سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مالیات، لقمه گلوگیر فوتبال ایران

مربیان و بازیکنان فوتبال برای پرداخت مالیات های خود دچار مشکلات فراوانی هستند.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران؛ موضوع مالیات همواره یکی از مشکلات فوتبال کشورمان بوده است که باشگاه ها درگیر این مسئله هستند و بدهی های مالیاتی زیادی در اداره مالیات دارند و به خاطر پرداخت نکردن باعث ممنوع الخروجی مربیان و بازیکنان خود می شوند. 

مشکل مالیاتی برانکو سرمربی پرسپولیس بهانه ای شد تا بحث مالیات را مورد بررسی قرار بدهیم و نظرات کارشناسان را در این خصوص جویا شویم.

مالیات مهم ترین منبع درآمد دولت را تشکیل می دهد و هرکس به نسبت درآمدش باید در هزینه های کشور مشارکت داشته باشد. 

پرداخت مالیات مربیان و بازیکنان در سالهای گذشته بر عهده باشگاه ها بود اما مسئولان فوتبال زمانی که دیدند باشگاه ها اقدامی برای حل این موضوع انجام نمی دهند دست به کار شده و مالیات را بر عهده مربیان و بازیکنان گذاشتند تا آنها مانع ممنوع الخروجی خود شوند. البته این راه حل هم میسر نشد و پرونده های قطور مالیاتی در اداره مالیات انباشته شده است. 

البته برخی از باشگاه ها از جمله پرسپولیس برخلاف قانون پرداخت مالیات برانکو را برعهده گرفته است و باید بدهی مالیاتی سرمربی خود را بپردازد تا با مشکل ممنوع الخروجی مواجه نشود. 

گفته می شود مالیات برانکو و دستیارانش حدود یک میلیارد و 450 میلیون تومان است و در صورت پرداخت نشدن این مبلغ سرخپوشان پایتخت با مشکل مواجه می شوند. 

صادق رئیسی کیا مدیر عامل سابق راه آهن درباره این مطلب گفت: به طور اساسی پرداخت مالیات بر عهده شخص است و هر شخص براساس درآمدش باید مالیاتش هم بپردازد. برخی از مواقع بین باشگاه و مربی توافقاتی صورتی می گیرد که مالیات را باشگاه بپردازد و همین امر بدهی های مالیاتی بر جا می گذارد. همچنین این توافقات میان باشگاه و بازیکنان هم صورت می گیرد و باشگاه درصدی از مبلغ قرارداد بازیکنان را برای پرداخت مالیات کسر می کند اما به علت مشکلات مالی نمی تواند مالیات اعضای تیم خود را پرداخت کند و با پرونده های قطور مالیاتی در اداره مالیات مواجه می شود. 

وی در ادامه عنوان کرد: باشگاه ها طبق ماده 134 قانون مالیات شامل معافیت مالیاتی می شوند. اول: باشگاه ها پروانه حرفه ای  معتبر از وزارت ورزش داشته باشند.دوم:  درآمد زایی از طریق تربیت بازیکنان و انتقال آنها به دیگر تیمها و بلیت فروشی هم شامل معافیت از مالیات می شود. به هر حال معافیت از درآمد ناظر بر همه فعالیتها نیست و فقط موارد خاصی را شامل می شود. 

رئیسی کیا تصریح کرد: مسائل مالیاتی ورزش برخلاف دیگر اصناف آنقدر حاد نیست و فرار مالیاتی کمتر در ورزش رخ می دهد. با توجه به اینکه قراردادهای مربیان و بازیکنان در سازمان لیگ ثبت می شود براین اساس امکان کتمان میزان قراردادها وجود ندارد و فرار از مالیات به حداقل می رسد. 

مدیر عامل سابق راه آهن گفت: مشکلات مالیاتی از جایی شروع می شود که باشگاه ها تصمیم می گیرند مالیات مربی و بازیکنان خود را بر عهده بگیرند و همین موضوع برای مدیریت دردسر ساز می شود . به هر حال باید فرهنگ سازی صورت بگیرد و براساس قانون هر کس مالیات خودش را بپردازد. دوم:سازمان امور مالیاتی هم در به هم ریختگی باشگاه ها نقش مهمی دارد. به طور مثال کارشناسان اداره ممیزی باید اظهار نامه مالیاتی را ظرف کمتر از 8 ماه بررسی کنند و برگه تشخیص مالیات را  به مودیان مالیات بدهند اما رسیدگی نکردن به موقع باعث انباشته شدن پرونده های مالیاتی در سازمان امور مالیاتی می شود. 

وی بیان کرد: ضمانت اجرایی هم برای پرداخت مالیات ها وجود ندارد، به طور مثال راه آهن در سال 93 فروخته شد اما سازمان امور مالیاتی بررسی در مورد تعهدات و بدهی مالیاتی باشگاه راه آهن انجام نمی دهد و همین موضوع در مورد باشگاه نفت تهران هم صدق می کند. همچنین سازمان امور مالیاتی به طور جدی با باشگاه های کوچک برخورد می کند اما این سئوال پیش می آید که این جدیت را در مورد دو باشگاه بزرگ پایتخت استقلال و پرسپولیس هم اجرا می کند. به نظرم فرهنگ سازی در مورد پرداخت مالیات ها را باید از باشگاه های دولتی آغاز کنیم.

رئیسی کیا اظهار کرد: ما مالیات بر درآمد داریم و این موضوع شامل مبلغ قراردادها نمی شود. به طور مثال اگر باشگاهی با یک بازیکن قرارداد 500 میلیونی می بندد اما به وی فقط 200 میلیون می دهد باید پرونده اش را ببندد و برگه توافق طرفین به اداره مالیات داده شود تا طبق پول دریافت شده مالیات از بازیکن گرفته شود. 

وی درباره وضعیت مالیات در کشورهای خارجی بیان کرد: نظام مالیاتی در همه جا یکسان است و در همه جای دنیا قوانین مالیات باید اجرا شود. مالیات در کشورهای خارجی هم بر عهده مربیان و بازیکنان است. همانطور که اداره مالیات با لیونل مسی همانند دیگر فوتبالیست ها برخورد کرد و به خاطر فرار مالیاتی مهاجم بارسلونا را به حبس محکوم کرد. 

مدیر عامل سابق راه آهن در پایان خاطر نشان کرد: اگر باشگاه ها در قرارداد مربیان و بازیکنان خارجی خود پرداخت مالیات را متقبل می شوند باید پرداخت کنند چرا که زمانی یک شخص غیر ایرانی در فیفا طرح دعوا می کند این نهاد اجرایی حکم به نفع فرد خارجی صادر می کند و تبعاتی برای باشگاه مربوطه ایجاد می شود. 


به هر حال یکی از ایراداتی که از اداره مالیات گرفته می شود این است که مالیات بر قرارداد حساب می کنند در صورتی که مالیات باید براساس درآمد گرفته شود. با توجه به اینکه هیچ فوتبالیستی در ایران نمی تواند کل مبلغ قراردادش را بگیرد به همین دلیل مربیان و بازیکنان معتقدند نباید مالیات زیادی بدهند چرا که کل مبلغ قراردادشان را دریافت نمی کنند. به هر حال فوتبالیست ها با مدرک و سند سعی می کنند که به اداره مالیات بگویند که نتوانستند کل مبلغ قراردادشان را دریافت کنند و مالیات کمی برایشان در نظر بگیرند. 

برخی از باشگاه ها هم درصدی از کل مبلغ قرارداد بازیکنان کسر می کنند تا مالیاتشان را پرداخت کنند اما به علت مشکلات مالی توان پرداخت مالیات بازیکنان خود را ندارند و بازیکنان با مشکل ممنوع الخروجی مواجه می شوند. 

نمونه آشکار ممنوع الخروجی برای افشین قطبی رخ داد که وی نمی توانست به ایران سفر کند چراکه دچار ممنوع الخروجی می شد و به خاطر تعلل مسئولان در حل بدهی مالیاتی مادر قطبی فوت کرد و وی نتوانست در مراسم تشیع جنازه مادرش شرکت کند. 

در سال های اخیر هم افرادی همانند امیر قلعه نویی، سید مهدی رحمتی، آندو تیموریان، سید جلال حسینی، محمد رضا خلعتبری، پژمان منتظری، منصور ابراهیم زاده، کریم باقری ، رامین رضاییان ، محسن مسلمان و سایر فوتبالیست ها با ممنوع الخروجی مواجه شدند. 

البته مدیر مالی باشگاه پرسپولیس مشکل ممنوع الخروجی برانکو و بازیکنان پرسپولیس را رد و بیان کرده که این افراد مشکلی برای خروج از کشور ندارند. 

به هر حال باید دید مسئولان فوتبال چه تدابیری برای مشکل مالیاتی تیمها در نظر می گیرند تا مربیان و بازیکنان با مشکل ممنوع الخروجی مواجه نشوند. 

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.