سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساخت محصول دانش بنیان توسط محققان شاهرودی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود از موفقیت محققان این دانشگاه در ساخت سولفات سدیم از ضایعات کارخانه‌های اسید خبر داد.

صاحبعلی منافی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود گفت: ساخت سولفات سدیم از ضایعات کارخانه‌های اسید توانست در جشنواره فرهیختگان سطح کشور به‌عنوان محصول تجاری و برگزیده انتخاب شود.

صاحبعلی منافی که به همراه همکار خود امیر سامان قصابیان در این طرح همکاری کرده است، افزود: این طرح در حال حاضر به‌صورت پایلوت و کارگاهی به میزان ۲۰۰ تن راه‌اندازی شده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود بابیان اینکه طراحی و اجرای این طرح توسط تیمی هفت نفره متشکل از فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد و دیگر دانشگاه‌ها صورت گرفته، تصریح کرد: سولفات سدیم به‌صورت عام از سنگ مرمر تولید می‌شود که ما توانسته‌ایم با ساخت دستگاه‌هایی از ضایعات کارخانه‌های اسید و انجام فرآوری بر روی آن‌ها این محصول را تولید کنیم.

منافی در خصوص مصارف سولفات سدیم نیز گفت: این ماده در مواد شوینده و صنایع کاغذی مورد استفاده قرار می‌گیرد، به طوریکه ۳۰ درصد پودرهای شوینده و ۱۸درصد واکنش‌های صنعتی شامل سولفات سدیم است.

وی بابیان اینکه راه‌اندازی خط اصلی این محصول بیش از چهار میلیارد تومان هزینه دارداظهار داشت: راه‌اندازی خط اصلی این محصول در شورای اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه ‌آزاد اسلامی استان سمنان مطرح و مقرر شد که این واحد دانشگاهی تا سقف ۳۰ درصد در اجرای این طرح سرمایه‌گذاری کند که درنهایت تولیدات این کارخانه؛ سولفات سدیم از بی‌سولفات سدیم و کربنات سدیم خواهد بود.

این عضو تیم تحقیقاتی ساخت سولفات سدیم از ضایعات کارخانه‌های اسید در ادامه افزود: استفاده از شوینده‌ها و پاک‌کننده‌ها با توجه به افزایش جمعیت، روزبه‌روز در حال افزایش است و از آنجایی‌ که سولفات سدیم به‌عنوان ماده اولیه در تهیه شوینده‌ها به کار می‌رود لذا تولید این ماده ضروری به نظر می‌رسد.

منافی از کاربردهای دیگر سولفات سدیم را ساخت کودهای سولفاته، صنایع کاغذ، صنعت رنگرزی و بافندگی، صنایع شیشه‌سازی، تهیه داروهای دامی و غیره ذکر کرد و افزود: از طرفی کمبود این ماده (حدود ۹۰ هزار تن در سال) از طریق واردات تأمین می‌شود که محصولات وارداتی ازنظر کیفیت مرغوب نیست و همچنین سبب خروج ارز از کشور می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود از مزایای این طرح را درصد خلوص بالا و قابلیت رقابت با نمونه‌های داخلی و خارجی ذکر و تصریح کرد: کاهش مصرف انرژی، کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی به دلیل استفاده از فرآیندهای فیزیکی- شیمیایی، قابلیت راه‌اندازی و مونتاژ خطوط در کمترین زمان ممکن از دیگر مزایای طرح یادشده است.

انتهای پیام/ م
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.