سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به دلیل مسدود بودن جاده ها و خیمه های تحصن:

بخش های خصوصی در کابل روزانه ۲ میلیون دلار خسارت می بینند.

مسئولان اتاق های تجارت و صنایع افغانستان ضمن نگرانی از وضعیت کنونی در شهر کابل می گویند که وضعیت پیش آمده منجر به رکود اقتصاد و بلند رفتن قیمت اجناس در بازارهای کابل شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، سیام الدین پسرلی، سخنگو اتاق تجارت و صنایع افغانستان در گفتگو با آوا گفت: وضعیت کنونی مستهلکین را دچار مشکلات جدی کرده و از جانب دیگر به طور اوسط روزانه بیشتر از دو ملیون دالر خسارات مالی به بخش های خصوصی افغانستان وارد می گردد.

وی یاد آور شد که طبق برآورد اولیۀ اتاق تجارت و صنایع، بخش های خصوصی افغانستان به دلیل حملات تروریستی که در جریان ماه مبارک رمضان در کابل صورت گرفت بیش از ۳۰ میلیون دالر خساره مند شده اند.

وی افزود پس از انفجار خونین در چهارراهی زنبق کابل، بخش های خصوصی خسارت های زیادی از این ناحیه دیده اند و در حال حاضر هم به دلیل مسدود بودن جاده ها توسط اعتراض کنندگان با مشکلات زیادی در شهرکابل رو بروهستند.

موصوف علاوه کرد فاجعه ای که در منطقه چهارراهی زنبق اتفاق افتاد از لحاظ اهمیت اقتصادی و تجارتی در بالاترین سطح قرار دارد و خسارت هنگفتی را به شرکت ها و نهادهای اقتصادی وارد نموده است.

پسرلی خاطرنشان کرد که در این منطقه دفاتر مرکزی تعدادی از بانک های خصوصی معتبر، شرکت های مخابراتی، شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی، تلویزیون های خصوصی، مؤسسات تحصیلات عالی، شرکت های تجارتی و شفاخانه ها قرار دارند که در اثر انفجار شدیداً متضرر گردیده اند.

سخنگوی اتاق های تجارت و صنایع افغانستان ابرازداشت از سوی دیگر خیمه های تحصن و اعتراضی که در نقاط مختلف شهر از طرف معترضین بر پا گردیده اند و نیرو های امنیتی هم با اتخاذ تدابیر امنیتی و کنترل رفت و آمد، اقدام به ایجاد موانع فزیکی در این نقاط نموده اند.

وی افزود که این وضعیت سبب مسدود شدن راه های مواصلاتی در نواحی مختلف شهر و دروازه های دخولی کابل گردیده که اکنون صد ها کانتینر از اموال تجارتی (مواد اولیه و خوراکی) که هر چه زودتر باید به بازار های کابل انتقال داده میشد، متوقف گردیده اند.

موصوف علاوه کرد اتاق های تجارت و صنایع افغانستان برای ایجاد سهولت های لازم کسب و کار، رشد اقتصاد و جلوگیری از متضرر شدن مستهلکین از بابت بلندرفتن قیمت مواد اولیه در شهر کابل تلاش های پیگیرانه و بی شایبه نموده است.

پسرلی، در اخیرسخنان خود گفت اتاق های تجارت و صنایع به عنوان نهاد ملی اقتصادی کشور از حکومت و جناح های معترض تقاضا می نماید تا برای رفع مشکلات موجود و ایجاد سهولت برای بخش های خصوصی و مردم شریف کابل در ایام ماه مبارک رمضان و فرارسیدن ایام پرمیمنت عید سعید فطر توجه جدی نموده و هر چه زودتر به وضعیت ناگوار فعلی خاتمه داده و راه حل مناسب را برای بهبود آن جستجو نمایند.

درهمین حال احمد ضیا نبی زاده، کارشناس اقتصادی به آوا، گفت در صورت تداوم این وضعیت رقت بار سرمایه گذاری کاهش و یا منجر به فرار سرمایه های فعلی خواهد شد و کشور را به سوی بحران اقتصادی سوق خواهد داد.

وی ابرازداشت با وجود وعده های زیادی که ازسوی حکومت در قسمت حل چالش های اقتصادی، داده شده است، اما وضعیت اقتصادی بهبود نیافته است.

نبی زاده افزود که افزایش میزان قتل و ترور خانواده تاجران، وضع قوانین سخت مالیاتی، فساد گسترده در ادارات دولتی از مهم ترین چالش ها فرا راه سرمایه گذاری در افغانستان است.

وی نبود امنیت، گرفتن اخاذی‌های غیرقانونی، عدم سازگاری قوانین موجوده مالیاتی و گمرکی نظر به شرایط افغانستان، ارایه بلانس ماهوار، کمیشن‌کاری و تهدیدهای امنیتی از جمله اختطاف‌ها را چالش‌های عمده شان عنوان کرده خواهان رسیده‌گی به آن شدند.

این درحالیست که رئیس جمهور غنی هم در هنگام انتخابات وهم بعد از انتخابات وعده های زیادی برای بهبود وضعیت اقتصادی داده بود اما تاکنون کمترین موردی در این راستا عملی نشده است.

 
انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.