سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زنجان؛

انتظار فرج از نیمه خرداد کشم...

قیام 15 خرداد جنبشی ماندگار و اثر گذار است و نقطه عطفی در کارنامه انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود این قیام، سر آغاز تحوّلات و دگرگونیهای شگفت آوری شد که به حق می توان از آن به عنوان «یوم اللّه» نام برد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛ 15خرداد 1342 را می توان با روزی که رسول خدا(ص)دعوت خويش را آشکار کرد مقايسه نمود.
با اين تفاوت که پيامبر(ص) اسلام ناب را به وحی از خدا گرفته بود و سلاله پاک او،امام خمينی(ره) غبار قرن‌ها بدعت و تحريف و کج‌انديشی که بر آن نشسته بود را زدود و اسلام ناب محمدی(ص) را همانگونه که در صدر بود،‌ ارائه کرد.
تقریباً در سال 40 بود که شاه در راستای طرح انقلاب سفیدش در صدد برگزاری رفراندومی بود از آنجا که در این انقلاب شاه نکاتی از طرف آمریکاییها دیکته شده بود که استقلال آبرو و حیسیت ملت ایران را خدشه دار می کرد روحانیت به پیشگامی امام (ره) به مخالفت باآن پرداختند .
رژیم در واکنش به این تحریم سخنرانی شدید الحنی علیه روحانیت کرد و در ضمن آن سخنرانی به علما حمله کرد و کلمات زشتی در این سخنان به کار برد. نتیجه این شد که امام و مراجع در اواخر سال 41 و محرم سال 42 که در ماه خرداد بود به دسته جات حسینی و منبری ها و وعاظ توصیه کردند که خودشان را در دهه محرم در پرتو نهضت اباعبدالله الحسین(ع) برای دفاع از حریم اسلام آماده کنند و پاسخ دربار را که خیلی مفتضحانه به جنگ ارزشهای اسلامی و روحانیت آمده بود بدهند.
نتیجه این آماده باش این شد که دهه محرم به افشاگری علیه نظام پهلوی انجامید. عاشورای همان سال خود امام هم در مدرسه فیضیه یک سخنرانی بسیار تند علیه نظام انجام داد ،امام خمینی با صدای بلند خطاب به شاه فرمود:آقا! من به شما نصیحت می‏کنم؛ ای آقای شاه! ای جناب شاه! من به تو نصیحت می‏کنم؛ دست بردار از این کارها. آقا! اغفال دارند می‏کنند تو را. من میل ندارم که یک روز اگر بخواهند تو بروی، همه شکر کنند... اگر دیکته می‏دهند دستت و می‏گویند بخوان، در اطرافش فکر کن... نصیحت مرا بشنو... ربط مابین شاه و اسرائیل چیست که سازمان امنیت می‏گوید: از اسرائیل حرف نزنید... مگر شاهْ اسرائیلی است؟
 
دستگیری امام خمینی (ره)
واکنش رژیم این بود که فردای آن روز که 14 خرداد بود امام را دستگیر و به تهران منتقل و خبر از اعدام امام در روزنامه ها از قول رئیس ساواک پخش شد.
به دنبال این خبر مردم در قم و ورامین کفن پوش شدند و طلاب در تهران تحصن کردند.  
 رژيم آمريکايی شاه، سراسيمه از آنچه در پيش بود، قيام را به خون کشيد و منجر به کشته شدن چند صد نفری مردم ورامین و قم شد.  

آزادی امام امٌت
جنبش پانزده  خرداد، اگرچه واکنش طبيعی مردم مسلمان در برابر مصوٌبات خلاف اسلام رژيم و بازداشت امام خمينی(ره) بود، آزادی فوری ايشان را در برنداشت. از اين رو، اعتراض ها از همه نقاط ادامه داشت و سرانجام علمای طراز اوٌل کشور،برای چاره جويی، در تهران اجتماع کردند. رژيم حاکم که از يک پانزده خرداد ديگر بيمناک بود، کوشيد آنها را پراکنده سازد و قدمی در راه خواست آنها برندارد. از طرفی مراجع تقليد، اعلاميه ای صادر کردند مبنی بر اين که امام خمينی (ره ) مجتهد جامع الشرايط و مرجع تقليد است و براساس قانون، از محاکمه و تعرٌض مصون است. سپس با انتشار اين مطلب، رژيم خود به خود مجبور شد برای فرو نشاندن نارضايتی های عمومی، امام خمينی را در هجدهم فروردين 1343 آزاد کند.
 
پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل حکومت اسلامی، اسلامیت خود را از نتیجه قیام 15 خرداد وسخنرانی های افشاگرانه و آگاهی دهنده امام دارد.
بعد از 15 خرداد هم این سخنرانی ها با قانون کاپیتولاسیون ادامه یافت و آن آگاهی انقلابی را در اقشار ملت ایران گسترش داد. دانشگاه با حوزه یکی شدند و بیشتر روشنفکران که مخالف نظام بودند همراه با روحانیون به صورت علنی بر علیه رژیم شاه فعالیت کردند  .
و ديری نپائيد که طلايه بهمن 57 نمايان شد و ياران امام(ره) که آن روزها می فرمود؛ در رحم مادران و صلب پدران و يا گهواره‌ها هستند، نيز از راه رسيدند. همه آمده بودند و آماده بودند تا «فلک‌را سقف بشکافند و طرحی نو دراندازند» و انداختند.
 
انتهای پیام/ن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.