سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دوستتان کجای سلامت روان شما ایستاده است؟/ تست روانشناسی

یک کارشناس ارشد مشاوره خانواده در خصوص تاثیر داشتن دوستان صمیمی برای کنار آمدن با شرایط بحرانی زندگی توضیحاتی را ارائه داد.

شکوفه اویار حسینی کارشناس ارشد مشاوره خانواده در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص تعاریف مختلف راجع به بهداشت روان اظهار کرد: یکی از مهم ترین تعریف ها سازگاری با محیط خانوادگی و اجتماعی است که اهمیت بسزایی دارد و این سازگاری در سایه داشتن دوستان صمیمی و قابل اعتماد تحقق پیدا می‌‌‌‌‌کند.

وی بیان کرد: نیاز به محبت (دوست داشتن غیر شرطی)، امنیت روانی، تقریح، توانمندی و پذیرش محدودیت ها پنج نیاز هیجانی و اصلی انسان است که در کنار دوست برآورده می‌شود.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده عنوان کرد: تاثیر دوست بر ساختار شخصیت اثرپذیری خواه و ناخواه (آگاهانه و ناآگاهانه) دارد و یکی از مهم‌ترین تاثیراتی که فرد از دوست می‌گیرد افکار و صفات اخلاقی شخصی است.

وی افزود: بنا به گفته ابن سینا سعادتمند فردی است که دوستان واقعی دارد و در دوستی با آنها از گذشت بهره می‌گیرد، چنین شخصی از وجود دوستانش فضائل اخلاقی کسب می‌کند و آنان نیز از وجودش ارزش های اخلاقی را به دست می‌آورند.

اویار حسینی تاکید کرد: برخی از دوستان اثر سوء بر سلامت روان دارند که باید از آنها دوری جست و از مشورت با این افراد پرهیز کرد و افراد بخیل، حسود، دروغگو و ترسو از جمله اشخاصی هستند که برای مشورت مناسب نیستند.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده با بیان اینکه دوستان جدید می‌توانند در نگرش ما نسبت به زندگی و فعالیت های اجتماعی مختلف اثر بگذارند، تصریح کرد: افراد باید از طریق فعالیت های جدید و سرگرمی های مشترک با اشخاص جدید رابطه و دوستی برقرار کنند.همچنین گاهی انسان ها نیاز دارند که دوستی های قبلی خود را بازسازی کرده و آن ها را مجدد ترمیم کنند.

وی گفت: ترمیم و بازسازی رابطه از طریق حق‌پذیری امکان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پذیر است به این صورت که همیشه حق با ما نیست و گاهی حق با طرف مقابل است، گذشت، اخلاق نیکو و احترام متقابل نیز می‌تواند در صمیمیت و بازسازی روابط موثر باشد.

اویارحسینی اظهار کرد: در قرآن کلمه اخوت برای دوستان صمیمی به کار برده شده که به معنی دوست و برادر است.بنا به گفته قرآن انسان ها باید برای پیشرفت امور دنیوی و اخروی خود با افرادی اخوت و دوستی برقرار کنند.

وی عنوان کرد: ما و دوستمان باید به مقدسات و مسائل دینی مشترکی احترام بگذاریم و هر دو به حقانیت خدا ایمان داشته و راستگو باشیم. 

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده افزود: دوستی باید دو طرفه باشد هم آن ها شما را دوست خود بدانند و هم شما آن ها را دوست خود بدانید.دوست واقعی باید خیرخواه باشد.(یعنی از رنج و ناراحتی شما ناراحت و از پیشرفت شما خوشحال شود)

وی تاکید کرد: دوستان خوب خوش اخلاق و حمایت‌گر هستند یعنی در مواقع بحرانی از خود گذشتگی دارند، شنونده آگاه هستند و به شما این فرصت را می‌دهند که با احساسات واقعی خود مواجه شوید. 

اویار حسینی تصریح کرد: دوستان واقعی به دوستان خود کمک می‌کنند تا بر مشکلات خود غلبه کرده و در مواقع بحرانی تکیه گاه خوبی برای آن ها هستند و فرصت رشد و ترقی را برای ما فراهم می‌کنند.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده بیان کرد: در فعالیت های اجتماعی ما حلقه های ارتباطی داریم که براساس اینکه دیگران در کجای حلقه ایستاده باشند ما با آن ها ارتباط برقرار می‌کنیم و اسرار و مسائل خصوصی را یا از آن ها پوشانده یا با آنها در میان می‌گذاریم و دوستان صمیمی در حلقه نزدیک قرار گرفته اند.

وی یادآور شد: با توجه به ویژگی های بیان شده در اخوت هر چقدر تعداد این دوستان بیشتر باشد به سلامت و بهبود فرد و اجتماع کمک می‌کند.


انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.