در شهر ونکوور کانادا سبب شده است تا هر روز بر شمار افرادی که از این شهر مهاجرت و شهرهای دیگر را برای زندگی انتخاب می کنند افزوده شود.
طبق این گزارش از سال 2004 تاکنون بازار مسکن در ونکوور با شدت زیادی تخریب شده است و توان مردم در خرید خانه در این باره سیزده ساله نصف شده است. در سال 2004 مردم در ونکوور بعد از 5.9 سال کارکردن می توانستند خانه بخرند ولی هم اکنون بالغ بر 118 سال زمان نیاز است تا مردم بتوانند منابع مالی لازم را برای خرید خانه تامین کنند.
«بانکیو بی اس» هم در گزارش اخیر خود از ونکوور به عنوان شهری که بالاترین ریسک ایجاد حباب مسکن را دارد نام برده است و دلیل این ریسک بالا را بالا بودن نرخ تقاضا برای خرید ملک در این شهر از طرف آسیایی ها دانسته است. از طرف دیگر در شهر ونکوور دریافت وام بانکی برای خرید ملک یا در حالت کلی دریافت اعتبارات ساده تر است و به همین دلیل زمینه برای ایجاد حباب در بازار مسکن این شهر بیش از دیگر شهرها است. شهر تورنتوی کانادا هم از این نظر به عنوان دومین شهر کانادا معرفی شده است و نرخ رشد قیمت مسکن و نرخ ناهماهنگی بین درآمد و قیمت مسکن در این شهر هر روز بیشتر می شود.
متوسط قیمت خانه در هر شهر چقدر است .طبق این گزارش متوسط قیمت خانه در هنگ کنگ برابر با 5 میلیون و 422 هزار دلار آمریکا است، در حالی که متوسط درآمد افراد در این شهر بربر با 300 هزار دلار است. در این شهر افراد برای خانه دار شدن باید 18.1 سال صبر کنند. در سیدنی متوسط قیمت هر خانه برابر با یک میلیون و 77 هزار دلار آمریکا است، در حالی که خانوارها به طور متوسط 88 هزار دلار درآمددارند. در این شهر مردم برای خرید خانه باید 12.2 سال پس انداز کنند. اما در ونکوور کانادا متوسط قیمت هر خانه برابر با 830 هزار و 100 دلار است، در حالی که متوسط درآمد خانوارها در این شهر برابر با 70 هزار و 500 دلار اعلام شده است. مردم ساکن در ونکوور بعد از 118 سال کار و پس انداز کردن می توانند خانه دار شوند.
از دیگر شهرهای موجود در این فهرست می توان به اوکلند واقع در نیوزیلند، ملبورن در استرالیا، و هونولولو، لس آنجلس و سان فرانسیسکو در آمریکا اشاره کرد. شهرهای بورنماوث و دورست واقع در بریتانیا، سن دیگو در آمریکا، لندن در بریتانیا و در نهایت تورنتو در کانادا در این فهرست، جایگاه یازده تا چهارده را به خود اختصاص داده اند.
در سال 2004 مردم ساکن در تورنتو برای خرید خانه باید 3.9 سال کار و پس انداز می کردند، در حالی که هم اکنون حداقل باید 7.7 سال پس انداز کنند تا بتوانند خانه ای با قیمت متوسط خریداری کنند. بنابراین به نظر می رسد هنوز خرید خا نه در شهرهای بزرگ دنیا یک کار بسیار بزرگ است و مهم ترین هدف جوانان از کارکردن است.
منبع: برترین ها
انتهای پیام/