«قرقاعو» یکی از سنتهای تعریف شده بومیان کیش برای ماه مبارک رمضان است. کودکان افرادی که در این مراسم شرکت میکنند در شب پانزده رمضان، لباسهای سنتی و محلی می پوشند و با در دست داشتن کیسه ای به صورت دسته جمعی به درب خانهها میروند و پس از خواندن اشعاری شیرینی و تنقلات هدیه می گیرند.
بنا بر این گزارش، از سنتهای رمضانی دیگر بومیان کیش میتوان به تقسیم افطاری در میان همسایهها و شرکت در مراسم شبهای قدر اشاره کرد.
از غذاهای ویژه بومیان کیش برای ماه رمضان میتوان به هریس، لقیمات، فرید، خبیصه، ساقو، بلالیط، خنفروش، خبز چباب، خبز لس، جلی، کرامیل، کاستر(عرریت)، فصایر و رنگینه اشاره کرد.
خاطرنشان میشود بومیان کیش پس از اقامه نماز عشاء به دیدار خویشاوندان خود میروند و بعد از احوالپرسی و بازدید، با غذاها و شیرینیهای محلی که در سفره «غبگه» چیده شدهاند، پذیرایی میشوند.
انتهای پیام/