به
گزارش گروه استان های
باشگاه خبرنگاران
جوان از شیراز؛ اکبر نوشادی کارشناس مسوول واحد بهداشت محیط شبکه فراشبند گفت: همزمان با ایام ماه رمضان و با هدف تامین امنیت غذایی شهروندان، طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی از ششم خرداد، همزمان با نخستین روز ماه مبارک رمضان در شهرستان فراشبند آغاز شد و تا پایان ماه رمضان، ادامه دارد.
نوشادی یکی از دلایل اجرای این طرح را افزایش تقاضای زولبیا و بامیه و انواع مواد غذایی در ماه رمضان دانست و افزود: از اهداف این طرح تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی عرضه شده در سطح شهرستان است و در این راستا تمامی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از جمله نانوایی ها، قنادی ها، آش پزی ها، بستنی بندی ها، رستوران ها و بیرون برها، تحت نظارت و بازرسی کارشناسان بهداشت محیط قرار می گیرد و نظارت بر نحوه تهیه و توزیع این مواد غذایی از سوی کارشناسان بهداشت محیط، شدت می یابد.
وی ادامه داد: در هنگام بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، میزان PH نان برای شناسایی مواد افزودنی غیرمجاز، روغن های سرخ کردنی مورد استفاده در مراکز تولید مواد غذایی و زولبیا و بامیه سازی ها با استفاده از دستگاه پراکسید و سطوح مورد استفاده در تهیه شیرینی و بیرون برها به وسیله دستگاه اندازه گیری بار میکروبی و همچنین میزان شوری خمیر و نان ها و میزان دمای یخچال های مواد غذایی و سایر مراکز به وسیله دماسنج همراه بازرسان اندازه گیری و سنجش می شوند.
نوشادی بیان کرد: در اجرای این طرح، کنترل ویژه ای روی قنادی ها می شود تا محصولات آن ها به ویژه زولبیا و بامیه، دارای شرایط بهداشتی لازم باشند و استفاده از روغن در تهیه این محصول با رعایت اصول بهداشتی انجام شود.
او اظهار داشت: در صورتی که با استفاده از دستگاه های سنجش پراکسید، استاندارد طبیعی در استفاده از روغن مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه رعایت نشده باشد و در تهیه نان، شوری آن بیش از استاندارد طبیعی باشد، علاوه بر هشدار های لازم و جریمه، افراد متخلف به مراجع قضایی معرفی می شوند.
نوشادی گفت: در این طرح، کارشناسان بهداشت محیط بر بهداشت آب شُرب، مواد غذایی و بوفه های داخل پارک ها و مراکز تفریحی و مدیریت پسماند و زباله نیز نظارت دارند.
وی افزود: در اجرای طرح تشدید نظارت بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی، بازدیدهای مشترکی نیز با حضور کارشناسان بهداشت محیط، ادارات اصناف، صنعت و معدن و تجارت، دامپزشکی و شهرداری انجام می شود.
نوشادی به شهروندان توصیه کرد: از خرید مواد غذایی مورد عرضه از سوی فروشندگان دوره گرد و همچنین خرید زولبیا، بامیه، خرما و شیرینی های سنتی ویژه ماه رمضان که به صورت فله ای و یا در بسته بندی های غیرمجاز عرضه می شود، خودداری کنند.
وی بیان کرد: مناسب ترین ظروف برای توزیع نذورات و افطاردهی، ظروف یک بار مصرف گیاهی و تجزیه پذیر و در درجه بعد، ظروف سلولزی است.
کارشناس مسوول واحد بهداشت محیط شبکه فراشبند تصریح کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی، موارد را به کمک تماس با سامانه 190 گزارش کنند و یا با کارشناسان بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان فراشبند، در میان بگذارند.
انتهای پیام/ر