قزوینی افزود: البته خوشبختانه تنها سه درصد از پارچههای وارداتی به کشور از طریق قاچاق انجام میشود و عمدتاً این قبیل پارچهها نیز به دلایل متعددی از جمله مراحل ورود غیرمجاز به کشور، از کیفیت بسیار پایینی برخوردار هستند و استقبال خوبی از آنها نمیشود.
وی ادامه داد: عمدهترین بخش واردات پارچه به کشورمان نیز به پارچههای چادر مشکی اختصاص دارد که عمدتاً از سه کشور چین، تایلند و کره تامین میشود.
قزوینی با بیان این که تقریباً تولید داخلی پارچه چادر مشکی در کشور صفر است، اظهار کرد: مهمترین دلیل ناتوانی واحدهای نساجی داخلی برای تولید پارچه چادر مشکی، بالا بودن ارزش افزوده مواد اولیه این نوع پارچه است.
وی در مورد پارچههای تولیدی استان یزد به عنوان یکی از قطبهای نساجی کشور، نیز خاطرنشان کرد: عمده تولیدات مرغوب استان مربوط به پارچههای پیراهن مردانه و پارچههای ملافهای است.
رییس اتحادیه بزازان استان در ادامه به رکود دو سال اخیر بازار اشاره و عنوان کرد: رکود بازار در کنار گران شدن حقالزحمه دوخت لباس، باعث رکود شدیدی در این صنف شده به نحوی که غالباً فعالان این حوزه درآمد خوبی ندارند.
به گفته وی، در حال حاضر ۲۴۰ واحد فعال پارچهفروشی در یزد وجود دارد که از این تعداد ۲۲۰ واحد دارای پروانه کسب و تنها ۲۰ واحد فاقد پروانه هستند.
قزوینی در پایان نیز از افزایش ناچیز قیمت پارچه در بازار خبر داد و گفت: پارچههای تولید داخل پنج تا شش درصد افزایش قیمت داشته، ولی تولیدات خارجی تقریباً افزایشی نداشته است.
انتهای پیام/ف