فعالان حوزه براین باورند که طی چند ماه اخیر با شیوع آنفولانزای حاد پرندگان بسیاری از رقبا همچون ترکیه در بازارهای هدف رخنه کردند که در شرایط کنونی به سبب نبود مزیت رقبتی، امکان باز پسگیری بازارها وجود ندارد.
البته ناگفته نماند که با توجه به پتانسیل تولید صنعت طیور و مازاد تولید، دولت با جایزه صادراتی باید به کمک صادرکنندگان آید، در غیر این صورت باید فاتحه این صنعت را خواند.
محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به سرگیری صادرات مرغ به عراق و افغانستان اظهار داشت: گرچه دو هفته است از آغاز صادرات مجدد مرغ به عراق و افغانستان میگذرد، اما حجم صادرات زیاد نیست.
وی افزود: صادرکنندگان ایرانی با تجار عراقی و افغانی مشغول انعقاد قرارداد و مذاکره هستند که انتظار میرود میزان صادرات در روزهای آتی افزایش یاید.
یوسفی با بیان اینکه امکان صادرات ۴۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد، گفت: این درحالی است که سال گذشته در پی شیوع آنفولانزای حاد پرندگان این میزان تنها ۱۰۰ هزارتن بوده است.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: صادرکنندگان ایرانی با افزایش حجم صادرات مرغ باید قدرت رقابت پذیری با دیگر صادرکنندگان در بازارهای جهانی را افزایش دهند، چراکه در صورت عدم تخصیص مشوق صادراتی امکان صادرات با دوام وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه به سبب بالا بودن قیمت تمام شده امکان صادرات چشمگیر وجود ندارد، تصریح کرد: قیمت تمام شده هر کیلو مرغ در کشورهای صادرکننده ۲. ۱ دلار است، در حالیکه به سبب تخصیص مشوق صادراتی و سود از محل فروش داخلی با نرخ ۱. ۴ الی ۱. ۵ دلار به بازارهای هدف صادر میشود.
به گفته یوسفی با وجود زیان مرغداران از محل فروش داخلی و عدم تخصیص مشوق صادراتی امکان صادرات در بازارهای هدف وجود ندارد.
خبری از مشوق صادراتی نیست
ناصر نبی پور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به طلسم صادرات تخم مرغ به عراق گفت: در شرایط کنونی نبود تقاضا و مزیت قیمتی در بازارهای هدف چنین شرایطی را رقم زد.
نبی پور ادامه داد: با توجه به مازاد ۱۵۰ الی ۲۰۰ هزارتن تخم مرغ باید گفت که در صورت تقاضا میتوان به بازارهای هدف صادر کرد.
به گفته وی نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۳ هزار و ۹۰۰ تومان معادل دانهای ۲۷۰ تومان است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار در پاسخ به این سؤال که امکان کاهش نرخ تخم مرغ در بازار وجود دارد، بیان کرد: همه ساله در فصل تابستان و ماه رمضان به دنبال کاهش تقاضا، قیمتها روند نزولی به خود میگیرد اما امسال به سبب معدوم سازی میزان قابل توجهی از قطعه مرغها، بعید است که این امر اتفاق بیافتد.
وی تصریح کرد: در شرایط کنونی دولت برای رقابت مرغداران در بازارهای هدف باید حداقل کیلویی ۳۰۰ تومان مشوق صادراتی را در اختیار صادرکنندگان قرار دهد و این درحالی است که علی رغم قول های متعدد، خبری از مشوق صادراتی نیست.
انتهای پیام/