سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خط روح الله/51

جایگاه زاغه‌نشینان در کلام امام خمینی (ره)

امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب بیش از هر رهبر دیگری، بر رفاه و احقاق حقوق مستضعفان تاکید کرد و بیش از همه از زاغه نشینان گفت.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌هایگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جواان، انقلاب اسلامی ایران، انقلاب متفاوتی بود. امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب بیش از هر رهبر دیگری، بر رفاه و احقاق حقوق مستضعفان تاکید کردند و بیش از همه از زاغه نشینان گفتند.
 
آنچه در ذیل می‌آید گزیده‌ای از یکی از سخنرانی‌های ایشان در 18 اردیبهشت 1362 در حضور اعضای کمیته امداد است که در آن محرومان و مستضعفان را حامیان واقعی انقلاب می‌خواند و خدمت به آنان را بزرگترین فعالیت معنوی.


در این سخنرانی امام خمینی (ره) فرمودند:

«و شما کاری را متکفل شدید و انجام کاری را به عهده گرفتید که مورد عنایت خاص خدای تبارک و تعالی است.
 
و البته باید این توجه را به آقایان عرض کنم، گرچه خودشان توجه دارند که باید این عمل با یک ظرافتی انجام بگیرد که مستمندان، محرومان خیال نکنند که آنها از باب اینکه در صف پایین جامعه واقع شده‏اند مورد امداد واقع شده‏اند؛ آنها در صف مقدم جامعه‏اند.
 
مستمندان و فقرا و دورافتاده‏ها در صف مقدم جامعه هستند، و همینها و همین زاغه‏ نشینان و همین حاشیه‏ نشینان و همین محرومان بودند که این انقلاب را به ثمر رساندند.
 
اینها بودند که از همه چیز خودشان در راه اسلام عزیز در رژیم سابق گذشتند و الآن همه مشغول‏اند.
 
همینها هستند که الآن در جبهه‏ ها مشغول به فداکاری هستند، و جوانهای همین هاست که در سرتاسر کشور، داخل و در خارج کشور مشغول‏ اند برای تأیید اسلام. و ملت شریف ایران قدر یک همچو جوانان و قدر یک همچون خانواده‏هایی که این جوانان را تحویل جامعه داده ‏اند می‏داند؛ و عمده این است که در پیشگاه خدای تبارک و تعالی یک درخشندگی خاص این افراد دارند.

اگر نبودند این محرومان جامعه که دلبستگی به این دنیا به آن طوری که بالاتریها به خیال خودشان دارند، اگر نبود همت این محرومان و همت این روستائیان و همت این جنوب شهریها، اگر نبود این، نه رژیم سابق ظلمش از بین رفته بود و نه ما در مقابل مشکلات می‏توانستیم مقاومت کنیم.
 
همۀ اینها از برکات اینهایی هستند که شما به امداد آنها برخاسته‏اید؛ و آنها لایق این هستند که ما با تواضع به خدمت آنها برویم و برای آنها خدمت کنیم؛ همۀ ما خدمتگزار آنها باید باشیم. آنها به ما منت دارند که ما را از این قیدی که ابرقدرتها به دست و پای ما بسته بودند نجات دادند.
 
آنها بر کشور ما منت دارند که اسلام عزیز را در این کشور حاکم کردند. ما و شما برای آنها کاری نمی‏کنیم، آنها ما را رساندند به آنجایی که بتوانیم در مقابل همۀ قدرتها بایستیم و سرفراز باشیم که ما نه در طرف شرق هستیم و نه در طرف غرب هستیم و نه احتیاجی به وابستگی آنها داریم.
 
ما یک ملت مستقل هستیم. یک کشور مستقل آزاد و سرفراز هستیم که تمام ریشه‏های فساد را کنده‏ایم، یا ان شاء اللّه‏ اگر یک ریشه‏های پوسیده‏ای هم مانده است می‏کنیم و این به برکت همین محرومان است.
 
همین زاغه‏ نشینانی که من یادم نمی‏رود که وقتی در تلویزیون دیدم از یک خانه‏ای از این زاغه‏ها یک عده‏ای پیرمرد و پیرزن و بچه و اینها بیرون آمدند و یکی از آنها پرسید که کجا می‏روید، گفتند می‏رویم تظاهر، تظاهرات.
 
همین ها بودند که ناهار روزشان و شام شبشان را نداشتند، لکن با همت والای خودشان، با آن قدرت معنوی الهی خودشان در آن رژیم بیرون آمدند و شهید دادند و فاتح شدند، و در جمهوری اسلامی هم همین ها هستند که پشتیبانی می‏کنند و در جبهه ‏ها و پشت جبهه‏ ها محکم ایستاده ‏اند.
 
البته همۀ قشرهای ملت باید ما بگوییم که اینها از مستضعفان بودند؛ برای اینکه دولتهای قوی ما را به استضعاف کشیده بود و همۀ ملتهای عالم را به استضعاف کشیدند.
 
در زمان رژیم سابق همۀ قشرها در نظر آنها مستضعف بودند و باید فرمانبردار باشند؛ از قشر روحانی گرفته تا بازاری تا روستایی تا همۀ افرادی که سرتاسر کشور هستند.
 
امروز همۀ اینها از آن قیدها آزاد شدند و برای خاطر همین که این محرومان و مستضعفان و دیگر قشرها قیام کردند، نهضت کردند و نترسیدند از هیچ چیز، و خدای تبارک و تعالی آنها را امداد کرد و به امدادهای غیبی و جلوه‏های معنوی و پشتیبانی حضرت ولی عصر ـ ارواحنا له الفداء ـ ما را رسانده‏اند به اینکه آزاد شدیم. پس آنها به ما منت دارند و ما باید خدمت به آنها بکنیم؛ دولت باید خدمتگزار آنها باشد.»
 
(صحیفه امام ، جلد17، ص425 و426)
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.