سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خبرگزاری رویترز گزارش داد:

امنیت و برکسیت دو دغدغه اصلی رای‌دهندگان انگلیسی در انتخابات پارلمانی این کشور/ رقابت شانه به شانه دو حزب محافظه‌کار و کارگر

خبرگزاری رویترز در گزارشی به برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در انگلیس و بررسی دغدغه مردم این کشور پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: مردم انگلیس روز پنجشنبه در انتخابات پارلمانی پیش از موعد  کشورشان که ترزا می، نخست وزیر محافظه کار انگلیس برای تقویت اکثریت پارلمانی خود خواستار شده است، در حالی شرکت خواهند کرد که دغدغه بیشتر آنها مسایل امنیتی و دفاعی است. ابتدا تصور می شد مسئله خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت) محور اصلی این انتخابات باشد اما در پی دو حمله تروریستی اخیر که در عرض تنها دو هفته در منچستر و لندن اتفاق افتاد برکسیت در مبارزات انتخاباتی احزاب انگلیس جای خود را به مسائل امنیتی داد.

نتایج پنج نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس که روز چهارشنبه منتشر شد حاکی از آن است که محافظه کاران انگلیس به ریاست ترزا می بین پنج تا دوازده درصد از رقیب خود حزب کارگر پیش هستند و همین برتری می تواند تقویت اکثریت پارلمانی حزب محافظه کار را در پارلمان انگلیس که در حال حاضر سیصد و سی کرسی دارد، تضمین نماید و موقعیت نخست وزیر را در مذاکرات آتی با اتحادیه اروپا درباره برکسیت استحکام بخشد.

اما نتایج ششمین نظرسنجی در انگلیس که نیمه شب گذشته منتشر شد نشان داد که حزب محافظه کار برتری ضعیفی بر رقیب خود حزب کارگر دارد.

در دو هفته اخیر مبارزات انتخاباتی  در انگلیس عمدتا تحت الشعاع حملات تروریستی منچستر و لندن قرار گرفت. اما صرف‌نظر از هر اتفاقی که در انتخابات پارلمانی زودهنگام انگلیس بیفتد، نخست وزیر این کشور راه دراز و دشواری پیش رو دارد به ویژه این که وی در هفته های اخیر به علت کاهش نیروهای پلیس در زمانی که وزیر کشور بود، با انتقادات فراوانی روبرو شده است.

هجدهم آوریل گذشته زمانی که ترزا می فراخوان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی را صادر کرد،‌ حزب محافظه کار در نظرسنجی ها نزدیک به بیست درصد از رقیب خود حزب کارگر پیش بود اما به تدریج که جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر حملات خود را ابتدا به برنامه های اجتماعی محافظه کاران و سپس به سیاست‌های امنیتی آنها تشدید کرد، این اختلاف بیست درصدی کاهش یافت. در کارزار انتخاباتی انگلیس هیچ چیز آن طور که نخست وزیر محافظه کار تصور می کرد، پیش نرفت و در حالی که هیچ کس تصور نمی کرد انگلیس دو بار هدف حملات تروریستی خونینی قرار گرفت که از حمله ژوئیه سال دو هزار و پانزده به این طرف بی سابقه بود.

 تنها در عرض دو هفته ابتدا منچستر که بزرگ ترین شهر شمال انگلیس است و سپس لندن پایتخت این کشور هدف حملات تروریست‌ها قرار گرفتند. در حمله منچستر که بیست دو دوم ماه مه اتفاق افتاد بیست و دو نفر کشته شدند و در حمله ای که شنبه شب گذشته در یکی از محله های لندن صورت گرفت، هشت نفر جان خود را از دست دادند. این دو حمله خونین و علاوه بر آن حمله ای که آخر ماه مارس با استفاده از خودرو روی پل وستمینستر شکل گرفت، جو حاکم بر مبارزات انتخاباتی انگلیس را به طرز بی سابقه ای تحت تاثیر قرار داد.

در این اوضاع ترزا می باز هم تلاش کرد برکسیت را در کانون مبارزات انتخاباتی انگلیس قرار دهد. در حالی که می پیوسته در سخنرانی‌های انتخاباتی خود تاکید می کرد که تنها کسی است که قادر خواهد بود " توافق خوبی" درباره برکسیت با سران اروپا امضا کند، فضای به وجود آمده در انگلیس موجب شد مسائل امنیتی و دفاعی به محور مبارزات انتخاباتی تبدیل شود.

در آستانه انتخابات پارلمانی انگلیس ترزا می بار دیگر از هموطنان خود خواست از وی حمایت کنند تا بتواند از منافع کشورشان در مذاکرات با بروکسل که طی ماههای آینده برگزار خواهد شد، دفاع کند.

نخست وزیر انگلیس در نشست انتخاباتی خود در نورویچ تاکید کرد: "من فکر می کنم انتخاب و مسایلی که روز پنجشنبه برای رای دهندگان انگلیسی مطرح خواهد بود همان چیزهایی هستند که در ابتدای مبارزات انتخاباتی مطرح بود. اولین مسئله مهم رای دهندگان انگلیسی این است که بدانند به چه کسی باید اطمینان کنید تا یک دولت قوی و باثبات داشته باشد و از توانایی و اقتدار لازم برای انعقاد یک توافق نامه خوب با سران اروپایی درباره برکسیت برخوردار باشد." 

هدف اصلی نخست وزیر محافظه کار انگلیس از فراخوان انتخابات پارلمانی زودهنگام این است که اکثریت پارلمانی خود را تقویت کند تا در مذاکرات آتی با سران اروپایی درباره شرایط خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که به اذعان هر دو طرف بسیار دشوار و پیچیده خواهد بود، موقعیت محکم تری داشته باشد. مسایل حساسی از قبیل دسترسی انگلیس به بازار مشترک اروپا، تردد آزاد افراد در دو منطقه، روابط تجاری ، همکاری های علمی و همچنین سهم انگلیس در بودجه اتحادیه اروپا که می تواند زمینه ساز اختلافات عمیقی میان بروکسل و لندن باشد،  محور مذاکرات آتی میان دولت انگلیس و مقامات اتحادیه اروپا خواهد بود.

نتایج بررسی‌ها و نظرسنجی ها در انگلیس حاکی از آن است که محافظه کاران در این انتخابات پیروز خواهند شد اما درباره ظرفیت‌های ترزا می برای این که بتواند در این انتخابات نتایجی بهتر از آن چه که سلف وی دیوید کامرون در انتخابات پارلمانی سال دو هزار و پانزده حاصل کرد، شک و تردیدهای فراوانی وجود دارد.

جرمی کوربین، رهبر شصت و هشت ساله حزب کارگر انگلیس و رقیب اصلی ترزا می در انتخابات امروز ثابت کرده که رقیبی جدی برای محافظه کاران است. کوربین در کارزار انتخاباتی حزب کارگر انگلیس، بر خلاف رقیب خود ترزا می،  بر روی مسایل و موضوعاتی از قبیل سلامت و درمان، کمک‌های اجتماعی، نابرابری‌ها و اختلاف طبقاتی انگشت گذاشته است که برای رای دهندگان انگلیسی از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است اما ترزا می شصت ساله بخش عمده توجه و تلاش خود را به برکسیت معطوف کرده، از تقابل عقاید در مبارزات انتخاباتی پرهیز کرده و تماس‌های مستقیم خود با رای دهندگان را محدود کرده است.

برخی الگوسازی‌های انتخاباتی نشان می دهد که شاید حتی محافظه کاران انگلیس در این انتخابات اکثریت مطلق خود را در مجلس عوام از دست بدهند. اما از سال گذشته که نتایج نظرسنجی ها درباره همه پرسی مربوط به برکسیت درست از آب درنیامد، همه با احتیاط به نتایج همه پرسی‌های مربوط به انتخابات می نگرند به ویژه آن که طبق نظرسنجی ها برتری حزب محافظه کار بر حزب کارگر در این انتخابات از یک تا دوازده درصد متغیر است.

گرایشی که در نتایج سه هفته اخیر نظرسنجی‌ها در انگلیس دیده می شود آشکارا از کاهش بخت محافظه کاران حکایت دارد هر چند ابعاد این مسئله هنوز هم به درستی مشخص نیست. کاهش احتمال پیروزی محافظه کاران در انتخابات پارلمانی انگلیس زمانی شکل کاملا جدی به خود گرفت که محافظه کاران هجدهم ماه مه برنامه انتخاباتی خود را منتشر کردند. در یکی از تدابیر بحث برانگیز این برنامه انتخاباتی که انتقادات زیادی را بر ضد حزب محافظه کار برانگیخت، ترزا می اعلام کرد قصد دارد بخش بیشتری از هزینه های درمانی برخی گروه‌های بازنشسته را به خود آنها محول کند. در جبهه مقابل حزب کارگر انگلیس به ریاست جرمی کوربین پس از حمله خونین منچستر که بیست و دو کشته بر جا گذاشت  از کاهش بودجه و نیرو در پلیس انگلیس به شدت انتقاد کرد و ترزا می را در این زمینه مسئول دانست.

دفاتر اخذ رای در انگلیس از ساعت هفت به وقت محلی (شش به وقت گرینویچ) در نقاط مختلف انگلیس باز خواهد شد و ارزیابی‌های اولیه از انتخابات به محض پایان کار رای گیری در ساعت بیست و دو ( بیست و یک به وقت گرینویچ) در دسترس رسانه ها قرار خواهد گرفت. اما نتایج اولیه این انتخابات حدود نیمه شب (ساعت بیست و سه به وقت گرینویچ) منتشر خواهد شد. طبق اعلام مسئولان انتخاباتی انگلیس، نتایج شمارش آرای ششصد و پنجاه حوزه انتخاباتی بین ساعت دو تا پنج صبح روز جمعه به وقت گرینویچ منتشر خواهد شد.

در شرایطی که رای دهندگان انگلیسی نگران تکرار حملات تروریستی در کشورشان هستند، جرمی کوربین، رهبر حزب کار در روزهای اخیر مبارزات خود را بر روی مسایل امنیتی و دفاعی انگلیس متمرکز کرد و به مردم کشورش یادآوری کرد ترزا می در شش سال گذشته (از دو هزار و ده تا دو هزار و شانزده که وزیر کشور انگلیس بود) نزدیک به بیست هزار شغل را در بخش‌های مختلف از جمله بخش‌های امنیتی و دفاعی حذف کرد. اما ترزا می در واکنش به این انتقادات قول داد سیاست سختگیرانه ای را در برابر افراط گرایی اتخاذ کند و اختیارات پلیس انگلیس را تقویت نماید. ترزا می در گفتگو با روزنامه سان تصریح کرد: "اگر قوانین مرتبط با حقوق بشر میدان عمل ما را برای تحقق اهدافمان در این زمینه ( مبارزه با افراط گرایی) محدود می کند، ما این قوانین را تغییر خواهیم داد تا بتوانیم اقدامات مورد نظرمان را انجام دهیم."

با این حال رقبای انتخاباتی نخست وزیر انگلیس این موضع گیری سختگیرانه وی را نیز مورد انتقاد شدید قرار داد و او را متهم کرده اند قصد دارد قوانین مدنی کشور را به منظور تحقق اهداف سیاسی تضعیف کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.