سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ورزش چه زمانی قاتل می شود؟

گاهی اوقات ورزشکار بودن باعث می شود تا بیشتر از سایر افراد با شرایط مشابه در معرض مرگ ناگهانی باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،‌دنیای ورزش،دنیای عجیبی است گاهی در کنار همه فوایدی که این فعالیت برای ورزشکاران دارد، باعث مصدومیت و حتی مرگ ورزشکار می شود.مرگ در فوتبال چه می‌کند؟واقعیت فقط یک نکته است.ورزش باعث مرگ ورزشکارها نیست ولی نباید این نکته را فراموش کرد که می‌تواند زمان رسیدن به لحظه آخر را جلو بیندازد! البته فقط در مواردی خاص.
 
اولین مرگ ناگهانی ثبت شده در تاریخ ورزش به 2500 سال قبل بر می گردد،زمانی که دونده ماراتن یونانی پس از طی مسافت 42 کیلومتر بین دشت ماراتن و آتن می خواست خبر پیروزی یونانی ها را بر آریایی ها اعلام کند،بلافاصله پس از رسیدن به آتن روی زمین افتاد دچار مرگ شد و همین شد که دوی 42 کیلومتر از آن جا شکل گرفت.از آن زمان تاکنون ورزشکاران زیادی دچار چنین رخدادی شده اند که آن را در زیر مشاهده می کنید.
 
ورزشکارانی چون"مارک ویوین فوئه"،فوتبالیست مشهور تیم ملی کامرون،آنتونیو پوئرتا بازیکن اسپانیایی تیم سویا،میکلوش فهر بازیکن اسبق بنفیکا،دنیل خارکه، «موروسینی» فوتبالیست ایتالیایی است در ورزش بسکتبال نیز قربانیان مشهوری داریم، از جمله مرگ «هانک گاترز» قهرمان آمریکایی در لیگ برتر این کشور. «فالیمن» ستاره المپیک تیم والیبال آمریکا. در ایران نیز«منوچهر توسلی» کوهنورد نام آشنای تهرانی، «مسلم طلوعی» قهرمان عضو تیم ملی فوتسال کشور به چشم می خورد،البته این افراد تنها کسانی نیستند که در حین مسابقه ورزشی جان داده اند چرا که همین چند روز پیش چیک تیوته،بازیکن ساحل عاجی تیم Beijing Enterprises در لیگ دسته دوم چین، در تمرینات این تیم بیهوش شد و پس از انتقال به بیمارستان در سن سی سالگی از دنیا رفت.
 
طبق اظهارات متخصصان حدود ۸۰ درصد از مرگ‌ های ناگهانی در ورزش منشا ارثی و ژنتیکی دارند در ۲۰ درصد باقی مانده که بیشتر در ورزشکاران بالای ۳۵ سال رخ می دهد، تصلب شرایین (تنگی عروق کرونری) نقشی اساسی ایفا می‌کند. عامل اصلی این نارسایی رسوب کلسترول روی دیواره‌ رگ‌ هاست که با افزایش سن حادتر می‌شود.البته طبق نظر اعلام زهرا تمدن نائب رئیس هیئت پزشکی ورزشی فارس ترومای بسته غیر نافذ به قفسه سینه در طی ورزش یا تفریح در فرد بدون بیماری قلبی - عروقی می تواند موجب مرگ ناگهانی هم شود .
 
مرگ ناگهانی قلبی در یک ورزشکار به حالاتی گفته می‌شود که در آن واحد و بدون انتظار،باعث تغییر در حالات جسمی یک ورزشکار شود که طی چند ثانیه و یا دقیقه وی را وارد حالات کما و مرگ نماید. حال این سوال پیش می آید که چرا ورزشکاران در وسط تمرینات یا مسابقه دچار ایست قلبی می‌شوند؟NT-proBNP،عاملی است که از قلب ترشح می‌شود و در افراد مبتلا به نارسایی قلبی مقدار آن افزایش می‌یابد. علت مرگ ورزشکاران از دید پزشکان برجسته دنیا به دلیل کار دیومیو پاتی هییر تروفیک ،میو کاردیت،دیسپلازی آریتموژیک است.
 
در میان ورزشکاران با سن بالاتر تنگی عروق کروزی نیز از دلایل مرگ محسوب می شود. مرگ در میان ورزشکاران اغلب در رشته هایی دیده می شود که با فعالیت پرفشاری همراه است پس بهتر است ورزشکارانی که دچار آسیب های قلبی و عروقی هستند برای همیشه از ورزش حرفه ای کناره گیری کنند تا دچار چنین امراضی نشوند. ولی متاسفانه بیشتر ورزشکاران صاحب نام رشته های مختلف ورزشی بدون اینکه بدانند آیا مشکل خاصی دارند یا خیر،به ورزش روی می آورند و نتیجه اش این می شود که در جوانی دچار مرگ می شوند و از دنیا می روند.
 
به طور حتم اگر این ورزشکاران می دانستند که وضعیت مادرزادی و ژنیتکی قلبی خود چه عاقبتی دارد شاید برای همیشه با ورزش وداع می کردند نه این که ورزش برای همیشه با آنها وداع کند و فقط موجب شود یاد وخاطره آن ها تا سالیان سال در ذهن مردم باقی بماند.
 
زهرا تمدن نائب رئیس هیئت پزشکی ورزشی فارس افزود: ترومای بسته غیر نافذ به قفسه سینه در طی ورزش یا تفریح در فرد بدون بیماری قلبی - عروقی است که می تواند موجب مرگ ناگهانی شود .

وی سن متوسط افراد مبتلا به این عارضه را ۱۴ سال عنوان کرد و اظهار داشت :این عارضه در کودکان ونوجوانان با قفسه سینه نرمتر بیشتر مشاهده شده است.

نایب رئیس بانوان هیات پزشکی ورزشی فارس ،تصریح کرد: اریتمی وقتی اتفاق میافتدکه ضربه مستقیما روی قلب ودر فاصله زمانی ۱۰ الی ۳۰ میلی ثانیه اصابت کند و سفتی جسم برخوردکننده نیز ارتباط مستقیم با رخ دادن اریتمی دارد .   

تمدن در ادامه به ورزش هایی از جمله بیس بال- هاکی روی یخ- فوتبال و چوگان که بیشترین درصد رساندن این عارضه را به ورزشکار دارد اشاره کرد و گفت:در صورت مبتلا به این عارضه ،شروع سریع احیای قلبی عروقی ودفیبریلاسیون میزان بقا تا ۱۵ درصد گزارش داده شده است .

وی راهبردهای کاهش بروز این حالت را استفاده از توپ های با سختی کمتر و تغییر قوانین بازی ها ،عنوان کرد و افزود: استفاده از محافظ قفسه سینه به هنگام ورزش ودر دسترس قراردادن دفیبریلاتور می تواند از شدت آسیب به ورزشکار را بکاهد.
 
همچنین محمدرضا کاظمی آشتیانی پزشک متخصص آسیب شناسی کشورمان در این باره به خبرنگار ما گفت:ورزشکاران بهتر است برای اینکه از بروز چنین حوادثی جلوگیری کنند باید هر ورزشکاری پیش از شروع ورزش و یا ورزش حرفه ای کارهای قبل از تمرین و شرکت در آن رخداد ورزشی را انجام بدهد و در نخستین گام باید توسط پزشک معاینه شود تا متوجه شود که آیا از ناحیه قلبی،تنفسی و عروقی مشکلی دارد یا خیر.
 
وی افزود:به طور مثال یک فردی به طور عادی به پزشک مراجعه می کند و متوجه می شود که در بدنش چه بیماری هایی وجود دارد.از طرفی برای بیماری های قلبی و عروقی نیز راه های ارزیابی و چکاپ و تشخیص وجود دارد که آیا گرفتگی عروق وجود دارد یا خیر، یا از ناحیه قلب و عروق دچار بیماری مادر زادی است یا نه.
 
متخصص آسیب شناسی کشورمان در مورد اینکه چرا برخی از ورزشکاران در هنگام مسابقه دچار مرگ می شوند،گفت:طبیعی است،چرا که این نوع حوادث برای فرد سالم هم اتفاق می افتد،البته ممکن است فردی هم که سابقه بیماری نداشته باشد نیز دچار مرگ ناگهانی بشود ،منتهی وقتی که یک فرد ورزش حرفه ای می کند یعنی بدن در معرض فشار بیشتری قراردارد و وقتی فشار بیشتری را تحمل کند آن نقص و کاستی هایی که در بدن وجود دارد نمود پیدا می کند این موضوع را می توان از اصلی ترین عواملی برشمارد که ورزشکاران در حین مسابقه دچار مرگ ناگهانی می شوند.
 
کاظمی آشتیانی در پایان تاکید کرد:احتمال دارد که افراد عادی نیز دچار مرگ ناگهانی بشوند، اما از آنجاییکه ورزشکاران حرفه ای معروف هستند،بیشتر در معرض دید و قضاوت سایرین قرار دارند. همچنین باید بگویم دوپینگ هم می تواند یکی از علل مرگ ورزشکاران باشد چراکه در ذهن ورزشکار تاثیر منفی گذاشته و سبب می شود وی دچار اختلالات جسمی خطرناکی شود.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
سپیده.ق
۰۲:۲۶ ۲۴ خرداد ۱۳۹۶
با سلام ممنون از مطالب مفیدتون،باید گفت که یکی از عوامل بیماری های قلبی و عروقی در حین ورزش کردن این است که افراد به گرم کردن قبل از ورزش توجه میکنند ولی به سرد کردن بعد از ان توجه چندانی نمیکنند چرا که بسیار مهم‌است و زمانی که ورزش متوقف میشود بدن منقبض میشود ونیاز به نرمش مجدد جهت سرد کردن دارد البته بسیار ارام
ناشناس
۰۱:۳۶ ۲۴ خرداد ۱۳۹۶
اینا همه حرفه.وقتی اجل رسید ورزشکار و غیر ورزشکار نمیشناسه.طرف پیمانه عمرش همونه که توش دیر و زودی وجود نداره.
مجتبی
۲۳:۵۹ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
یعنی چی که نوشتی آریایی ها ننوشتی ایرانیها یا پارسها؟؟؟؟
2112
۱۹:۴۹ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
چند روز جلوتر نیز در مسابقات جام رمضان بخش بندپی شرقی شهرستان بابل آقای ناییجی در حین مسابقه به دلیل ارست قلبی مرحوم شدن.