سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگوی کارشناس ترکیه با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد

چهار دلیل برای حمایت اردوغان از قطر

یک کارشناس ترکیه درباره علل حمایت ترکیه از قطر در تنش‌ با عربستان گفت: ذهنیت‌های تاریخی در ترکیه یکی از موانع جدی نزدیکی به عربستان بوده است.

رحمان قهرمانپور کارشناس ترکیه در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تنش‌های میان عربستان و قطر و حمایت اردوغان از دوحه با بیان اینکه برخلاف آنچه تصور می‌شود روابط ترکیه با عربستان یک رابطه عمیق و تاریخی نیست، اظهارداشت: افرادی که با تاریخ عثمانی آشنا هستند می‌دانند حجاز اولین استانی بود که در حکومت عثمانی علم مخالفت با خلافت استانبول را برداشت و این ذهنیت تاریخی همیشه در ترکیه یکی از موانع جدی نزدیکی این کشور به عربستان بوده است.

کارشناس ترکیه با اشاره به اینکه روابط آنکارا و ریاض علی‌رغم سفر اخیر اردوغان به عربستان هیچ وقت روابط نزدیک و استراتژیک نبوده است، گفت: آنکارا بعد از حوادث 11 سپتامبر 2001 نیاز به جذب سرمایه‌هایی داشت که قرار بود به سمت اروپا نرود و این کشور تلاش کرد بخشی از سرمایه‌های اعراب را جذب کند و وقتی هم که حزب عدالت و توسعه اردوغان در ترکیه قدرت گرفت تلاش برای جذب سرمایه گذاری بیشتر شد.

قهرمانپور ادامه داد: روابط آنکارا و ریاض هیچ وقت در سطح استراتژیک و گسترده‌ای نبوده که بگوییم تنش‌ها علیه دوحه می‌تواند به این روابط آسیب بزند؛ اما اینکه چرا اردوغان از قطر حمایت کرده می‌تواند چند دلیل داشته باشد.

کارشناس ترکیه عنوان کرد: اول اینکه اردوغان گرایش‌های اخوانی دارد و بحث قطر هم امروز بحث اخوان است؛ بنابراین او به لحاظ عقیدتی برای حمایت از دوحه در برابر ریاض دلیل ایدئولوژیک و اعتقادی دارد.

قهرمانپور اضافه کرد: دلیل دوم هم این است که بعد از حوادث لیبی و مرگ معمر قذافی، ترکیه و قطر همکاری‌های خیلی نزدیکی در ناتو داشتند و حتی از مخالفان لیبی حمایت‌های نظامی می‌کردند. از آن زمان روابط آنکارا و دوحه از روابط صرفا نظامی به روابط سیاسی تمایل پیدا کرد و قابل انتظار هم بود که اردوغان در این داستان طرف قطر را بگیرد.

کارشناس ترکیه در بیان دلیل سوم گفت: نگرانی اعلام نشده آنکارا از بلندپروازی‌های منطقه‌ای ریاض و خطراتی ناشی از این بلندپروازی چیزی است که آنکارا علی رغم رقابت‌های تاریخی و سیاسی با ایران اینها را نادیده بگیرد. و نگران اقدامات ماجراجویانه ریاض در منطقه نباشد.

وی با بیان اینکه آنکارا مایل نیست موازنه قدرت در منطقه به هم بخورد، تصریح کرد: به همین دلیل مجبور است از قطر حمایت کند تا شیوه افزایش قدرت بیش از حد ریاض را بگیرد.

قهرمانپور در بیان دلیل چهارم اظهارداشت: اردوغان یکی از طرفداران پر و پا قرص محمد مرسی بود که به شکل غیرقانونی توسط السیسی که وزیر دفاع او بود از ریاست جمهوری برکنار شد. لذا اردوغان از همان زمان با السیسی مشکل داشت و بارها به صورت علنی اعلام کرد که اقدام او یک نوع کودتا بوه و روابط قاهره و آنکارا دچار تنش شد.

کارشناس ترکیه خاطرنشان کرد: محمد مرسی هم اخوانی بود و هم رسما از طرف اخوانی‌ها کاندیدا شده بود و اردوغان هم علاقه داشت که مرسی در قدرت بماند. اما اتفاقی که افتاد این بود که السیسی اخوان را به عنوان دشمن اصلی خود تعریف کرد و حتی نزدیکی و حمایت وی از ریاض هم در راستای تلاش برای سرکوب اخوان المسلمین مصر تلقی می‌شود و این چیزی است که باب میل آنکارا نیست و آنکارا اکنون نگران است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۴۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۶
اردوغان یه آدمی هست که صبح و عصرش معلوم نیست .صبح با قطر هست عصر با عربستان .پس به همچون آدمی نمیشه اعتماد کرد .در کل یه آدم دو رویی هست